Ultimate News #139

Nahát, nahát, mi van itt? Csak nem az Ultimate News 139. kiadása bújt elő kuckójából? De bizony, hogy naná! Izgalmas, de egyben szomorú és tragikus lesz az e heti összefoglaló, ez biztos, barátaim. Csaknem 10 év után Amerikában megjelent… nem sírok, nem sírok… az Ultimate Spider-Man utolsó száma… Persze nem olyan sokára jön majd a folytatás a második sorozatban, de hát akkor is. Vajon ennyi volt? Ez lenne Peter Parker vége? Az első sorozaté biztos… Jön aztán végre az Ultimatum 4. száma is, amire jóóóó sokat kellett várnunk, de most itt van, és folytatódik ezerrel a mészárlás és a durvulás! Mindkét kiadványról kaptok természetesen kritikákat, és aki előzetesekre vágyik, annak ajánlom figyelmébe még a New Ultimates előzetes képeit is. Remélem, sikerült ennyivel felkeltenem az érdeklődéseteket, és most belevetitek magatokat az újvilági banzájba!

Ez pedig már a 139. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ULTIMATE SPIDER-MAN

„Ha minden véget ér, s a szív pihenni tér,
virágok hullanak, a csendes útra.
Ha jő a hervadás, a néma elmúlás,
sosem gondolhatunk többé a múltra.

Az élet tengerén egy könny az életünk,
álomhajó suhan a vég felé velünk.
Mert minden véget ér, a szív pihenni tér,
a sír magába zár, s nem lesz több nyár.

Mert minden véget ér, a szív pihenni tér,
a sír magába zár, s nem lesz több nyár.”

(Seress Rezső: Ha minden véget ér)

Mert ez is véget ért. Az Ultimate Spider-Man 133 szám után befejeződött. Persze, lesz még két Requiem, utána meg az új sorozat, de akkor is: egy korszak lezárult, hiszen Peter Parker… talán nincs többé. Valószínűleg persze csak eltűnt egy kis időre, de hogy meddig, hová és hogyan tér majd onnan vissza (már ha visszatér), az még nagyon a jövő zenéje. Egy érzelemdús, néma számmal búcsúztatja a Bendis-Immonen páros az Újvilág első Pókemberét, a legelső újvilági sorozat főhősét, Peter Parkert az Ultimatum keretei között. Kétféle borító, mellékszereplők egész sora. Riszpekt, Mr. Parker. Visszavárunk.

Ultimate Spider-Man #133 – Ultimatum (5. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borítórajzok: Stuart Immonen

Egy korszak vége? Az Ultimate Spider-Man utolsó száma? Peter Parker soha többé nem lesz Pókember? Pókember örökre eltűnt, és talán életét is vesztette az Ultimatum során? Igen, ez az utolsó szám, amitől mindenkinek leesik majd az álla, ahogy oldalról oldalra haladunk a végkifejlet felé!

Maniac értékelése:

És hamarosan egy Bendis-interjúval is kedveskedek nektek, amelyben természetesen a sorozat zárásáról is szó lesz!

NEW ULTIMATES

Frank Cho nem lazsál, így legalább azt tudhatjuk, hogy a New Ultimates rajzai jól haladnak. Vagy haladgatnak. Egyelőre semmi hír persze arról, mikor jelenik meg az 1. szám, de Cho mester folyamatosan küldözgeti a kész képkockákat. Íme újra pár: egy vadabb csatajelenet pár asgardi trollal, sárkánnyal, miegymással, a Fekete Párduccal, Ka-Zarral, Shannával, és talán Amorával és Lokival, valamint egy békésebb életkép Tony Stark mindennapjaiból.

Oldalak: 1 2 3