Ultimate Universe News #34

ULTIMATE ENEMY

Az Ellenség visszatér! Illetve… még igazából fel sem bukkant, így visszatérni sem tud, de értitek, hogy értem. Megjelent Bendis trilógiájából az első felvonás harmadik fejezete (huh!), és tovább bonyolódik az Újvilágot ostromló titokzatos Ellenség rejtélye. Senki sem tud semmit még mindig, de a támadások nem érnek véget, és ezúttal a Parker-ház kerül az idegenek célkeresztjébe… Ajvé!

ULTIMATE ENEMY #3
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Rafa Sandoval
Borító: Ed McGuinness

Az Újvilág hősei elkeseredetten próbálják megtalálni közös ellenségüket, mielőtt újra lecsapna! Ez a rejtély az Újvilág gerincét alkotja, és mindent megváltoztathat a jövőre nézve. Az Újvilág egyik alapítója, BRIAN MICHAEL BENDIS (Ultimate Spider-Man) és a feltörekvő tehetség, RAFA SANDOVAL (Avengers: The Initiative) egy újabb lépéssel visznek minket közelebb az ÚJVILÁG ELLENSÉGÉHEZ!!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Igazából az a problémám ezzel a számmal, hogy hiába van minden ügyesen és karakterhűen megírva, hiába gyönyörűek a rajzok (Sandovalt az Ultimate Spider-Man rajzolójának!), ha még mindig ugyanott vagyunk, ahol az 1. számban – amit nehezen tudok elfogadni, főleg így egy hónapnyi késés és hiábavaló várakozás után. Még mindig nem tudunk többet, mint akkor, és még csak kis nyomokat sem kaptunk arról, merrefelé halad majd a sztori, vagy kikre gyanakodhatunk az Ellenség személyében. Persze, itt vannak ezek a bivalyerős idegenek, de nyilván valaki irányítja őket. De ki? Ha ilyen sebességgel halad a sztori, akkor bizony a teljes trilógia is kevés lesz ahhoz, hogy normálisan kibontakozhasson… Most például Danvers és Fury vitája, valamint a Parker-házat ért támadás foglalja le a teljes fejezetet, és minden baromi látványos, tényleg, de a rejtély megoldásához egy fikarcnyit sem kerültünk közelebb. Pedig ebből a miniből már csak egyetlen fejezet van hátra.

Most pedig jól vigyázzatok, mert mind közül az alábbi részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Ez a figyelmeztetés csakis az elemzést jelentheti, ugyebár, és valóban: most egy kicsit mélyrehatóbban is megvizsgálom a 3. számot. Hajrá!

Carol Danvers és a S.H.I.E.L.D.: Danvers és a S.H.I.E.L.D. az új játékosok ebben a számban az Ellenség őrült sakkjátszmájában, de hiába ők a világ legjobb és legütősebb kémszervezete, szintén nem tudnak semmit a rejtélyes támadásokról. Ide-oda kapkodják a fejüket, és Danvers ugyan nagyon szigorú és kemény, de hiába, ha nem vágja, mi van. Az biztos, hogy az Ellenség a világon szinte mindenhol egyszerre indított támadást a Roxxon épületei ellen, tehát valamiért őket nagyon el akarja takarítani. További célpontjai voltak ugye még a Baxter-torony, Reed és családja háza, a Póknő, Nick Fury, valamint most a Parker-ház. Kipécézett magának pár szuperhőst szerintem, de olybá tűnik, hogy a S.H.I.E.L.D. egyáltalán nem érdekli, egyetlen bázisuk ellen sem volt eddig semmilyen támadás. Nem csoda hát, ha Nick Fury gyanakodni kezd Danversre, beoson a Triskelionba, és fegyvert fog a nőre. De Danvers sem egy szívbajos hölgyemény, úgyhogy lekevernek egymásnak párat, de mielőtt eldőlne, ki a tökösebb (bár Danvers e szempontból talán nem nyerhet Fury ellen, höhö), megérkezik a jelentés a Parker-ház megtámadásáról. Akárhogy is, Fury valószínűleg téved, mert Danvers sem tud semmit az egész ügyről, és csak a sötétben tapogatóznak mindketten. Amikor egy felpáncélozott osztaggal a Parker-házhoz ér a kisasszony, már akkor sem tud sokat tenni, mert pár ifjú hős elintézte az idegen támadót. Így viszont végre valakit ki lehet hallgatni, még ha az illető nem is beszéli a nyelvünket. Ja, és Danvers most már megint százados, pedig eddig ezredes volt… Összevissza változnak a S.H.I.E.L.D.-nél a rangok, komolyan. (És hová tűntek a hatalmas mellei, amikkel még a New Ultimates 1. számában büszkélkedhetett? Ki érti ezt…?)
Új kapcsolatai: Nick Fury – ellenséges viszony, Sue Storm / Láthatatlan Nő – ideiglenes szövetséges, Johnny Storm / Fáklya – ideiglenes szövetséges, Peter Parker / Pókember – ideiglenes szövetséges, Ben Grimm / Lény – ideiglenes szövetséges, Bobby Drake / Jégember – ideiglenes szövetséges, idegen támadó – ellenség

