Ultimate News #99-100


…99 …és 100!!! IGEN, ITT A 100. ULTIMATE NEWS!!!

Szerintem ti sem, hiszen én biztosan nem gondoltam még 2006 augusztusában, az első összefoglaló írásakor, hogy egyszer eljön ez a nap. De eljött. Hihetetlen, de eljött. 2 hosszú év telt el, rengeteg minden történt mind a tengerentúlon, mind kis hazánkban újvilági vonalon. Sorozatok szűntek meg, és ezért szomorkodtunk, újak indultak, és ezért örültünk, sok megjelenés későbbre csúszott, és ezért bosszankodtunk. A News is folyamatosan változott: először kissé elborult, olykor fárasztó humorú, túl szubjektív volt, aztán száraz és komoly, végül a kettő közötti félkomoly állapotban álltunk meg. A fórumon sokan szitkozódtak, sokan dicsértek, sokan csak csendben figyeltek. És ez így volt jó. Én pedig igyekeztem mindenkinek a kedvében járni, szorgalmasan gyűjtöttem és fordítottam nektek a híreket. Próbáltam sok-sok örömet szerezni nektek, és a tény, hogy még így, 100 összefoglaló után is elviseltek, azt bizonyítja, hogy talán sikerült is valamennyire. Bizony, bizony… na de most már elég az érzelgős visszatekintésből, inkább lássuk, mi mindent kínál nektek ez a dupla, jubileumi, születésnapi kiadás! Bemutatók: az Ultimate Spider-Man 125. számában Venom és a Bogár tovább keserítik Pókember életét, az Ultimate X-Men 97. számában lezárul a Vészmadár-sztori meglepő fordulatokkal, valamint végre megérkezett az Ultimate Iron Man 2 befejező száma is – természetesen mindegyikről olvashattok kritikákat is. Előzetesek: megérkezett az első szöveges előzetes az Ultimate X4 Annual 1. és az Ultimate Origins 4. számából. Egy kis extraként kaptok még egy rajongói elméletet a közelgő Ultimatum lehetséges történetéről is, sőt: végre elárulom nektek Mark Millar új sorozatának címét is. Ajándékok: elhoztam nektek a magyar kiadványok kronológiájának legfrissebb változatát, egy értékes nyereményért zajló játékra invitállak titeket, kaptok egy egészen különleges és egyedi adatlapot, továbbá egy gyönyörű hátteret is közkinccsé teszek a jubileum és születésnap alkalmából. Visszatekintő: egy kicsit nosztalgiázhattok a 100. összefoglaló kapcsán, és elolvashattok pár régi bevezetőt, megnézhetitek, milyen kiadványokkal foglalkoztunk eddig, valamint lerántom a leplet a személyes kedvenceimről is az elmúlt évekből. Nos… elég lesz ennyi erre az extra hosszú, ünnepi kiadása? Nagyon remélem! Na ássátok is bele magatokat gyorsan!

A 100. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Hurrá!

ULTIMATE SPIDER-MAN

„Igen jó a sorozat mióta, Van benne elég szimbióta!” Ezzel a Petőfit, Kölcseyt, Kosztolányit és mindenkit kenterbe verő, rémes rímes szösszenettel nyitom most ezt a szekciót, hiszen megjelent immár a 125. szám, a War of the Symbiotes 3. része. Egy kicsit kevesebb ugrálás az időben, kicsit kevesebb Bogár, kicsit több Venom és Bolivar Trask, valamint végre kicsit kevesebb szó szerinti jelenet az Ultimate Spider-Man játékból, és kicsit több újdonság a videojáték ismerőinek is. Nagyjából így foglalható össze a kiadvány, mely a rajongóknak ezúttal sem fog csalódást okozni. És igen: amit a borítón láttok, az bizony tényleg meg is történik a sztoriban!

Ultimate Spider-Man #125 – War of the Symbiotes (3. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Tovább dübörög a War of the Symbiotes – és a következő áldozat talán maga Pókember lesz! Az égen röpködő Bogár lemetszett magának egy csápot a Venom-szimbiótából… De vajon mihez kezd majd vele? Venom ezután dühtől őrjöngve ered a támadója nyomába, és végigüldözi Manhattan utcáin. Ez persze már falmászó hősünk figyelmét sem kerüli el… És amikor a három harcos egymásnak esik, valami olyan elképesztő, nem várt fordulat következik be, ami tényleg csak itt, ebben a sorozatban történhet meg!

ULTIMATE X-MEN

Kedves esküdtszék! A mai napon Önöknek kell ítéletet mondaniuk az új író, Aron E. Coleite első befejezett története, a March on Ultimatum részét képező Absolute Power felett! Négy részen át rajzolta három rajzoló, és volt benne sok-sok megrázó visszatekintés a múltba, Vészmadár-drog, Alfa Osztag, X-ek X-ek ellen, űrkalandok, Ezüst Utazó, Vadföld, Muir-sziget, árulás, cselszövés, titkok… és még közel sem értünk a lista végére. Az tuti, hogy nagyon pörög most a sztori, és nyilván az e havi Annual-kiadások és a közelgő Ultimatum még jobban szétzilálják majd kedvenc mutánsaink életét…

Ultimate X-Men #97 – Absolute Power (4. rész)
Írta: Aron E. Coleite
Ceruzarajz: Mark Brooks
Borítórajz: Gabriele Dell’Otto

Az Ultimatum már a küszöbön áll! De vajon ki a felelős a Vészmadár létrejöttéért? Mi a kapcsolata Rozsomákkal és az X-Mennel? A válaszok olyan helyzet elé állítják majd az X-eket, amelyet nem lesz könnyű feldolgozniuk! És vajon hogyan lehet valakiből újra ember, miután már egyszer isten volt? Aron E. Coleite (a Hősök című tévésorozat írója) és Mark Brooks közös történetének fináléja!

ULTIMATE X-MEN / ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Ismét új Annual-kiadás az Újvilágban! Már két éve vártunk egy újabb éves különszámra, és a héten végre érkezik az Ultimate X4 Annual, az X-Men és a Fantasztikus Négyes közös, kétrészes kalandjának első felvonása időn és téren át! Két csapat, két idősík, két író, két rajzoló, két szám… két-lem, hogy ezek után még félresikerülhet ez az Ultimatum-hoz vezető sztori! Nekem például már csak azért bejön, mert nagy kedvencem, Mark Brooks lesz az egyik rajzfelelős. Na de most nézzétek az első szöveges előzetes oldalakat:


Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10