Ultimate News #111

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Ultimatum a Baxter-toronyban! Igen, a Fantasztikus Négyes saját sorozatát is elérte az Újvilág nagy eseménye, ami egyben azt is jelenti, hogy megkezdődött a képregény utolsó története. A rajzoló ezúttal is Tyler Kirkham, az író viszont immár Joe Pokaski volt, aki a Hősök című tévésorozat mindhárom évadjába írt már epizódokat. Egyébként itt, a kepregeny.net-en is olvashattok tőle képregényeket a magyarra fordított Hősök képregény-sorozatból (például a Hálózat egyes részei vagy a Falak is az ő nevéhez fűződik). És most Pokaski megérkezett az Ultimate Fantastic Four-hoz, hogy a Lény szemszögéből mutassa be a New Yorkot ért katasztrófát. Egy kis nosztalgikus visszautalással nyit Ben születéséről (ugye emlékeztek, hogy a legelső számban hasonlóan kezdődött a történet Reed születésével?), majd belecsapunk a lecsóba, és a föld alá süllyedünk Molekevic dokihoz… Nosza, (az utolsó) fantasztikus kalandra fel!

Ultimate Fantastic Four #58 – Ultimatum (1. rész)
Írta: Joe Pokaski
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borítórajz: Pasqual Ferry

Az Ultimatum lecsap a Baxter-toronyra! Miközben a csapat már amúgy is szanaszét van esve, a Fantasztikus Négyes sorsa immár a Lény köves vállán nyugszik. Ben Grimm elindul és egy igazi hősi utazáson vesz részt egészen a Föld középpontjáig, hogy megtalálja az egyetlen embert, aki segíthet rajtuk. És ez még csak a kezdet…

KRITIKÁK

Ultimate Fantastic Four #58

Ez a szám akár az Ultimate Ben Grimm címet is kaphatta volna, hiszen sziklás bőrű barátunk múltját is megismerjük, majd megpróbálja betartani Reednek tett ígéretét. Még az is kiderül, hogyan is lett Reed és Ben két elválaszthatatlan barát gyerekként. A maga megállíthatatlan módján, sötét humorával a Lény minden akadályon átküzdi magát, legyen az bármilyen jellegű is, és időközben mi is egyre inkább megismerjük őt. Joe Pokaski forgatókönyve nem könnyű olvasmány, de briliáns, ahogy Tyler Kirkham rajzai is tökéletesen passzolnak a sztorihoz. Fantasztikus karakterábrázolás és cselekmény. Kihagyhatatlan.
Írta: Hannibal Tabu

Az Ultimatum részeként Reed elment Namorhoz, míg Bent otthon hagyta, hogy vigyázzon Sue-ra. Sajnos senki nem tudja meggyógyítani a láthatatlan kómájából, kivéve az undorító Vakondember, vagyis dr. Molekevic. A szám legérdekesebb része kétségkívül Reed és Ben múltja, melyben Pokaski mesterien mutatja be kettejük barátságának kezdetét. A párbeszédek is briliánsak, így minden F4-rajongónak bátran ajánlom ezt a kiadványt. Alig várom, hogy lássuk, hogyan folytatódik a történet!
Írta: Steve Sunu

ADATLAP

A mai kínálatom: egy albínó mutánsgyűlölő a tévéből, Mojo Adams! Remélem, mind kedveteket lelitek az adatlapjában. Íme:

Mojo

Valódi neve: Mojo Adams
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Médiacsászár, televíziós műsorvezető és producer
Állampolgársága: Krakoai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate X-Men #54 (2005)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #64 (2. sorozat, 2008)

Története: Amikor a Madagaszkártól nem messze fekvő Genosha szigete törvénybe foglalta a mutánsok kiűzését az országból, az ott élő mutáns lakosság menekülni kényszerült. A genoshaiak keményen megbüntettek minden mutánst, különösen azokat, akik korábban valamilyen bűncselekményt is elkövettek. A vagyonos médiacsászár, Mojo Adams a szomszédos Krakoa-szigeten felajánlotta Genoshának, hogy az elítélt és száműzött mutánsokat átszállíthassák Krakoára, ahol egy élő televíziós show keretei között vadásszák le őket. Mojo berendezett egy saját tévéstúdiót magának a szigeten, ahonnan a műsort irányította. Krakoa teljes területén kamerákat helyeztetett el, majd profi vadászokat bérelt a mutánsok levadászására. A műsor óriási sikert aratott Genoshán, de mivel Mojo kezdett kifogyni az érdekes mutáns foglyokból, ezért máshonnan kellett beszereznie az új levadászandó szereplőket. Egy ifjú mutánsokból álló csapat, az X-Men keveredett egy alkalommal Krakoára, aminek Mojo nagyon megörült, ám az öröme hamar elszállt, amikor a csapat tagjai hosszú időre elintézték őt és a műsort.

Mojo azonban bosszúra szomjazott, és felbérelte a genetikai átalakításokon átesett zsoldost, Holtbiztost, és csapatát, a Hiénákat, hogy ejtsék foglyul az X-eket, majd szállítsák őket Krakoára. A Hiénák el is mentek értük, csakhogy az X-ek iskolájában tartózkodott ekkor az ifjú szuperhős, Pókember (Peter Parker) is, és Holtbiztosék őt is magukkal vitték Krakoa szigetére. Miután Pókember és az X-Men összes tagja a szigetre került, a Hiénák szétszórva kezdték meg a vadászatukat. Végül azonban Pókember és a mutánsok egymásra találtak, majd egyesített erővel legyőzték üldözőiket. Az X-Men vezetője, Charles Xavier professzor, akire személyesen Mojo felügyelt, szintén kiszabadult, és telepatikus erejével lecsapott Mojóra. Hogy túlélte-e a támadást, azt egyelőre nem tudni.

Testmagassága: 191 cm
Testsúlya: 159 kg
Szeme színe: Rózsaszín
Haja színe: Ősz
Képességei / felszerelése: Mojo ravasz üzletember, és termeténél fogva meglehetősen erős is. Igazi harcművészeti ismeretekkel azonban nem rendelkezik, inkább testőrökkel védi magát, akiket hatalmas vagyonából pénzel. Bizonyos esetekben olyan csapatokat is felbérel, mint a Hiénák.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Ismét itt a búcsú ideje, de ne essetek kétségbe, hanem inkább vidáman, jó kedvvel írogassatok az Ultimate Marvel 4.0 fórumba, majd még vidámabban, még jobb kedvvel juttassatok el hozzám kritikákat a héten megjelenő Ultimate Spider-Man 128. számáról, valamint az Ultimate X-Men 98. számáról. Hajrá!

Klikk ide, és küldjetek, küldjetek, küldjetek sok, sok, sok kritikát!!!

Oldalak: 1 2 3 4