MARVEL: EZ LESZ 2009.

A TÖBBIEK

Pókember: Mivel a hálószövő képregénye havonta háromszor jelenik meg, időben jóval kevésbé látunk bele a karakter jövőjébe. Egyelőre annyi biztos, hogy Az „Író, Akit Nem Nevezünk Nevén”, januárban útjára indítja a Character Assasination című történetet, amiben megoldódik egy csomó rejtély, ami a kutyát sem érdekel (ki a póknnyomkövetős gyilkos, ki Menace, ki nyeri a választásokat?), Harryvel kapcsolatban várhatók további bonyodalmak, ha nincs igazság a Földön, kapunk majd egy új Jackpotot is, Peter pedig végre-valahára randizni fog. De ha az íróknak van eszük, akkor hamarosan rászabadítják Pókemberre a hatalmat magához ragadott Norman Osbornt – enélkül nem lenne teljes 2009.

Thor: Straczynski azt ígéri, hogy továbbra is távol marad a Marvel Univerzum eseményeitől, amennyire csak lehetséges – kérdés, hogy mennyire lehetséges, most, hogy Lokinak alighanem komoly szerepe lesz a Dark Reignben. Egyébként pedig az író elmondta, hogy unalmas, hogy a gonosznak mindig el kell buknia, ezért gondoskodni fog róla, hogy Loki időről-időre győzelmet arasson – talán nem véletlen, hogy a 601. szám borítóján Thor látványosan elsétál Asgardtól? Mert bizony nagy felfordulás várható az istenek otthonában (talán polgárháború?), ami a közeli kisvároshoz, Broxtonhoz fűződő kapcsolatát is újraértelmezi majd. Akárhogy is, amíg JMS (és Coipel) marad a címnél, addig nincs miért aggódnunk. Január végén pedig érkezik a 600. rész, több mint 100 oldalban, és egy plusz sztorival Stan Lee-től és David Ajától! Gyönyörködjetek az előzetesekben!

Fenegyerek: Brubaker szűkszavú a jövővel kapcsolatban, de annyi bizonyos, hogy a Skrull-Elektra miatt frakciókra szakadt Kéznek nagyobb szerepe lesz majd, és ami még fontosabb, visszatér Wilson Fisk, a Vezér is – az előzetesek szerint egy kényszerű szövetséget láthatunk majd közte és a főhős között, méghozzá éppen a Kéz, és az annak szolgálatában álló Lady Bullseye miatt. És persze bármibe le lehet fogadni, hogy a Marvel Univerzumba visszatérő Elektra is felbukkan majd előbb-utóbb. De a legizgalmasabb kérdés talán az, hogy mi lesz Milla sorsa, és hogy hová tart Matt és Dakota kapcsolata.

Fantasztikus Négyes: Mark Millar jól elvan a maga kis világában – tervezett 16 részéből eddig nyolc ment le, méghozzá 10 hónap alatt, úgyhogy az sem kizárt, hogy a maradék nyolc elhúzódik egészen 2009 végéig (karácsony számuk jelenik meg február végén…). Mindenesetre Millar azt ígéri, hogy annak ellenére, hogy a sztori eddig teljesen független volt minden mástól, lesznek következményei a Marvel Univerzumra nézve.

Hulk: Nos… kit érdekel?

A végére pedig egy örömhír: a New Warrirors januárban megszűnik a 20. számmal. Ez megér egy pezsgőbontást. Már csak a Hulknak és a Wolverine: Originsnek kellene követnie… Hát, ennyi volt mára, ugyan fél évnél előbbre még csak véletlenül sem látunk bele a Marvel 2009-es világába, de talán ez is valami. Tudjátok mit? Tartsatok velem idén is, és jövő ilyenkor már okosabbak leszünk!

Olórin, 2009. január 9.

Oldalak: 1 2 3 4