Ultimate News #102

ULTIMATE FANTASTIC FOUR / ULTIMATE X-MEN

Nem véletlenül fordítottam meg a két címet az előző hetekhez képest: az idei második újvilági Annual, a legutóbbi, Ultimate X-Men / Ultimate Fantastic Four Annual folytatása már ilyen címmel fog megjelenni. Vagyis a legutóbbihoz képest felcserélik a két csapatot a címben. És így ez már egy másik Annual lett, tehát ez is 1. szám, de valójában a 2. része a legutóbb elkezdett időutazós sztorinak. ARGGGHH, miért kellett ezt ennyire túlbonyolítani és megkavarni??? Na de legalább az írók ugyanazok maradtak, viszont a rajzolók már mások lesznek… Jó, jó, nem folytatom, inkább mutatom az előzetest:


ADATLAP

Ismét Pókember-ellenfél a terítéken, aki nem az erejével vagy különleges képességeivel, hanem hihetetlen eszével és szerkezeteivel jelent komoly veszélyt. Jöjjön a mindent megépítő Pléhsuszter!

Pléhsuszter

Valódi neve: Elijah Stern
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Feltaláló, korábban a Roxxon dolgozója
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #90 (2006)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #62 (2. sorozat, 2008)

Története: Elijah Stern éveken át dolgozott a Roxxon vállalat kutatójaként és feltalálójaként, és számos olyan találmányt köszönhetett neki a cég, amely tovább növelte a vezetőség jóhírét és vagyonát. Többek között arra is ő jött rá, hogyan lehet a vibránium nevű anyagot kimeríthetetlen áramforrásként használni. Mindezek ellenére amikor a vállalat leépítésekre kényszerült bizonyos területeken, Sternt is elbocsátották és a kutatásait felfüggesztették. A férfi erre irdatlan haragra gerjedt, nemcsak mert kirúgták, hanem mert akkor tették, amikor egy hihetetlen felfedezés kapujában állt. Stern bosszút forralt a cég elnöke, Donald Roxxon ellen. Nem egyszerűen csak meg akarta ölni egy fegyverrel vagy bombával – azt akarta, hogy az egyik eredetileg neki készített találmánya végezzen vele. Stern feltörte Roxxon számláját, és a tőle lopott pénzzel folytatta kutatásait. Vibrániummal hajtott páncélokat és fegyvereket készített, majd zsoldosokat bérelt fel egy világméretű bérhálózatról, akik a találmányaiba bújva indultak meg Roxxon ellen.

Stern első zsoldosa a Roxxon egyik laboratóriumát támadta meg. Ő egy olyan páncélt kapott, amely elektromos, villámszerű lövéseket szórt magából. Adamantiumot akart lopni a laboratórium személyzetétől, de az ifjú szuperhős, Pókember közbelépett, és kiütötte a férfit. Stern ezután a Vörös Omega nevű zsoldost bérelte fel, aki ugyan sikeresen végrehajtotta a rá bízott feladatot, és megsemmisítette a Roxxon hajóját és kikötői részlegét, de Pókember ismét felbukkant, és őt is ártalmatlanította. Stern ezután a S.H.I.E.L.D. nevű katonai kormányszervezet volt ügynökét, Blackie Dragót szerelte fel a Keselyű-páncéljával, aki rögtön meg is támadta Roxxont az irodájában, ahol ekkor éppen egy zsoldoscsapat, Silver Sable Vad Bandája, valamint Pókember vitáztak. Drago támadása közben a Vad Banda egyik tagja meghalt, de Roxxonra már nem maradt ideje a Keselyűnek, mert Pókember felvette vele a harcot. A Vad Banda egyébként éppen azért tartózkodott a helyszínen, mert Roxxon felbérelte őket, hogy tudják meg, miért segít neki mindig Pókember, aki pedig csak véletlen keveredett bele az ügybe. A S.H.I.E.L.D. folyamatosan figyelemmel kísérte a csatát, és amikor Stern felhívta Roxxont a mobilján, hogy eldicsekedjen neki tervével, bemérték őt, és felkeresték rejtekhelyén.

A S.H.I.E.L.D. saját csapatának, a Különítménynek egyik tagja, Vasember közbenjárásával kézre kerítették Sternt, és a szervezet vezetője, Nick Fury ajánlatott tett neki: ezentúl nekik dolgozik vagy meghal. Stern persze az előbbit választotta, így minden találmánya a S.H.I.E.L.D. birtokába került.

Testmagassága: 172 cm
Testsúlya: 59 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Képességei / felszerelése: A Pléhsuszter hatalmas tudással rendelkezik különféle tudományágakban. Briliáns feltaláló, aki csak úgy ontja magából a különféle szerkezeteket. Több páncélját is használták már bevetés közben az általa bérelt zsoldosok, mint például a Keselyű-páncélt. Szakterülete leginkább a fegyverek és robotok, melyeket szinte végeláthatatlanul képes készíteni. Feltalál, megépít, megjavít, átépít mindent. A tudása ezen a téren határtalan.
Intelligencia: 6/7 (Szuper-zseni)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 1/7 (Kevés)

SZÜLINAPI-JUBILEUMI JÁTÉK – EREDMÉNYHIRDETÉS

Eljött hát az idő, az Ultimate News első, és remélhetőleg nem utolsó játékának eredményhirdetése! Ugye emlékeztek: a jubileumi-szülinapi kiadásban azt kértem, soroljátok fel az eddig megjelent vagy elkezdett ÖSSZES amerikai Ultimate-sorozat vagy -minisorozat címét. A válasznak valahogy így kellett kinéznie:

Ultimate Spider-Man (+ 2 Annual, 1 Super Special)
Ultimate X-Men (+2 Annual)
Ultimate Fantastic Four (+2 Annual)
The Ultimates (3 kötet, 2 Annual, 1 Saga)
Ultimate Adventures
Ultimate Daredevil & Elektra
Ultimate Elektra
Ultimate Galactus-trilógia (Ultimate Nightmare, Ultimate Secret, Ultimate Vision-minisztorik, Ultimate Extinction)
Ultimate Human
Ultimate Iron Man (2 kötet)
Ultimate Marvel Team-Up
Ultimate Origins
Ultimate Power
Ultimate Six
Ultimate Vision
Ultimate War
Ultimate Wolverine vs. Hulk
Ultimate X4

A zárójelben írtakat persze nem volt kötelező megadni, és nem kértem a kézikönyveket vagy egyéb, nem képregényes kiadásokat sem. Ügyesek voltatok, sok helyes megfejtést kaptunk, de végül Fortuna istenasszony sajna csak egyikőtöknek kedvezhetett. A szerencsés nyertes pedig… dobpergés… Kolozs Tamás! Sok-sok gratuláció neki! És innentől neked szólnak az infók, kedves Tamás: a Marvel Figuragyárat kétféleképpen kaphatod meg. Vagy elküldöd nekünk a pontos postacímedet a lenti beküldő linken keresztül, vagy a soron következő képregénybörzén személyesen átveszed nyereményedet. A döntés a tiéd!

Nos, akkor zárom is soraimat a hétre, de persze távozás előtt még felkínálom nektek az Ultimate Marvel 4.0 fórumot, ahol kitárgyalhattok töviről-hegyire mindent, valamint felhívom figyelmeteket, hogy továbbra is várom kritikáitokat az amerikai újdonságokról! Bár eddig nemigen érkeztek ilyen kis írások tőletek, de talán jövő héten olvashatok párat az Ultimate Spider-Man 126., az Ultimate Fantastic Four / Ultimate X-Men Annual 1., valamint a The Ultimates 3 5. száma kapcsán.

Klikk ide, és küldjetek, küldjetek, küldjetek sokat, sokat, sokat!!!

Oldalak: 1 2