Ultimate News #76

MINISOROZATOK

Ultimate Iron Man

Mint nemrég megtudtuk, a 2. kötet mégsem négy, hanem öt számból fog állni, így a hamarosan megjelenő 4. szám még csak az utolsóelőtti lesz – a rajongók legnagyobb örömére. Akartam mutatni belőle egy pár oldalas előzetest nektek, de végül csak egyetlen oldalt találtam, azt is szöveg nélkül. Remélem, egyelőre ennyivel is beéritek…

ADATLAP

A Csodálatos Pókember egyik legtragikusabb sorsú szereplője kétségkívül az ifjú Harry Osborn, aki több ízben is áldozatául esett mániákus apja ténykedéseinek. De hogy pontosan hogyan is alakult szegény srác élete, az rögvest kiderül a róla szóló adatlapból.

Harry Osborn

Valódi neve: Harold (Harry) Osborn
Egyéb nevei: Vészmanó
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen, valószínűleg New York
Ismert hozzátartozói: Norman Osborn (más néven a Zöld Manó, apa), meg nem nevezett anya (elhunyt), Amberson (nagyapa), meg nem nevezett nagybácsi, Cher Osborn (nagynéni)
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #1 (2000)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat, 2001)

Története: Harry az iparmágnás Norman Osborn egyetlen fia, akit apja már 11 éves kora óta hipnoterápiás kezelésnek vetett alá, hogy így tudja irányítani. Norman amúgy javarészt nem is törődött fiával, ahogy feleségével, a fiú anyjával sem. Harrynek így az iskolájában kellett érzelmi kapcsokat kialakítania, és ez sikerült is: összebarátkozott osztálytársával, Peter Parkerrel, és egy ideig randizgatott egy másikkal, Mary Jane Watsonnal. Harry tudtán kívül apja laboratóriumában Petert egy alkalommal megcsípte egy genetikailag módosított pók, melynek következtében nemsokára ő lett a maszkos szuperhős, Pókember. Apja tudott erről, de nem szólt Harrynek, ahogy arról sem, hogy saját magát is aláveti egy kísérletnek, hogy Peterhez hasonló erőket szerezzen. A kísérlet azonban balul sült el, hatalmas robbanás rázta meg a laboratóriumot, amelynek sajnos a váratlanul felbukkant Harry is áldozatává vált. Túl közel merészkedett apjához, aki átváltozott a teszt során, és még Harryre is kihatott a mutációja, ám a fiú szervezete ezt a mutációt egyelőre elnyomta. Norman viszont azonnal átalakult egy őrjöngő, zöld szörnyeteggé, lemészárolta Harry anyját a fiú szeme láttára, majd megtámadta Petert is, akiről tudta, hogy valójában Pókember. Norman, a „Zöld Manó” végül elbukott, és a rendőrség beavatkozása következtében kis híján meg is halt. Harry az eset után Coloradóba költözött a nagybátyjához, egészen addig, amíg apja vissza nem tért – újra emberi alakban. Norman egy pszichiátert, dr. Miles Warrent bízott meg, hogy töröljön minden emléket Harryből a Zöld Manóról. Ezután Norman újra Peterre vetette ki a hálóját, és megfenyegette, hogy megöli a szeretteit, ha nem teszi, amit mond. Pókember nem egyezett ebbe bele, mire az ekkor már újra Manóvá változott Norman elragadta Peter és Harry közös barátját, Mary Jane-t a fia mellől. Percekkel később a Manó és Pókember csatája Norman lakásán folytatódott, ahol Harry láthatta Pókember szétszakadt maszkja alatt Peter arcát, valamint újból szembesülhetett a Zöld Manóval is, akiről már tudta, hogy az apja. Harry végül rátámadt Normanre, hogy leállítsa, majd egy katonai alakulat elszállította a férfit. Harryt is őrizetbe vették, és Peter jó ideig nem látta őt viszont.

Hónapokkal később Norman egy csapatnyi más szuperképességekkel bíró bűnözővel megszökött a börtönből, és együttes erővel ostrom alá vették a Fehér Házat. Harryt is a helyszínre szállították, hogy próbálja meg észhez téríteni az apját. Amíg elterelte figyelmét, Normant kiütötték, és Harry sokáig halottnak hitte őt. Bosszút esküdött mindenki ellen, aki részt vett apja „meggyilkolásában”, különösen a szintén ott tartózkodó Pókember ellen. Amikor úgy hitték, teljesen kigyógyult a hipnoterápiás kezelésekből, és készen áll visszatérni az iskolába, Harryt hazaküldték. Ám Harry korántsem gyógyult meg: hallucinálni kezdett apja egyik volt munkatársáról, egy Shaw nevű férfiről, aki telebeszélte a fejét gyűlölöttel és bosszúvággyal. Peter Pókemberként meglátogatta Harryt a lakásán, aki teljesen elvesztette az eszét, és előtört belőle addig lappangó mutációja: apjához hasonlóan hatalmas, manószerű lénnyé változott. Óriási csata vette kezdetét közte és Pókember között, melynek végén Harry arra kérte Petert, hogy ölje meg. Helyette azonban egy katonai osztag állította le a tomboló Harryt, aki visszaváltozott emberi alakba, majd őt is őrizetbe vették.

Testmagassága: Harryként: 170 cm, Vészmanóként: 213 cm
Testsúlya: Harryként: 68 kg, Vészmanóként: 408 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Emberfeletti képességei: Harry képes átváltozni egy hatalmas, narancssárga bőrű lénnyé, mely emberfeletti erővel és állóképességgel rendelkezik. Ebben az állapotában a teste lángokat bocsát ki magából, melyek kiválóan alkalmazhatók fegyverként. Az átváltozás iszonyatos fájdalommal jár, és a végére Harry elmeállapota roppant ingataggá válik. Bizonyos, hipnoterápia során beléprogramozott kulcsszavak képesek irányítani a cselekedeteit és a gondolatait.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 4/7 (Emberfeletti; 360 kg és 25 tonna közötti súly felemelésére képes)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 4/7 (Emberfeletti regeneráló képesség)
Energiakivetítés: 3/7 (Kis távolságból, rövid ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Remélem, mindenkinek tetszett az e heti összefoglaló is. Jövő héten visszavárlak titeket, és persze addig is várom az építő jellegű hozzászólásaitokat az Ultimate Marvel 4.0 fórumban! Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3 4