Szabad a pálya: Szakmai vita a bevándorlásról

Szakmai vitát rendeznek Bryan Caplan és Zach Weinersmith magyarul is megjelent Szabad a pálya című képregénye kapcsán, aminek a témája a bevándorlás. A vita helyszínén (amin egyébként Bryan Caplan is személyesen vesz részt) már beteltek a helyek, de online is követhető lesz. A beszélgetés részben angol nyelven folyik majd, helyszínen tolmácsolást biztosítanak, a tervek szerint pedig utólag feliratos verzióban is visszanézhető lesz.

A képregényről mi is írtunk, ide kattintva olvasható.

Szabad a pálya – Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról? Nyilvános szakmai vita és FB Live közvetítés.

A vita résztvevői Bryan Caplan közgazdász mellett dr. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki korábban a Migrációkutató Intézet főigazgatója is volt, valamint Kováts András, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója. A vitát Vörös Szabolcs külpolitikai újságíró, a Válasz Online társalapítója vezeti.

Mikor fogadjon be egy ország új lakosokat? A bevándorlás pártolói általában humanitárius szempontokra, ellenzői pedig a helyiekre leselkedő társadalmi és gazdasági veszélyekre hivatkoznak. Bryan Caplan amerikai közgazdász 2021 nyarán „Szabad a pálya – Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról?” címen megjelent könyve elsősorban gazdasági szempontok alapján veszi végig a bevándorlás liberalizációjával kapcsolatos aggályokat, és tudományos szempontok alapján igyekszik válaszolni rájuk. A most megrendezésre kerülő vitaest nézői pedig egyedi lehetőséget kapnak arra, hogy élőben hallgathassák meg, mit gondolnak a homlokegyenest különböző álláspontokat képviselő szakemberek a témáról.

A rendezvényen a létszámlimit miatt csak korlátozott számban tudunk résztvevőket fogadni, azonban az eseményt élőben közvetítjük itt, a Facebookon.
A vita részben angol nyelven folyik majd. A helyszínen tolmácsolást biztosítunk, az esemény pedig terveink szerint utólag angol-magyar felirattal is megtekinthető lesz online.

További infók az esemény Facebook oldalán.

Cím: SZABAD A PÁLYA – Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról?
Szerző(k): Bryan Caplan, Zach Weinersmith
Kiadó: Wunderlich Production Kft.
Ár: 4500 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 253 oldal
Megjelenés: 2021.06.21.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu