A Különítmény: Honvédelem (NMK #45)

Cím: A Különítmény: Honvédelem (NMK #45)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k):
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2019.09.12.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Hulk fél New Yorkot romba döntő ámokfutása váratlan következménnyel járt: a közvélemény tudomást szerzett az amerikai kormányzat addig titkos szuperhumán alakulatáról, a Különítményről.
Akik most alaposan próbára tehetik a bámulatos képességeiket és adottságaikat, mert a SHIELD egy több évtizede előkészítés alatt álló földönkívüli beszivárgó invázió nyomaira bukkan.

A gyűjtemény a The Ultimates 7-12. számát tartalmazza.

Előszó:

Az Újvilág keretében újragondolt Bosszú Angyalai, vagyis a Különítmény önálló magazinja már az első történetszál végére gigantikus sikernek bizonyult. Az olvasók imádták Bryan Hitch rajzstílusának „szélesvásznú szuperhősködését”, mellette pedig dicsérték Mark Millar karakterközpontú, mellette mégis merész, érett hangvételű történetvezetését. Mi sem bizonyítja jobban a tehetségüket, mint hogy az első történet úgy is maradandóvá vált, hogy egyetlen szuperbűnöző sem tűnt fel benne! A médiumban szokatlan módon minden konfliktus abból ered, hogy a szereplők miként birkóznak meg azzal a ténnyel, miszerint ők a világ első szuperhumán alakulata.
Most, hogy megismertük a csapatot, Millar és Hitch a maguk stílusos módján tovább bővítik a színteret pár rosszfiúval és néhány újonccal két fedett SHIELD kommandós (Fekete Özvegy és Sólyomszem), valamint egy mutáns testvérpár (Higanyszál és Skarlát Boszorkány) személyében. Senki se féljen, a sorozat nem esett a szuperhősös „jófiúk a gaztevők ellen” klisé csapdájába. Helyette a szereplőink
olyan – hozzájuk hasonlóan egy új köntöst kapó klasszikus – ellenséget kapnak, aki méltónak bizonyul a saját lenyűgöző adottságaikhoz.
Ez a sorozat a XXI. század Marvelének egyik legkorszakalkotóbb kiadványává nőtte ki magát; olyasmivé, ami bőven túlnyúlt a képregényeiken. A Marvel Studios számos ötletet és elemet emelt át ebből a 13 részes kiadványból, és most nem csak arra gondolunk, hogy Samuel L. Jacksont választották Nick Fury szerepére. Millar és Hitch szórakoztató, ötletes módon bizonyították előttünk, hogy igenis megújíthatják úgy ezeket az időtlen szereplőket, hogy ezáltal a modern ízlésvilágú közönség számára is elfogadhatóak legyenek, miközben jottányit sem adtak fel azokból a különleges hozzávalókból, amelyek eleve olyan egyedivé varázsolták őket.

Előzmények:

1945. júniusában az összeomlás szélén álló Harmadik Birodalom egy titkos izlandi bázisán pár náci tudós néhány rejtélyes jótevőjük közreműködésével egy olyan szuperrakéta kifejlesztésén munkálkodik, ami a saját kezdetleges hidrogénbombájukat célba juttatva eltörölhetné Washingtont a Föld színéről.
A szövetségesek az Államokból érkezett szuperkatona, Amerika Kapitány segítségével támadást indítanak a létesítmény ellen, ám ezzel sem akadályozhatják meg a kilövést. Amerika Kapitány az utolsó pillanatban a rakétára veti magát és a levegőben semlegesíti azt, majd az Észak-Atlanti-óceánba zuhan és látszólag mindörökre odavész a jeges mélyben.
Ötvenhét évvel később a SHIELD-et vezető Nick Fury utasításba kapja, hogy állítson össze egy szuperhumán kormányosztagot. A Különítménynek keresztelt csapat kezdetben csak a milliárdos Tony Starkból, avagy Vasemberből, mellette pedig Hank és Jan Pymből, az Óriás és Darázs párosként ismert tudós házaspárból áll. Fury rajtuk kívül megkörnyékezi a látszólag a germán istenek erejét birtokló Thort is, aki elutasítja az ajánlatát.
Eközben dr. Bruce Banner azon dolgozik, hogy valahogy reprodukálja az Amerika Kapitányt megalkotó szuperkatonaszérumot. A kísérletei folytán átmenetileg egy tomboló szörnyeteggé, a Hulkká változik, ám ez sem akadályozza meg Furyt abban, hogy őt is betoborozza; abban reménykedik, hogy a próbálkozásai idővel új szuperhumán ügynököket eredményeznek.
Csakhogy mindez okafogyottá válik, amikor egy kutatócsoport rábukkan a teljesen ép, jégben hibernálódott Amerika Kapitányra, aki a kiolvasztását követően csatlakozik a Különítményhez. A csapat aztán alapos kihívásban részesül, amikor Banner még több kísérleti szérumot fecskendez magába, amitől újból előbújik belőle a fékevesztett Hulk. Végül megfékezik a fél Manhattant romba döntő tombolását, ám ehhez szükségük van Thor remekül időzített feltűnésére, aki csak azután hajlandó átmenetileg csatlakozni a csapathoz, hogy az Egyesült Államok elnöke megduplázza a külföldi segélyekre félretett pénzügyi keretet.
Az immáron köztudatba került Különítmény tagjai kiélvezik az újdonsült hírnevet, ám a siker nem mindenki számára elviselhető: Pymék veszekedése hamar egy emberfeletti összecsapássá fokozódik, ami aztán annyira elfajul, hogy Hank egy elborult pillanatában rovarirtóval fújja le a miniatűrré zsugorodott Jant, majd rászabadítja az általa irányított hangyaseregét…

Előzetes: