Képes Kiadó – 2011. tavasz

A Képes Kiadó 2011 tavaszán két kötettel bővíti a DC szuperhősök univerzumát bemutató sorozatait.
A márciusi képregénybörzére jelenik meg Batman új kalandja, míg a 7. Magyar Képregényfesztivál alkalmából Supermannel társulva és számos más jól és kevéssé ismert figura vendégszereplésével köszönthetjük ismét a denevérembert.

Batman: Hush szíve.
Írta Paul Dini,
Rajzolta Dustin Nguyen.
Eredeti megjelenés: Detective Comics 846-850 (2008 szeptember-2009 január),
Eredeti cím: Heart of Hush.

Doktor Tommy Elliottot, Bruce Wayne gyerekkori barátját, és immár esküdt ellenségét a Hush-ban ismerhettük meg. A kiváló sebészből lett elvetemült bűnöző a Hush visszatér-ben megkísérelte átvenni a hatalmat Gotham felett, így akart bosszút állni Batmanen a megzakkant elméje szerint a Wayne-családtól elszenvedett sérelmeiért. Ám akkor összetűzésbe került Jokerrel, aki rosszul tűrte a konkurenciát. Hush most ismét színre lép, és a legsebezhetőbb pontján támad Batmanre. Az utóbbi idők legjobb Batman-írójaként ünnepelt Paul Dini izgalmas, váratlan fordulatokkal tűzdelt, a kritikusok és a rajongók által egyaránt elismert képregénye nem hiányozhat egyetlen Batman-kedvelő polcáról sem. A Képes Kiadó tizedik Batman-kötetében fontos szerephez jut a Macskanő, de újra láthatunk olyan régi ismerősöket is, mint Joker, Alfred, Doktor Jégcsap, Madárijesztő, Orákulum, Éjszárny és Robin, valamint színre lép Zatanna, Doktor Éjfél és Mister Terrific is.

124 oldal, színes.
Várható megjelenési dátum: 2011 március közepe,
Tervezett bolti ár: 3.200 forint.

Superman és Batman: Abszolút hatalom.
Írta Jeph Loeb,
Rajzolta Carlos Pacheco.
Eredeti megjelenés: Superman/Batman 14-18 (2004 december-2005 április),
Eredeti cím: Absolute Power.

A két legismertebb szuperhős újabb közös története közvetlenül a roppant sikeres, magyarul is olvasható Supergirl után játszódik – ám mégis egy egészen más világba, sőt, világok egész sorába kalauzol el minket. Egyik napról a másikra egy olyan Földön találjuk magunkat, amely fölött vaskézzel uralkodik két kegyetlen diktátor: Superman és Batman!. Vajon mi történt, ki a felelős ezért a hihetetlen változásért és a sok gyilkosságért, és vissza lehet-e egyáltalán téríteni az időt normális folyásába? A látványos jelenetekkel tarkított utazás alternatív világok között az utolsó pillanatig izgalomban tartja az olvasót. A számtalan vendégszereplők között ismert és ismertnek vélt arcok mellett olyan figurákat is megismerhetünk, akik nálunk meg nem jelentek meg egyetlen kiadványban sem. A teljesség igénye nélkül: Darkseid, Wonder Woman, Supergirl, Superboy, Metron, Ra’s al Ghul, Zöld Lámpás, Zöld Íjász, Flash, Rock őrmester, Tomahawk, Jonah Hex, Vandal Savage, Solomon Grundy, a Marsbéli Fejvadász, Kamandi, Blackhawk és a 31. századi Szuperlégió tagjai is felbukkannak a történetben.

110 oldal, színes.
Várható megjelenési dátum: 2011. május eleje,
Tervezett bolti ár: 2.990 forint.