Nick Fury: Sosem illett talán még ennyire Furyhoz a neve, mert most baromira dühös a félszemű kopasz krapek (a „fury” jelentése ugye „düh”)! Dühöng, mert rátámadt egy ismeretlen ellenség. Dühöng, mert kis híján megölték. Dühöng, mert fogalma sincs, ki áll az egész mögött, pedig ő mindig mindenről tudni szokott. És persze dühöng, mert legfőbb gyanúsítottja, Carol Danvers rácáfolt a „gyengébbik nem” kifejezésre, és kis híján agyonverte, amikor pisztolyt fogott rá a Triskelionban. Pedig tényleg esélyes lett volna, hogy Danvers áll a támadás mögött, hiszen csak páran tudják, hogy Fury egyáltalán él és az Újvilágban van – és a nő köztük van. Azonban most még a S.H.I.E.L.D. vezetője sem ért semmit, és fogalma sincs, ki és miért támadta meg azt a sok célpontot az elmúlt órákban. Teljes riadókészültség van, a S.H.I.E.L.D. szinte minden alkalmazottja ezen dolgozik, de egyelőre semmi eredmény. És Fury ilyen helyzetben igen nehezen engedi át Danversnek az irányítást…
Új kapcsolatai: Carol Danvers – ellenséges viszony

May Parker és Gwen Stacy: A Parker-ház két átlagos, szupererőkkel nem bíró hölgytagja játssza jelen fejezetben a semmit nem értő, megmentésre szoruló áldozatok szerepét. Legutóbb ugye megjelent a ház előtt az egyik idegen támadó, de most szerencsére Bobby, azaz Jégember időben kapcsol, és hatalmas, bivalyerős jégfallal menti ki Mayt és Gwent, mielőtt az idegen támadhatna. A hölgyek a ház hátsó ajtaján menekülnek ki, és Bobbyra hagyják a támadót, aki egész szépen helytáll ellene. Persze egyikük sem ért semmit, és May néni nagyon aggódik a kis Bobbyért, de végül többé-kevésbé megoldódik az ügy. Hát… vagy legalábbis a ház megmarad, igaz, félig lefagyasztva. És a teljes környék értetlenül figyeli az eseményeket. Hogy hogy fogja ezt kimagyarázni a szomszédoknak szegény May…?
Új kapcsolataik: Idegen támadó – ellenség

