Ultimate News #142

Tehát az Ultimate Spider-Man utolsó számai az Ultimatum eseményeit követik. Igaz, hogy Bendis minden tőle telhetőt megtett, hogy az olvasók az Ultimatum olvasása nélkül is teljes képet kapjanak, és másokat is szerepeltetett, de azért a főszerepben természetesen akkor is Pókember maradt. Az ő és barátai szemszögéből láthattuk a katasztrófát.

Pókember tehát ide-oda lengedezik, kimenti az embereket, ahol tudja, és közben összefut olyan vendégszereplőkkel is, mint Hulk vagy Doktor Strange. Végül pedig, a sorozat legutolsó számában, Bendis kilenc évnyi munkásságának csúcspontjaként… egy néma számot kapunk. Amiben még csak nem is szerepel Peter Parker.

Nincs benne. Egyetlen képkockán sem. A szám első felében Hulk és a Póknő harcolnak, aztán újabb mellékszereplők bukkannak fel, és végül mindenki May néni házánál gyűlik össze, ahol együtt sírnak Pókember szakadt maszkja felett. Vége. Ez volt a csúcspont. Ez a lezárása a kilenc évig futó, 133 számot megélt sorozatnak. A főszereplő ismeretlen körülmények között meghalt vagy eltűnt, amikor egy olyan karakter, aki nem is ennek a sorozatnak a szereplője, szétvert valami dimenziókaput, és mágikus gombafelhőt szabadított a városra.

Igen, igen, tudom, hogy a sorozat új címmel folytatódik, és azt is Bendis írja majd, de hát akkor is… Ez a cím nem direkt az új olvasóknak készült? Nem őket akarták beavatni vele a Marvel világába?

Van itt még nekünk két szám az Ultimatum – Spider-Man: Requiem-ből is, mielőtt elkezdődne az új sorozat, az Ultimate Comics Spider-Man, ami vagy ott folytatja a sztorit, ahol most abbamaradt, vagy nem.

Nem zárom ki, hogy az egész csak egy marketingfogás, hogy kicsit újra felpörgessék az Újvilágot új 1. számokkal, de ez a módszer, hogy új 1. számmal leheljenek új életet egy sorozatba, megint csak a klasszikus sorozatokra jellemző, és az újvilágiaknak el kéne kerülnie az ilyesmit. Ahogy a mindenen átívelő crossovereket és a túl gyakran változó író-rajzoló párosokat is.

De mindezzel együtt is kaphatott volna jobb befejezést az Ultimate Spider-Man, valami lezárást vagy csúcspontot, amelyben összefutnak az elmúlt kilenc év eseményei. Ritkán adódik olyan lehetőség egy író számára, hogy teljesen lezárhasson egy történetet, főleg egy havi megjelenésű képregényben, pláne ha az egy Pókember-cím. De Bendis és a Marvel ezt a ziccert most csúnyán kihagyták. Volt itt egy Pókemberünk, akinek nem kellett örökké fiatalnak maradnia, öregedhetett volna, vagy bármi, hiszen ez nem a klasszikus Pókember, akinek nem szabad meghalnia.

Elkeserítő finálé egy amúgy remek sorozathoz.

Írta: J. Caleb Mozzocco

Ennyi volt erre a hétre a rendhagyó összefoglalónk. Nem ígérhetek semmit a következő alkalomra, csak annyit, hogy megpróbálok több mindent összeszedni, de ha nincs hír, akkor nincs miről írni, mint tudjátok. Azért az Ultimate Marvel 4.0 fórum talán valamennyire kárpótol majd benneteket. Na sziasztok!

Oldalak: 1 2 3