Ultimate News #74

Ultimate Human #2

“A tudományos szövegben volt néhány érdekes elem, amikor Bruce Banner arról beszélt, hogyan is készítette el a szuperkatona-szérumot, de ezt leszámítva, meg néhány frappáns beszólást pár karaktertől (pl. a Vezetőtől, akinek eddig semmilyen szerepe nem volt sajnos), nincs túl sok izgalmas húzás a 2. számban.”
Írta: Hannibal Tabu

“Amikor először bejelentették ezt a sorozatot, a legkevésbé sem érdekelt. Az eddigi újvilági minisorozatok egytől egyig teljesen kiszámíthatatlanok voltak: az egyik remek volt, aztán a következő borzalmas. Ez a mostani Tony Starkkal és Bruce Bannerrel a főszerepben engem egyáltalán nem hozott lázba, ráadásul még a címe is idétlen. Erre most, a 2. szám után, már maximálisan a hatása alatt állok. Az 1. szám teli volt érdekes, elemző bemutatással mind Stark, mind Banner oldaláról. Ellis egészen elmélyült kettejük tudományos hátterében. Banner genetikai problémájából, amelyből mindenáron ki akart gyógyulni, egy egészen egyedi, szépen kidolgozott, tudományos megoldásig jutottunk el. És most itt a 2. szám, Hulk dühösebb, mint valaha, Tony Stark pedig megpróbálja feltartóztatni, amíg ő magára veszi egyik Vasember-páncélját. Mindeközben pedig a főgonosz tovább szövögeti sötét terveit. Ellis története nagyon élvezetes. Helyet kapnak benne klasszikus Hulk-elemek (nagy csata egy másik hőssel), valamint újszerű részletek is, amelyeken keresztül jobban megértjük, mit is tett pontosan magával Banner, és hogy mik lehetnek a lehetséges következményei egy ilyen kísérletnek. Így az egész sztori roppant érdekfeszítővé és izgalmassá válik. A már jól bevált, ismerős történetelemek Ellis szája íze szerint átalakítva. Cary Nord rajzai is tökéletesen passzolnak a sztorihoz: az akciójelenetek, Hulk félelmetes megjelenése, az ellene felvonuló páncél, biológia kontra technológia… Nord mindent hibátlanul jelenít meg. Még a csendesebb jeleneteket is profin rajzolta meg, Tony és Bruce beszélgetései mindig remekül sikerültek. Ez a sorozat tehát kellemes meglepetés a számomra, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM! Én személy szerint alig várom a folytatást.”
Sztori: 4,5 / 5
Rajz: 4,5 / 5
Összesítés: 4,5 / 5
Írta: Adam Chapman

ADATLAP

A Csodálatos Pókember egy újabb fontos mellékszereplője lesz ma terítéken, méghozzá az elhunyt Stacy kapitány utódja, Jeanne De Wolfe! Lássuk hát:

Jeanne De Wolfe

Valódi neve: Jeanne De Wolfe
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Rendőrkapitány
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: A New York-i rendőrség tagja
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Főiskola
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #32 (2003)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #33 (2. sorozat, 2006)

Története: A New York-i rendőrség egyik veteránjaként Jeanne De Wolfe vette át John Stacy kapitány helyét a köteléknél a férfi halála után. Amikor először találkozott az ifjú szuperhőssel, Pókemberrel, az ő ruhájába bújt imposztor épp egy bankot próbált kirabolni. Ugyanez az imposztor végzett Stacy kapitánnyal is. Jeanne és egy tucatny rendőr körülvette a bankot, de az igazi Pókember így is bejutott, és kiütötte az imposztort. Jeanne nem tudta, melyik az igazi szuperhős, így bárkit letartóztatott volna, de végül csak a behálózott rablót kapta meg, rajta egy cetlivel: “A VALÓDI Pókembertől”. Pókember kiszabadította a bankban raboskodó túszokat, és a rablót hátrahagyta a hatóságoknak. A következő találkozásnál Pókember egy Gladiátor nevezetű őrültet intézett el, és a harc közben meg is sérült. Amikor a rendőrök őt is le akarták tartóztatni, Jeanne volt az, akinek a parancsára végül elengedték. Később a nő egy különös gyilkosságsorozatban nyomozott, amelyben az áldozatokból mintha minden életet kiszívtak volna. Az egyik halott egy Gwen Stacy nevű fiatal lány volt, Stacy kapitány lánya, akire May Parker házánál találtak rá. Később egy bizonyos dr. Curt Conners nevű tudós beismerte, hogy ő a felelős a történtekért, és Jeanne őrizetbe is vette őt. Nem sokkal később Jeanne újra találkozott Pókemberrel, amikor az fel akarta adni magát, mivel félholtra vert egy bűnözőt. A nő azonban inkább megköszönte a segítségét, és még a névjegykártyáját is átadta neki, hogy a jövőben is tarthassák a kapcsolatot.

Testmagassága: 172 cm
Testsúlya: 57 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Ez is megvolt, mégsincs este! Illetve de. Attól függ, mikor olvastátok… Na mindegy, írjatok az Ultimate Marvel 4.0 fórumba most is sok szépet és jót, aztán valamikor a jövő héten (már nem merek konkrét napot mondani) majd valószínűleg újra találkozunk. Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3 4 5