Berlin #1

A Hungarocomixra jelenik meg Jason Lutes alapműnek számító könyve, a „Berlin – a kövek városa„.

A 20-as évek végén a művészeti hallgató Marthe Müller a nyüzsgő nagyvárosba, Berlinbe érkezik. Egy újságíró, Kurt Severing oldalán a fiatal hölgy átéli a korszak változatosságát és megpróbáltatásait, s tanúja lesz a hanyatló weimari köztársaság politikai átalakulásának. A „Berlin – a kövek városa” című művével az amerikai képregényírónak, Jason Lutesnak egy mesteri történelmi regényt sikerült képekben megalkotnia, melynek hiteles városképe és környezetrajza lenyűgözően pontos korrajzzal párosul.

A Maus magyarországi sikere után hamarosan egy újabb képregény jelenik meg a nácizmus időszakából. A történet a 1920-as évek Németországában, a weimari köztársaságban játszódik, melyre már sötét árnyként vetül a formálódó fasizmus. A berlini kisemberek és polgárok még próbálják hétköznapi életüket élni, a mulatók és lokálok is tömve vannak, az utcákon azonban már mindennaposak az összecsapások a barnainges rohamcsapatok és a kommunisták között. Jason Lutes hiperrealista rajzstílusban és igazi regényhez méltó líraisággal, belső monológokkal követi nyomon hősei életét.
A Berlin-trilógia a közönség és a szakma elismerését egyaránt kivívta. Az első részből csak Németországban 18.000 példány kelt el. Az angol és német nyelvterületen kívül még több mint fél tucat európai országban jelent meg. 2009-ben a Berlin második kötetét a képregény Oscarra, a Will Eisner-díjra is jelölték.

Szerző, cím: Jason Lutes: Berlin – a kövek városa
Kiadó: Comicsmania
ISBN: 978-963-08-0508-7
Méretek: A/5 (14,5 cm x 21 cm x 1,7 cm)
Oldalszám: 216 old.
Fogyasztói ár: 2730 Ft
Kapható: kedvezményes áron a Hungarocomixon, december 15-től a kiadó honlapján és várhatóan december 20-tól a nagyobb terjesztőknél is elérhető lesz.

A könyvet kiadó Comicsmania a képregényrajongói oldalról érkezik. Célkitűzése, hogy színesítse az egyébként örvendetesen bővülő hazai képregény kínálatot és hozzájáruljon ahhoz, hogy a képregényeknek minél nagyobb rajongótábora legyen.