Bobby Drake / Jégember: A 3. szám egyik főhőse kétségtelenül Bobby, aki egymaga kis híján elbánik a Parker-házat ostromló idegennel. Végre, Jégember! Rég láttunk téged igazi akcióban, de most kezdesz magadra találni! Először is tanúbizonyságot tesz arról, hogy gyorsan kapcsol és jók a reflexei, és így megmenti May nénit és Gwent az idegen első csapásától. Aztán ő igazi hősként marad, amíg a hölgyek elmenekülnek, és egymaga veszi fel a harcot a böszöm nagy lénnyel. Sokáig állja is a sarat, a házat is megvédi egy nagy jégfallal, és a gonosz támadót is le tudja fagyasztani – egy időre. Baromi erősek ezek az idegenek, mert ez még a jégből is ki tud törni, de Bobby szerencséjére épp időben érkezik meg a felmentősereg Pókember, Fáklya, a Lény és a Láthatatlan Nő, valamint később egy S.H.I.E.L.D.-osztag személyében. Azért szép volt, Bobby, kapsz egy piros pontot. És a hajad hosszából még arra is lehet következtetni, hogy történetünk valahol az Ultimate Spider-Man 5. és 6. száma között játszódhat.
Új kapcsolatai: Idegen támadó – ellenség

Az idegen támadó: Ezúttal csak egy idegen támadóval van dolga hőseinknek, de az az egy is rendesen megizzaszt mindenkit. Először kis híján lerombolja a teljes Parker-házat, majd Jégemberrel csap össze, és őt is földre kényszeríti, hiába fagyasztja le. Végül több hős és egy teljes S.H.I.E.L.D.-osztag is érkezik, és a Láthatatlan Nő erőtere nagy nehezen megfékezi az ámokfutó lényt. Sue-nak azonban még így is minden erejére szüksége van, hogy visszafogja a valamit, ami még mindig nem beszél semmilyen földi nyelven. Azt persze továbbra sem tudjuk, hogy az 1. számban hogy beszélhetett az egyik angolul Furyhoz, ahogy azt sem, hogy egyáltalán mit vagy kit akarnak ezek a lények. Kell legyen valami tervük, hiszen a támadásaik nem véletlenszerűek, és olyan titkokról tudnak, amelyekről csak nagyon kevesen az Újvilágban. Pontosan tudják mindig, hol keressék kiszemelt célpontjaikat, és semmi sem állhat az útjukba. Vajon mennyit tudhatnak majd meg ettől az elfogott idegentől a továbbiakban? És vajon ki volt a célpontjuk a Parker-házban?
Kapcsolatai: Peter Parker / Pókember – ellenség, Sue Storm / Láthatatlan Nő – ellenség, Johnny Storm / Fáklya – ellenség, Nick Fury – ellenség, Carol Danvers és a S.H.I.E.L.D. – ellenség, Ben Grimm / Lény – ellenség, Bobby Drake / Jégember – ellenség, Jessica Drew / Póknő – ellenség, May Parker – ellenség, Gwen Stacy – ellenség, Roxxon – ellenséges vállalat
Különleges képességei / felszerelése: Elképesztő állóképességgel bír ez a lény, és még egy tökéletesen lefagyasztott állapotból is ki tud törni. Úgy tűnik viszont, hogy a Láthatatlan Nő erőterén belülről nem tud teleportálni.

Ben Grimm / Lény: Szegény Benre rendesen rájár a rúd ebben a miniben. Nem elég, hogy Sue kikosarazta és állandóan „hámlanak” róla a kőlemezei, most még az idegen támadó is rendesen telibekapja egy sugárral. Persze a Lény tökös gyerek, ez meg se kottyan neki! Vagy mégis…? Talán a támadás hatására, talán valami mástól, de elkezd fényleni a bőre a kőlemezei alatt, és egy bivalyerős fénysugár csap ki belőle mindenfelé a szám végén. Fogalma sincs, mi történik vele, és úgy tűnik, másnak sincs… Mivé alakul vajon a Lény? Mi történik vele? Minek köszönhető egyáltalán átváltozása? Izguljunk együtt a következő fejezetig!
Új kapcsolatai: Idegen támadó – ellenség

