Ultimate News #139

MINISOROZATOK

Ultimatum

Túúúúlságosan sokat kell várni mostanság ennek a mininek a számaira, nem? Nem is lenne persze ez akkora baj, ha nem hatna ki minden más sorozatra, és ha nem ennek a végével kezdődhetne csak az Újvilág megreformálása az új sorozatokkal. De már csak egyetlen szám van hátra belőle, talán már láthatjuk végre a fényt az alagút végén… A 4. szám még brutálisabban és kaotikusabban folytatja az előzőekben elkezdett eseményeket, és immár a mágia világa is bekapcsolódik az őrületbe egy vadiúj újvilági szereplő, Dormammu személyében. Pár oldal erejéig bekukkanthatunk még a Legfőbb Légió világába is, ahol legutóbb a rossz emlékű Ultimate Power során jártunk, jó pár kronológiai és logikai hibát, valamint egyesektől karakteridegen viselkedést kell hajtépve elviselnünk, aztán végre megkezdődik a nagy csata Magnetóval… Kissé elhúzták ezt szegény hőseink, de hát így jártunk. Ajánlatos az Ultimate Spider-Man utolsó száma után/közben olvasni, hogy mindent értsünk, mert Pókember eltűnésére itt is kitérnek természetesen, és Hulk és Kitty Pryde is nagyobb szerepet kapnak. Vérontás ezerrel négy választható borítóval – továbbra is csak 16 éven felülieknek ajánlom!

Ultimatum #4 – A Time to Die
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: David Finch
Alternatív borítórajzok: Ed McGuinness és Phil Jimenez

A történet, amely örökre megváltoztatja az Újvilágot, folytatódik! Egy nem mindennapi páros, Pókember és Hulk szembeszállnak egy sötét dimenzió démonaival, miközben két újabb kulcsszereplőnek számító hős távozik az élők sorából! És vajon sikerül Reed Richardsnak, Fátum Doktornak és Zardának (a Legfőbb Légióból) megmenteni a világot… vagy csak elpusztítják azt, ami megmaradt belőle?! Az Eisner-díjas Jeph Loeb és a szupersztár rajzoló, David Finch a teljes bolygót megrengetik a váratlan fordulatokkal teletűzdelt eposzban! Főszerepben az X-Men, a Fantasztikus Négyes és a Különítmény!

Maniac értékelése:

De ezzel még messze nincs vége, mert nagyon bepörgött az Ultimatum a múlt héten, barátaim! A 4. szám mellett megjelent még az első három is újra új, összeilleszthető borítókkal. Így az 1. és 3. szám kapott egy második, míg a 2. egy harmadik kiadást. Ha azt vesszük, milyen borzalmas kritikákat szerzett eddig minden egyes fejezet, akkor ez több mint szép teljesítmény. Vajon mi lehet a siker titka…? Akárhogy is, íme az említett borítók, melyek együtt adják az ULTIMATUM szót. Faja.

Oldalak: 1 2 3