Ultimate News #128

Mi? Már megint kedd? Nosza, akkor gyorsan vessük bele magunkat az Ultimate News 128. kiadásába itt, a megújult kepregeny.net-en! Ne habozzunk, hiszen várnak ránk a februári eladási adatok Amerikából, egy rövidke interjú Jeph Loebbel, majd egy szomorú jubileum… Igen, az Ultimate X-Men 100. és egyben utolsó számáról beszélek, amely végre megjelent a tengerentúlon. Ja, és megjelent még mellé az Ultimatum 3. száma is (nem kapkodták el…), újabb hullahegyekkel, és természetesen mindkét számhoz kaptok pár kritikát is. Aztán két listával örvendeztetlek meg még titeket: egyrészt a 10 legnépszerűbb újvilági mutáns listájával, másrészt a még életben lévő karakterek listájával, amelyhez maga Jeph Loeb fűzött kommentárokat. Két új megjelenés tehát, két vadiúj lista, eladási adatok, egy interjú… Tetszik a kínálat? Akkor szolgáljátok ki magatokat belőle!

Ez pedig már a 128. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

A február meglehetősen csendes volt, de legalább kicsit pörgősebb, mint a január. Négy új kiadványt tehettünk magunkévá, köztük két újra kiadott klasszikust és egy sorozatzáró számot is. Lássuk, hogy teljesítettek:

Ultimate-kiadványok helyezése 2009 februárjában


23. Ultimate Spider-Man #131 (50 ezer eladott példány)

37. Ultimate Fantastic Four #60 (37 ezer eladott példány)

120. Ultimate Wolverine vs. Hulk #1 (15 ezer eladott példány)

130. Ultimate Wolverine vs. Hulk #2 (14 ezer eladott példány)

Papírforma. Az Ultimate Spider-Man teljesen ugyanúgy teljesített, mint legutóbb, és az Ultimate Fantastic Four utolsó számából sem ment el sokkal több, mint a korábbiakból… Úgy látszik, az újvilági F4-nek tényleg leáldozott… vagy csak tudták a rajongók, hogy ez még nem az igazi utolsó szám, és majd arra csapnak le többen? Az Ultimate Wolverine vs. Hulk első két számai pedig csak újranyomások, így nem csoda, hogy ezekre még nem volt akkora a kereslet. Na de majd a 3. szám…!

INTERJÚ – JEPH LOEB

Az Ultimatum 3. száma végre megjelent múlt héten (lásd két oldallal később), és ennek örömére az írót, Jeph Loebet is mikrofonvégre kapták, hogy mondjon ezt-azt az Újvilág totális átalakításáról egy nyúlfarknyi interjúban. Át is adom a szót névtelen riporterünknek és Jeph-nek!

Jeph, hogyan dolgoztad ki, hogy kik haljanak meg a történetben?
Nem volt semmiféle lista az elhalálozó karakterekről először, csak együtt kezdtünk el gondolkodni több nagyágyúval, mint Brian Michael Bendis, Mark Millar, Joe Quesada vagy Damon Lindelof. Lassan összeállt a sztori, és minden egyes hősnek megvolt benne a maga szerepe. Akik meghalnak, mindig okkal halnak meg. Amikor a történet végére érünk, minden esemény világosabb és érthetőbb lesz, beleértve a halálokat is.

Miért írtál sok esetben nagyon megrázó halálokat?
Tudom, hogy egyeseket sokkoltak bizonyos események, de hát az Újvilág pont ilyen volt eredetileg: kiismerhetetlen, meglepő, váratlan. Emlékezzetek csak, amikor Hank Pym rovarirtóval támadt a saját feleségére! De néha kellenek azért érzelmes és megható halálok is, mint a Fenegyereké például az Ultimate Spider-Man legutóbbi számában, melyet Bendis írt meg.

Ki fogja túlélni ezt az egészet?
Senki sincs biztonságban! Majd meglátjátok, hogy mennyire igaz ez, amikor a sztori végére érünk. Joe Quesada végig mellettem volt, mindenben támogatott, és ő is egyetértett, hogy lesz egy bizonyos szereplő, akinek a halálára senki sem számít, és mindenki eldobja tőle majd az agyát. Ironikus, mert ő az egyik legfontosabb karaktere az Újvilágnak, és az egész történet szempontjából is nagyon lényeges a szerepe.

Köszönjük, Jeph!

Oldalak: 1 2 3 4 5 6