Ultimate News #112

Ahoj! Ezen a héten már 112. alkalommal foglak titeket boldogítani az Ultimate News keretei között, és ezúttal is érdemes lesz velem tartani. Most bizonyára azon tanakodtok, vajon ugyan miért lenne érdemes így tennetek… Nos elárulom: először is, mert hoztam nektek egy interjút az Ultimate Spider-Man rajzolójával, Stuart Immonennel, aki pár műhelytitkot oszt meg velünk, majd az említett sorozat 128. számára is vetünk egy pillantást, amelyben összecsap egymással Venom és Vérontó egy nagy szimbiótaháborúban. Utána az Ultimate X-Men 98. száma következik, amely egyben a sorozat legutolsó történetének első részét is jelenti Vadóccal, az Alfa Osztaggal és természetesen az Ultimatum-mal. Eme két új kiadványról kaptok pár kritikát is szokás szerint, majd végül, de nem utolsó sorban az Ultimate Fantastic Four 58. számát fogjuk végigjárni kockáról kockára. Azt hiszem, ennyi már elég is volt, hogy felkeltsem az érdeklődéseteket, ugye? Akkor csapjunk is bele abba a bizonyos hagyományos, magyar ételklasszikusba!

Ez pedig már a 112. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Gerappa.

INTERJÚ – STUART IMMONEN

Az Ultimate Spider-Man rajzolója, Stuart Immonen került mikrofonvégre ezúttal, és én természetesen szorgalmasan le is fordítottam nektek a riportot. Nézzük hát az újvilági Pókembert a rajzoló szemszögéből!

Stuart, az Ultimate Spider-Man oldalain nagyon nagy szerepe van az érzelmeknek és az emberi drámának. Mennyire nyúltál vissza az előző rajzoló, Mark Bagley stílusához, hogy ezeket jól ábrázold?
Természetesen sokat tanulmányoztam a munkásságát. Brian Michael Bendis is sokat segített, hogy minél jobban megismerhessem a szereplőket, a jellemüket, a céljaikat. Mark fantasztikus munkát végzett a sorozatnál, és csak remélni merem, hogy az én rajzaim sem okoznak csalódást az olvasóknak. Megpróbálom mindig a leginkább odaillő vizuális megoldásokat megtalálni, amelyek jól kifejezik a forgatókönyv hangulatát is. Mindig alkalmazkodok magához a sztorihoz.

Nem izgultál, hogy azután kell átvenned a sorozatot, miután Bagley már 111 számot megrajzolt belőle?
Nem, próbáltam ebbe nem belegondolni. Alkotók jönnek és mennek. Csak azzal foglalkoztam, hogy kihozzam magamból a maximumot.

A csendesebb vagy az akciódúsabb jelenetek állnak inkább közelebb hozzád?
Ez mókás, mert évekkel ezelőtt azt mondták sokan, inkább a nyugisabb jelenetekben vagyok jobb, míg az akciókban kevésbé. Mára valahogy ennek inkább a fordítottja igaz, de magam sem értem, miért. Minden egyes oldalnak, minden egyes képkockának megvan a maga kihívása. Néha természetesen folyik előre a cselekmény, néha pedig meg kell szenvedni minden egyes rajzzal. És ez igaz mindkét típusú jelenetre.

Hogyan viszonyulsz ahhoz, amikor Petert egyszerű gimnazistaként kell ábrázolnod?
Na igen, ha gyerekeket kell rajzolnom a természetes környezetükben – iskolában, strandon, egy bevásárlóközpontban –, akkor az nyilván egészen más hozzáállást igényel, mintha felnőtteket rajzolnék. A tinédzserek sokkal kifejezőbbek az érzelmeiket illetően, míg a felnőttek inkább visszafogottabbak ezen a téren. Hogy ettől nehezebb vagy könnyebb-e megrajzolni a tiniket, az változó.

Milyen érzés rajzolóként ténykedni az Újvilágban?
Nagyon tetszik, hogy minden sokkal valósághűbb. Gyakran kapom azt az utasítást, hogy olyan dolgokat, járműveket, fegyvereket rajzoljak, amelyek a való világban is létezhetnének. Brian nagyon jól ábrázolja New Yorkot is a forgatókönyveiben, és én is ugyanolyan valóságosan próbálom visszaadni a rajzaimmal. Teli van élettel, felismerhető épületekkel, megannyi kultúra képviselőjével. Nagyon szeretem ezt a várost rajzolni.

Köszönjük, Stuart!

Oldalak: 1 2 3 4