SZABAD A PÁLYA – Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról?

Cím: SZABAD A PÁLYA – Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról?
Szerző(k): Bryan Caplan, Zach Weinersmith
Kiadó: Wunderlich Production Kft.
Ár: 4500 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 253 oldal
Megjelenés: 2021.06.21.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Június 17-én megjelent Bryan Caplan közgazdász és Zach Weinersmith rajzoló képregénye, mely sok humorral fűszerezve, de racionálisan, tudományos módszerekkel veszi sorra a bevándorlással kapcsolatos kérdéseket és aggályokat, és érvel a „határnyitás” mellett.

A bevándorlás napjaink egyik leghevesebben vitatott, megkerülhetetlen kérdése, de Bryan Caplan ‘New York Times bestseller’ író és közgazdász vadonatúj képregénye segít eligazodni!
Caplan számos új, izgalmas nézőponttal gazdagítja a bevándorlásról szóló vitát. Azzal érvel, hogy a határok megnyitása robbanásszerű világgazdasági növekedéssel járna, és végső soron az egész emberiség javát szolgálná. Könnyen követhetően és nehezen cáfolhatóan érvel a bevándorlás akadálymentesítése mellett.

Előítéletek helyett a tényekre koncentrálva megvizsgál minden, a bevándorlás ellen felhozott fontosabb érvet, miközben olyan izgalmas kérdésekre is válaszokat kapunk, mint pl.:

  • melyik politikai oldal pártjaira szavaznak a bevándorlók?
  • hogyan befolyásolja a bevándorlók IQ-ja az ország IQ-jának alakulását?
  • mit mondanak a különféle vallási és filozófiai irányzatok a bevándorlásról?

Caplan zseniálisan megrajzolt könyvbeli figurája számos ilyen kérdést vitat meg többek között Milton Friedmannel, Immanuel Kanttal, és Donald Trumppal!
Ajánljuk mindenkinek (14 év felett), aki szeretne előítélet-mentes, átfogó képet kapni a bevándorlás nagyon is aktuális témájáról.

Előzetes:

Fülszöveg:

A BEVÁNDORLÁS NAPJAINK EGYIK LEGHEVESEBBEN VITATOTT KÉRDÉSE.

Mikor fogadjon be egy ország új lakosokat? A bevándorlás pártolói általában humanitárius szempontokra, a kritikusai pedig a helyiekre leselkedő társadalmi és gazdasági veszélyekre hivatkoznak.

Bryan Caplan közgazdász új, izgalmas nézőponttal gazdagítja a bevándorlásról szóló vitát. Azzal érvel, hogy a határok megnyitása robbanásszerű világgazdasági növekedéssel járna, és végső soron az egész emberiség javát szolgálná. Aprólékosan, objektívan megvizsgál minden, a bevándorlás ellen felhozott fontosabb érvet, és érdemben válaszol a felmerülő aggályokra, miközben rámutat, hogy félelmeink alaptalanok.

Tudományos alaposságával, ragadós derűlátásával és a közkedvelt képregényrajzoló, Zach Weinersmith élénk illusztrációival a Szabad a pálya: Vajon mit mond a tudomány a bevándorlásról? könnyen követhetően és nehezen cáfolhatóan érvel a bevándorlás akadálymentesítése mellett.