Sue Storm / Láthatatlan Nő: Ez a fejezet egyértelműen a szőke nőkről szóló viccek ellenpéldája. Carol Danvers keménykezű irányítóként jelenik meg rögtön a szám elején, és még Nick Furyt is helybenhagyja, aztán pedig jön kedvenc láthatatlanunk, Sue Storm, aki szinte egymaga padlóra küldi az idegen támadót. Bár az orra vére is megered tőle, de minden erejét egy erőtérbe fektetve visszafogja a lényt, és elzárja, amíg megérkeznek a S.H.I.E.L.D. csapatai, hogy szemügyre vegyék. Persze senki sem tud szót érteni vele, és senki sem tudja, hogy ki vagy mi az – de legalább egyet elfogtak. Sue tehát ismét bebizonyítja, hogy nem jó ötlet ujjat húzni vele, mert kőkemény harcos is tud lenni, ha akar! A kérdés már csak annyi, hogy mi lesz barátjával, Bennel, és túléli-e ezt az egészet, hogy a végén együtt ünnepeljenek…
Új kapcsolatai: Idegen támadó – ellenség

Peter Parker / Pókember és Johnny Storm / Fáklya: Ezt a két jómadarat most egybe vettem, mert külön-külön nem sok vizet zavarnak – bár ezúttal igazából együtt sem. Peter persze leginkább May néniért és Gwenért aggódik, de őket Bobby kimenti a grízből, úgyhogy megnyugodhat, Johnny pedig próbálja legyűrni az idegen támadót, nem sok sikerrel. Végül ugye Sue Storm zárja be a lényt egy erőtérbe, és Peter és Johnny csak értetlenül figyelhetik az eseményeket. Ahogy azt is, amikor Ben Grimm egyszerre csak világítani kezd, és félő, hogy valami nagyon rossz fog vele történni…
Új kapcsolataik: Idegen támadó – ellenség

Ééééés ennyi! Az utolsó, 4. szám megjelenése után folytatom, és addig is reménykedem, hogy abban majd ismét szerepel a Póknő, vagy esetleg Kitty Pryde. Bár ha már eddig nem volt, könnyen lehet, hogy a fináléra sem fut már be… Kár. Azért még búcsúzóul itt van nektek pár fekete-fehér oldal a képregényből:


Remélem, nektek is tetszenek. Mert nekem igen!

ULTIMATE MYSTERY

No, aki mindig figyelmesen olvassa az összefoglalóimat, azt nyilván nem lepi meg igazán ez az alcím. Bendis már többször elhintette, hogy az Ultimate Enemy közvetlen folytatása az Ultimate Mystery című mini lesz szintén négy fejezettel. Ez képezi majd tehát a trilógia második felvonását, és a rajzoló marad Rafa Sandoval, de az 1. szám előzetese és borítója alapján a szereplők között lesz pár új arc. Nosza, nézzük is, mi várható pontosan az 1. számban júliusban!

ULTIMATE MYSTERY #1
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Rafa Sandoval
Borító: J. Scott Campbell
Alternatív borító: Leinil Francis Yu
Várható megjelenés: 2010. július 28.

Most, hogy az Újvilág Ellensége felfedte tervét, az Újvilág hősei nekiindulnak, hogy rájöjjenek, ki is ő valójában, mielőtt újból lesújtana. Csatlakozzatok hozzájuk ti is ebben az őrült hajszában, mely során bejárják a teljes világot – és még annál is többet! A szupersztár író, Brian Michael Bendis és a szenzációs rajzoló, Rafa Sandoval tovább borzolják az idegeket a trilógiájuk második felvonásában!

Hát, ebből sem sokat tudtunk meg arról, ki vagy mi a rejtélyes Ellenség… De hé, van egy szuper kis borítónk J. Scott Campbelltől, és rajta van Mahr Vehl és Nova! Mahr Vehlt már elég rég láttuk, ideje volt, hogy visszatérjen, de a jelenléte kozmikus kalandokat sugall. Gah Lak Tus?! Reméljük, nem, de majd kiderül. Talán a jövő héten okosabbak leszünk majd, mert addigra remélhetőleg le tudom nektek fordítani az erről szóló Bendis-interjút!

Oldalak: 1 2 3 4