Ultimate News #86

ADATLAP

Végre! Sokat vártunk rá, hogy Magyarországon is felbukkanjon valahol ténylegesen az újvilági Hulk, és most A Különítmény 1. kötetében megérkezett! Lássunk hát róla egy adatlapot a teljesség igénye nélkül:

Hulk

Valódi neve: Bruce Banner
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Tudós
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Meg nem nevezett szülők, meg nem nevezett nagybácsi, meg nem nevezett unokatestvérek, Jenny (unokatestvér)
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: PhD
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Marvel Team-Up #2 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: A Különítmény #1 (2008)

Története: Bruce Banner gyerekkori álma az volt, hogy egyszer olyan lesz, mint a nemzet hőse, a híres Amerika Kapitány, aki egy csenevész fiúból vált minden idők egyik legnagyobb harcosává. Egyetemi évei után azonnal nekilátott, hogy megpróbálja újra előállítani azt a szuperkatona-szérumot, amely létrehozta a Kapitányt is a II. világháborúban. Felkarolta őt az egész világot behálózó katonai-ipari komplexum, a S.H.I.E.L.D. akkori vezetője, Ross tábornok, és megtette Pittsburgh-ben egy tudományos intézet fejévé. Bruce hamarosan még a tábornok lányát, Betty Rosst is eljegyezte, és egyik kollégája, Hank Pym legnagyobb riválisa lett. Az első hibát akkor követte el, amikor egy félkész szuperkatona-szérumot saját magán próbált ki, és átváltozott egy hatalmas, zöld szörnyeteggé, Hulkká, akit csakis az ösztönök és a düh vezérelt. Ross tábornok csapatai azonnal a nyomába eredtek, de végül New Yorkban egy ifjú szuperhős, Pókember nyugtatta őt le, és változtatta vissza Bannerré.

Bruce-t azóta is foglalkoztatja a szuperkatona-szérum, és a mai napig nem tett le tervéről, hogy egy napon újra előállítja…

FOLYTATÁS A KÜLÖNÍTMÉNY 1. KÖTETÉBEN!

Testmagassága: Bannerként: 170 cm, Hulkként: változó (általában 247 cm)
Testsúlya: Bannerként: 54 kg, Hulkként: változó (általában 544 kg)
Szeme színe: Bannerként: barna, Hulkként: vörös (zöld szivárványhártyával)
Haja színe: Bannerként: barna, Hulkként: szürke
Képességei és felszerelése: Nagyobb stressz vagy adrenalinnövekedés hatására Banner Hulkká változik. Ebben a formájában elképesztő emberfeletti erőre tesz szert, az átlagosnál sokkal gyorsabban gyógyul, valamint hatalmasakat tud ugrani.
Intelligencia: 1/7 (Átlagon aluli)
Erő: 7/7 (Korlátlan erő; 100 tonna feletti súly felemelésére is képes)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 6/7 (Szinte sebezhetetlen)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Vége az e heti összefoglalónak, és én húzok is vissza gyorsan tanulni a közelgő vizsgáimra, ti meg addig írogassatok bátran az Ultimate Marvel 4.0 fórumba. Jövő héten ugyanekkor, ugyanitt (ha nem jön közbe semmi)!

Oldalak: 1 2 3 4