Mi vár ránk 2011-ben?

Eltelt egy újabb év, megjelentek nem várt, és nem jelentek meg várt kötetek.
Természetesen idén is az a biztos, amit már a kezünkben foghatunk, de azért lássuk: mi várható idén, miről hallottunk, hogy talán megjelenik, és mi az, ami biztos megjelenés!

Semic

 • A Csodálatos Pókember 2010. decemberi számában jelent meg utóljára Ultimate Spider-Man történet, januártól újra az Amazing cím lesz havonta olvasható a füzetekben, néha megtörve a sort egy-egy Friendly Neighborhood és Sensational történettel. A történetek pedig az utóbbi évek legjobb trilógiája, azaz a Polgárháború, “Back in Black” és “One More Day” hármasa lesz. [részletek]
 • A Star Wars továbbra is kéthavonta folytatódik, és a Shadows of the Empire minisorozatnak köszönhetően valószínűleg sokan vissza fognak térni a vásárlásához, hiszen ez a klasszikus történet visszarepíti az olvasót A Birodalom Visszavág és A Jedi Visszatér közötti időszakba. A füzetek második felében A Régi Köztársaság Lovagjai folytatódik. [részletek]

Cartaphilus

 • A Cartaphilus kiadó folytatja legutóbbi sikersorozatait, így idén tavasszal és ősszel is egy-egy kötettel bővülhet a polcunk Hellboy-ból (#3 – The Chained Coffin and Others, #4 – The Right Hand of Doom) és Sandman-ből (#4 – Season of Mists, #5 – A Game of You), valamint inkább az év végére várható a csak egy résszel gyarapodó Setét Torony széria (#3 – Treachery).
  Egyéb újdonságról hivatalosan jelenleg nincs információ.

Vad Virágok [Frissítve!]

 • A Vad Virágok Könyvműhelynek egy gyönyörű kis jövevény miatt megváltozott a tavalyi kiadási tervük, így idén márciusra csúszik át Zsákutca első (?) kötete, és októberre
  a Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra különszám.

 • Az Usagi Yojimbo #9 végén olvasható tervezet sajnos nem jön össze, idén csupán egyetlen egy kötet jelenik meg, a tizedik (Élet és Halál között), szintén októberben.
 • Valamint az elmúlt évek tapasztalata alapján szintén két kötetnyi Kázmér és Huba Gyűjteményt (#9 és #10) vehetünk majd meg, a tervezett megjelenések április és november.

Nyitott Könyvműhely (Art Comix)

A Nyitott Könyvműhelynek tavalyra is jutott váratlan meglepetése, így a Scott Pilgrim sorozat két maradék kötetén (Scott Pilgrim Az Univerzum Ellen – #5 és Scott Pilgrim Végső Órája – #6) kívül bármivel megörvendeztethetnek minket! Úgy legyen!

Kingpin [Frissítve!]

 • Elkerülhetetlenül közeledik a Polgárháború, és amíg a Semic a Pókemberre vonatkozó részeket adja ki, addig a Kingpin égisze alatt az önálló minisorozat jelenik meg idén két részben a tavaszi és az őszi Képregény Börzére időzítve.
  (Elvileg az Új Bosszú Angyalainak a soron következő kötete is a Polgárháborúhoz kapcsolódik, ennek sorsáról egyelőre semmi információval nem szolgálhatunk.)

 • Végre folytatódik az Y: igen, a lassan egy éve indult kezdeményezés révbe ért, és a márciusi Képregény Börzére várható az első önálló Y, az utolsó férfi kötet!
 • Egyelőre ismeretlen tartalommal, de 4 DC tartalmú füzetet is kiad a Kingpin. A márciustól kéthavonta 48 oldalon jelentkező “fan” kiadvány ára 1250- Ft lesz, mindössze 300 példányban jelenik meg, és börzéken lehet majd beszerezni + a kiadó honlapján! További részletek remélhetőleg mihamarabb! ?
 • Továbbá az a pletyka is járta, amennyiben az Új Marvel Extra beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor – ha nem is kötetben, de füzetben – folytatódhat! Jöhet!

Képregény Nagyker (kepregeny.hu)

Amerikában hatalmas siker volt, ráadásul a méltán elismert Frank Darabont rendező olyan jó tv-sorozatot készített belőle, melynek nézettségi adatain mindenkinek fennakadt a szeme. Ha egy kis szerencséje van a Képregény Nagykernek, akkor a Walking Dead első kötetét akkor dobja piacra, amikor itthon is sugározni kezdi valamelyik adó. Mi ettől függetlenül várjuk!


Az első kötet három kiadásának eredeti borítója.

Képes Kiadó [Frissítve!]

A Képes Kiadó 2011 tavaszán két kötettel bővíti a DC szuperhősök univerzumát bemutató sorozatait. A márciusi képregénybörzére jelenik meg Batman új kalandja (Hush szíve), míg a 7. Magyar Képregényfesztivál alkalmából Supermannel társulva és számos más jól és kevéssé ismert figura vendégszereplésével köszönthetjük ismét a denevérembert (Abszolút hatalom). Részletek ide klikkelve…

Fumax [Frissítve!]

Folytatódnak a jól bevált sorozatok, jön a Hetalia – Tengelyhatalmak harmadik, valamint a D, a Vámpírvadász negyedik kötete#4 (2010.), és valami eddig meg nem nevezett újdonsággal is előrukkol a kezdeti Fu-Ma-X hármasból lassan csak a Ma-hoz pártoló kiadó…

Hazai front [Frissítve!]

 • A tervek szerint a Fekete Fehér Képregénymúzeum egy Sarlós és egy Zórád kötettel folytatódik.
 • A Színes Képregénymúzeum következő kötete egy Szellemirtók füzet lesz Fazekas Attila rajzaival.
 • Folytatódik a Kiss magyar képregénytörténet is, mely a magyar történelmi képregényekről fog szólni.
 • Elvben télre jelenik meg Rusz Lívia magyarul még meg nem jelent képregénykötete, a Gyerünk a Holdra!

Akikről még tudunk [Frissítve!]

 • Fórumunkon elcsípett infómorzsák az Egmont 2011-es tervekről: #4 – Asterix, a gladiátor (tavasz), #5 – Galliai körutazás (tavasz); #6 – Asterix és Kleopátra (ősz)
 • A Comics Mania kiadó derült égből villámcsapásként jelent meg a Berlin sorozat első kötetével, melyről egyelőre semmilyen visszajelzéssel nem rendelkezünk, de hátha meglepnek minket a folytatással.
 • A Pesti Könyv várhatóan – az utóbbi évekhez hasonlóan – két további Lucky Luke-kal rukkol majd elő (#14-15)

Mozi [Frissítve!]

Végezetül egy kis összefoglaló, hogy milyen képregény-közeli (!) filmeket láthatunk idén a mozikban: