Ultimate News #76

Üdv! Sajnos múlt héten hírek híján elmaradt az Ultimate News, de most végre újra itt vagyok a legfrissebb infókkal! Lássuk is gyorsan, mi mindent sűrítettem nektek a 76. részbe: Először is, megérkeztek a júniusi előzetesek, köztük az Ultimate Origins 1. száma! Másodszor megjöttek a februári eladási adatok is. Harmadszor egy kissé rendhagyó interjút is olvashattok a The Ultimates 3 alkotóival, Jeph Loebbel és Joe Madureirával. Negyedszer előzeteseket is hoztam az Ultimate Spider-Man, az Ultimate X-Men és az Ultimate Iron Man 2 következő számaiból. Végül pedig lesz itt még pár hír a The Ultimates 3 új kiadásairól, és persze az adatlap sem maradhat el. Azt mondom, ne is szaporítsuk tovább a szót, hanem vessük bele magunkat a hírözönbe!

Először is: figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Bizony.

JÚNIUSI ELŐZETESEK

2008. június. A hatodik hónap, és ezzel a félidő az Újvilág Évében. Szerencsére a nyár kezdete nem jelenti egyben az uborkaszezon kezdetét is, hiszen remek újvilági történetek várnak ránk júniusban! Egyrészt végre kezdetét veszi a sokáig halogatott Ultimate Origins, amely feltárja majd előttünk az Újvilág titkait. Másrészt visszatér Venom az Ultimate Spider-Man oldalaira. Harmadrészt egy vadonatúj csapat lép színre mind az Ultimate X-Men, mind az Ultimate Fantastic Four számaiban. Hát kérdem én: mi kell még?

Ultimate Origins #1
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Jackson „Butch” Guice
Borítórajz: Simone Bianchi
Alternatív borítórajz: Michael Turner

Végre kezdetét veszi a sorozat, amely lerántja a leplet az Újvilág minden titkos összeesküvéséről! „Minden kapcsolatban van mindennel.” Ezt a rejtélyes mondatot még az első találkozásukkor mondta Bruce Banner az ifjú Pókembernek. Itt az ideje, hogy kiderüljön, pontosan mit is értett ez alatt! Olyan titkok lappanganak a háttérben, melyért már rengeteg embernek kellett meghalnia az évek során. Történetünk a II. világháborúban kezdődik, és egészen napjainkig tart. Utazzatok velünk az időben, hogy megtudjátok, mi is áll valójában a szuperkatona-szérum és az X-Fegyver mögött… Hamarosan ti is ráébredtek, hogy Amerika Kapitányban, Nick Furyban és Rozsomákban sokkal több a közös vonás, mint azt eddig hittük… Brian Michael Bendis és Butch Guice (Captain America, Iron Man) most egyesítik erőiket, hogy elhozzák nektek az idei év egyík legfontosabb újvilági eseményét, amely az Ultimatum előzményeit mutatja be!

Ultimate Spider-Man #123
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Venom visszatér a War of the Symbiotes 1. részében! Pókember egyik legveszélyesebb ellensége tehát újra itt van, és ez nagyon rossz hír a hálószövő hősnek – de talán Silver Sable és bandája segíthet neki! Már ha azért jöttek, hogy segítsek Pókembernek, és nem valami sokkal sötétebb terv miatt… És ne feledjétek: ez a történet szorosan összefügg az Ultimate Spider-Man videojáték eseményeivel (amelynek mellesleg Brian Michael Bendis társírója volt), így végre ez a nagysikerű játék is beépül a képregény kronológiájába! Tegyetek úgy ti is, mint Venom, és ha leálltatok a sorozat olvasásával, most térjetek vissza, és megértitek, hogy a kritikusok miért tartják ezt napjaink legjobb Pókember-címének!

Ultimate X-Men #95
Írta: Aron Coleite
Ceruzarajz: Mark Brooks
Borítórajz: Gabrielle Dell’Otto

A Heroes (Hősök) írója, Aron Coleite folytatja történetét, és egy olyan X-Ment hoz el nekünk, amilyet azelőtt még sosem láttunk! Vajon kikből áll az Alfa Különítmény (Alpha Flight)? Mik a terveik Sarkcsillaggal? Mire lesz képes Kolosszus azért, hogy visszaszerezze őt? Ami pedig az utolsó oldalt illeti… attól mindenkinek leesik majd az álla!

Ultimate Fantastic Four #55
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borítórajz: Billy Tan

Készen álltok a Salemi Hetes színrelépésére? Vajon kik ők, és mik a terveik Fáklyával? Sajnos Johnnynak és az F4 többi tagjának most éppen egy másik ellenséggel kell foglalkozniuk a Baxter-toronynál a rejtélyes Agatha Harkness személyében. Titkok és kérdések egész sorával kell szembenéznie a négy ifjú hősnek, amelyek akár örökre szét is választhatják őket!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Múlt hónapban hat, azaz 6 darab Ultimate-kiadvány jelent meg Amerikában. Folytatódott a Különítmény történetének 3. kötete, Pókember tovább kavart az ő Csodálatos Barátaival, az X-Mennek Apokalipszissel, a Fantasztikus Négyesnek pedig Thanosszal gyűlt meg a baja. Ezenkívül Vasember is összecsapott Hulkkal, valamint Tony Stark gyötrelmes ifjúkora is újabb fejezetéhez érkezett. Lássuk hát, hogyan teljesítettek ezek az izgalmas kis sztorik:

Ultimate-kiadványok helyezése 2008 februárjában


5. The Ultimates 3 #3 (97 ezer eladott példány)

25. Ultimate Spider-Man #119 (58 ezer eladott példány)

35. Ultimate X-Men #91 (49 ezer eladott példány)
36. Ultimate Human #2 (48 ezer eladott példány)

40. Ultimate Iron Man 2 #3 (43 ezer eladott példány)

45. Ultimate Fantastic Four #51 (39 ezer eladott példány)


Nos, igazából nincs számottevő változás a múlt hónaphoz képest. Van, ami kicsit feljebb mozgott, van, ami kicsit lejjebb, de egyik sorozatnál sem figyelhető meg nagy előreugrás vagy hátraesés. Továbbra is a The Ultimates 3 áll az élen, és bőven benne van a Top 10-ben (habár a 100 ezres határt már nem érte el), az Ultimate Fantastic Four meg még mindig a sereghajtó pozícióban található. Szerintem több szót nem is érdemes erre a listára pazarolni. Minden maradt a régiben.

Oldalak: 1 2 3 4