Ultimate News #111

INTERJÚ 2. – MARK MILLAR

Egy egészen rövid, három kérdésből álló mini-interjú következik Mark Millarral, aki hamarosan az Ultimate Avengers című sorozattal tér vissza az Újvilágba. Lássuk:

Milyen érzés visszatérni az Újvilágba?
Remek, hiszen az új sorozatom, az Ultimate Avengers óriási előrelépés lesz: ez lesz az Újvilág legfontosabb képregénye. Gyakorlatilag bármit és bárkit felhasználhatok majd benne. Ha egy olyan sztorit akarok, amiben közösen szerepel a Különítmény, a Fantasztikus Négyes, az X-Men és Pókember, akkor megírhatom! Minden, amit szerettem a The Ultimates első két kötetében, plusz még annál is több! Úgy érzem, eleget játszottak már mások a karakterekkel, amiket kitaláltam, és most én is újra játszani akarok velük. Már sárgultam az irigységtől, és vissza akartam őket kapni! Jeph Loebnek is megmondtam, hogy kösse fel a gatyáját, mert a seriff visszatért a városba!

Mely karakterekkel akarsz majd dolgozni?
Kétségkívül Amerika Kapitány és Vasember a kedvenceim a régiek közül. Ők hiányoztak a leginkább, és alig várom, hogy újra dolgozhassak velük. Amerika Kapitányról akár több teljes számot tudtam volna írni, de kellett a hely Thornak, Hulknak, meg a többieknek. Még engem is meglepett, hogy a Kapitány és Vasember mennyire hiányoztak, miután otthagytam őket. Még csak 26 számot tudtam megírni velük, pedig annyi ötletem lenne velük… És most végre itt az idő, hogy ezeket az ötleteket valóra váltsam.

Hogyan tekintesz vissza az Újvilág eddigi nyolc évére?
Az Újvilág hihetetlen univerzum. Már nyolc éve fut, és nagyon tetszik, hogy a Marvel hűen az eredeti elképzeléshez megtartotta kis világnak, kevés sorozattal. A lehető legnagyobb alkotók dolgoztak az Újvilágon, fenntartva a magas színvonalát. Jó, elismerem, voltak gyengébb eresztések is, kevésbé szép rajzok, de összességében az Újvilág nyolc éve egy valódi sikertörténet a képregényiparban. Az elmúlt években sokkal kisebb volt az esélye annak, hogy rossz újvilági képregényt olvassunk, mint hogy rossz bármilyen más kiadványt vegyünk a kezünkbe.

Köszönjük, Mark!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Az egyetlen sorozat, ami (egyelőre) nem az Ultimatum-hoz kapcsolódik az Ultimate Spider-Man – de ez persze nem azt jelenti, hogy Pókember élete jelenleg nem lenne izgalmas és kaotikus, sőt! Gwérontó visszatért, Eddie pedig továbbra is a Venom-szimbiótát akarja… és ha a két gazdatest találkozik, abból bizonyára nem fog kisülni semmi jó. A héten lezárul a szimbióták háborúja, és máris mutatom a finálét tartalmazó 128. szám előzetesét:


ULTIMATE X-MEN

A sorozat utolsó történetének első része érkezik a héten a 98. számban, melyet ismét Aron E. Coleite és Mark Brooks készítettek el, és amely szorosan kapcsolódik majd az Ultimatum eseményeihez. Megnézzük, hogyan élik meg az özönvizet New York átlagpolgárai, majd az X-Men háza táján Vadócra koncentrálunk. Ki ne hagyjátok! Íme az előzetes:


Oldalak: 1 2 3 4