Ultimate News #121

Boldog februárt mindenkinek, megérkezett az új Ultimate News! Máris itt az év második hónapja, ami azért jó nekünk, újvilági rajongóknak, mert egy kicsit több Ultimate-kiadvánnyal gazdagodhatunk, mint januárban. Ebben a hónapban érkezik például a mérföldkőnek számító, gyűjtőknek kötelező vételt jelentő Ultimate X-Men és Ultimate Fantastic Four utolsó száma, amelyekről már hoztam is nektek egy teljesen magyar előzetes reklámot. Aztán lesz egy újranyomott, második kiadásunk is, méghozzá az Ultimatum 2. számának személyében. Az új kiadás új borítóját csak itt, csak nálam láthatjátok! Szót ejtek még az Ultimate Wolverine vs. Hulk 1. számának közelgő, új kiadásáról is pár előzetes oldallal, és persze egy vadiúj megjelenés, az Ultimate Spider-Man sötét hangulatú, drámai 130. száma is fókuszba kerül bemutatóval, kritikákkal, borítóval, mindennel. Vajon hogyan birkóznak meg Pókember és barátai az Ultimátum Hullámmal? Meglátjuk, de szerintem nem számíthatunk happy endre! Végül a záró részleg ezúttal ismét egy adatlapé lesz, ahogyan már oly sokszor is ezelőtt. Mit mondhatnék még? Jó szórakozást mindenkinek!

Ez pedig már a 121. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Özönvíz sújtja Manhattant, és Peter Parker és barátai a kellős közepén találják magukat a szörnyűségeknek! Ráadásul közben May nénit letartóztatják! Mi jöhet még? Hány áldozata lesz vajon az Ultimatum-nak Pókember környezetében? Igazi drámai szituációk sora olvasható a 130. számban, amely hajszálpontosan követi az Ultimatum minisorozat első két számát, percről percre. Kihagyhatatlan, és igazából nem kell hozzá semmilyen különösebb előismeret, Bendis mindent részletesen leír és megmagyaráz. És felbukkan ismét a Póknő, sőt még Hulk is!

Ultimate Spider-Man #130 – Ultimatum (2. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

ITT AZ ULTIMATUM!!! May nénit letartóztatták, Pókember az özönvíz közepén rekedt, és az egész világ pokollá változott. Pókember és barátai soha többé nem lesznek olyanok, mint eddig. Ki ne hagyjátok a megrázó eseményeket, amelyek az elkövetkező hónapokra meghatározzák a sorozat menetét!

ULTIMATE X-MEN / ULTIMATE FANTASTIC FOUR

No comment az alant látható képhez, csak pár legördülő könnycsepp az arcomon… Szipp… Közeleg a vég…

MINISOROZATOK

Ultimate Wolverine vs. Hulk

A héten… nem, még nem folytatódik a sorozat (habár az sincs már messze), csupán újra kiadják, új borítóval az 1. számot. Ránk is fér szerintem az emlékezetfrissítés, olyan régen volt már… 2005 decemberében, ha nem csal az emlékezetem. Aki pedig azóta még nem olvasta ezt az immár klasszikusnak számító kiadványt, az ezúttal tényleg ne hagyja ki! Talán ez a pár oldal meggyőzi a szkeptikusokat is:


És végül hadd mutassam még meg nektek Al Rio rajzoló zombizált változatát az 1. szám eredeti borítójához. Enjoy!

Ultimatum

Érdekes módon az Ultimatum 2. számából – amelyből az eladási adatok alapján jóval kevesebb fogyott, mint az 1.-ből – minden egyes példány elkelt Amerikában, és nemsokára érkezik a második kiadás új borítóval. Azt hittem, inkább az 1. számnál lesz újranyomás, de hát ki érti ezeket az üzleti machinációkat… Mindenesetre örüljünk, vigadjunk, és nézzük meg a második kiadás borítóját, amely a szám utolsó oldala is egyben David Finch-től:

Oldalak: 1 2 3