Ultimate News #121

ADATLAP

Hipp-hopp, hipp-hopp, ugrabugrál a kis kenguru… Ja, vagy ez a Kenguru nem olyan kenguru? Az mindjárt más! Ő nem ugrabugrál, hanem előbb üt, aztán nem kérdez. Jöjjön az újvilági alvilág (de jól hangzik ez!) egyik képviselője, a Kenguru!

Kenguru

Valódi neve: Frank Oliver
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Hivatásos bűnöző
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Jake Palento (unokatestvér, valószínűleg elhunyt)
Csoporthoz tartozása: Egy saját bűnbanda vezére
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man Annual #2 (2006)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #67 (2. sorozat, 2009)

Története: Míg az olyan álarcos szuperhősök, mint Pókember, a Fenegyerek, a Holdlovag és a Megtorló New York alvilágának Vezére (Wilson Fisk) ellen indítottak támadásokat, addig Frank Oliver (becenevén „Kenguru”) kihasználta a helyzetet, és szervezkedni kezdett a zavaros időszakban. Kisebb stiklikkel kezdett, majd egyre feljebb mászott a bűnözői ranglétrán, és már a Vezérre is fenyegetést jelentett, amikor az ő területein kezdett el ténykedni. Még a neves ügyvédet, aki híres volt a Vezér elleni ellenszenvéről, Matt Murdockot is megpróbálta felbérelni Fisk ellen egy emberével, Arkadiannel. Azt azonban nem tudták, hogy Murdock valójában maga a Fenegyerek, és ezzel Oliver is felkeltette az érdeklődését. Felfigyelt még rá a börtönben ülő Frank Castle, azaz a Megtorló is, amikor egyik rabtársa, Jake Palento, Oliver unokatestvére, gúnyosan elújságolta neki a Kenguru terveit. Castle válaszul szétverte Palentót és megszökött a börtönből. Ekkortájt vezette félre a Vezér szeretője, a korrupt rendőrtiszt, Jeanne De Wolfe az ifjú és naiv Pókembert, és őt is a Kenguru ellen küldte. Így végül Pókember, a Fenegyerek és a Megtorló egyszerre csaptak le Oliverre, sőt csatlakozott a csatába egy negyedik igazságosztó, a Holdlovag is…

Testmagassága: 183 cm
Testsúlya: 123 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Képességei és felszerelése: A Kenguru egy kigyúrt, kegyetlen, agresszív és igen veszélyes bűnöző. Hamar saját bandát tudott magáénak, és az esetek többségében inkább a testi erejére, mintsem ravasz tervekre hagyatkozik.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 4/7 (Tapasztalt harcos)

THE END! Végezetül azért még persze felhívom a figyelmeteket az Ultimate Marvel 4.0 fórumra, írjatok oda szorgalmasan most is, mint mindig. De csak szépet és jót! Én pedig most már tényleg búcsúzom – a jövő heti viszontlátásra!

Oldalak: 1 2 3