Ultimate News #95

Szervusztok! Bizony, ismét itt az Ultimate News, ezúttal a 95. alkalommal! Nemcsak a 100. kiadás közeledik már eszeveszett gyorsasággal, hanem a kétéves évforduló is… De azért még van addig pár hét, úgyhogy most inkább nézzük, mi mindent hoztam nektek ezen a héten az Újvilágból! Lesz itt nektek egy interjú az Újvilág egyik atyjával, Mark Millarral, aki az új, rejtélyes Ultimate-sorozatról fog elhinteni újabb infómorzsákat. Aztán bemutatásra kerül az Ultimate Spider-Man 124. száma, természetesen kritikákkal együtt. Vadiúj szereplő bukkan fel benne a Bogár személyében… de a részletekről majd később! Aztán megszállják a robotok a The Ultimates 3 5. számának alternatív borítóját, a Szemlélők(?) pedig az Ultimate Origins 3. számának előzetesét. Egy kis extraként kaptok még egy pofás hátteret is, valamint a már jól megszokott adatlapot. Ennyit kínálok nektek ezúttal, remélem, mind találtok majd kedvetekre való hírt. Előre hát!

Figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Hínnye, no.

INTERJÚ – MARK MILLAR

Újabb interjú következik az Újvilág egyik alapító atyjával, aki hamarosan visszatér egy vadiúj Ultimate-sorozattal. Múlt héten is olvashattatok már infókat erről a titkos projektről, de most még pár apróságot hint el nekünk a Mester. Tessék, csak tessék!

Mark, mennyit árulhatsz el erről az új sorozatról?
A legnagyobb durranás lesz az Újvilágban! Egy vadiúj sorozatról van szó, ami minden újvilági sorozat atyja lesz. Ha megtudjátok a részleteket, majd megértitek. Csakis úgy akartam visszatérni az Újvilágba, ha valami olyasmit írhatok, ami hatalmasabb és királyabb, mint az összes eddigi újvilági munkám, és ez olyan lesz! A The Ultimates, az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four után ez még nagyobb dobás lesz, ami mellett minden más eltörpül majd!

Mikor kezdődik majd a sorozat? Az Ultimatum után fog már játszódni?
Már elkezdtem írni, és jelenleg minden időmet ebbe ölöm. A részleteket még meg kell beszélnem a Marvellel, de szeretném, ha rögtön az Ultimatum után megjelenhetne már az 1. szám, és erőltetni fogom, hogy évente legalább 18 szám kijöhessen belőle. A rajzoló, akit megnyertünk a sorozathoz, a képregényipar egyik legnagyobb neve, nem is gondoltam, hogy megszerezhetjük. (Igen, legutóbb még két rajzolóról volt szó, most meg már csak egyről. Én sem tudom, mi van. – Maniac)

Szerinted ezzel sikerül újra felpörgetni majd az Újvilágot?
Amikor elindult az Újvilág, egyértelműen lesöpörte a klasszikus címeket. Egy teljesen új univerzumot indítottunk, friss, érdekes történetekkel, karakterekkel, és ez mindenkinek megnyerte a tetszését. Aztán Brian Michael Bendis és én az Újvilág ötleteit, szellemiségét ültettük át a klasszikus univerzumba is. Ha megnézitek, mostanra lett olyan az eredeti Marvel-univerzum, mint az Újvilág: a Bosszú Angyalai katonai alakulat lett, Pókember újra egyedülálló, az X-Men a nyilvánosság elé lépett, és így tovább. De most biztosan érzem, hogy újra az Újvilág kerül majd a fókuszba. Radikális, durva változások vannak készülőben, amelyek minden rajongónak tetszeni fognak, tudom. Rengeteg ötletem van még, amiket ki akarok aknázni, és most meg is tehetem. Az Újvilág a XXI. századi Marvel volt és lesz is most újra.

Mi csábított vissza az Újvilágba?
Több dolog is. Először is, a rajzoló, akit sikerült megnyernünk. Egy igazi szupersztár. Másodszor, a tény, hogy az Újvilág kezd újra régi fényében csillogni. Már nagyon várom az Ultimatum utáni időszakot, rengeteg új tehetséggel, ötlettel, történettel. Harmadszor pedig, most még modernebbé és nagyobbá tehetjük az Újvilágot a sorozattal, ami készülőben van. Ez a kedvencem: régi karakterek új, modern köntösbe öltöztetése. Régen is ezt szerettem a legjobban, újra megírni egyes nagy, klasszikus figurákat, például Amerika Kapitányt vagy Tony Starkot, és látni, hogy tetszenek az olvasóknak. Most is van már rengeteg új karakterötletem, például a Szellemlovas, Penge, a Megtorló, és így tovább.

Kik fognak még részt venni az Újvilág felpörgetésében? Brian Michael Bendis is marad, ugye? És Jeph Loeb?
Nem árulhatok el részleteket, csak annyit, hogy a Marvel most a legnagyobb, legnépszerűbb alkotóit sorakoztatja majd fel az Újvilágban.

Köszönjük, Mark!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Itt a Bogár, hol a Bogár… Az Ultimate Spider-Man videojáték ismerői után végre a képregényolvasók is megismerhetik az újvilági Bogarat, teljes harci páncélzatban! Igaz, a hangját egyszer sem „hallhatjuk”, de így talán még inkább odavág az első szereplése. Akár játszottatok a játékkal, akár nem, szerintem mindenképp olvassátok el a 124. számot, amelyben szinte szóról szóra köszönnek vissza belőle egyes jelenetek! És ezzel végre az is bekerül a képregény kronológiájába, úgyhogy hurrá és csuhajja!

Ultimate Spider-Man #124 – War of the Symbiotes (2. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

A War of the Symbiotes dübörög tovább… és színre lép a Bogár! A Roxxon vállalat központjának mélyén ott pihen egy kis üvegcse, benne a fekete szimbiótamasszával… és most erre tette rá a kezét a Bogár! Vajon útját tudja állni Pókember ennek a bogaras bűnözőnek, mielőtt valami katasztrófa történik? És miért akarja a S.H.I.E.L.D. is magáénak tudni a lopott anyagot? Minden kérdésre fény derül a kritikusok által is egekig magasztalt sorozat legújabb számában!

Oldalak: 1 2 3