MARVEL: EZ LESZ 2009.

ÚJ SOROZATOK

Mint minden évben, most is számíthatunk egy rakás új ongoing sorozatra – s legtöbbjük természetesen a Secret Invasion következményeiből nő ki. Nagy crossoverek után ez már csak így van… (Cím után zárójelben az író, majd a rajzoló, végül az első szám megjelenésének tervezett időpontja)

Agents of Atlas (Jeff Parker, Carlo Pagulayan, február 4.): Jeff Parker aranykori karaktereken alapuló 2006-os minisorozatának hősei most saját ongoingot kapnak, amiben úgy döntenek, hogy azzal teszik a legjobbat a világnak, ha „szupergonoszokká” válnak, és fellépnek Osborn ellen – aki persze az egész H.A.M.M.E.R.-t rájuk szabadítja majd. A csapat kezdetnek kifosztotta a Fort Knoxot (ld. Dark Reign New Nation), szóval biztos sikerült felhívniuk magukra a góré figyelmét – de mivel San Francisco környékén vernek tanyát, összecsapnak majd az X-Mennel is. S minthogy az író Jeff Parker, aligha van okunk kételkedni benne, hogy egy roppant szórakoztató sorozatnak nézünk elébe.

Astonishing Tales (változó író- és rajzológárda, február 4): Az Astonishing Tales című antológia sorozat 1970-től 1976-ig futott, és eredetileg Ka-Zar és Doom kalandjainak megjelentetésére jött létre. A kiadó ugye tavaly lelőtte legutóbbi, rövidéletű antológia próbálkozását (Marvel Comics Presents), de most folytatják ugyanazt – csak más néven, és más gárdával. Az első füzetek három folytatásos sztorit tartalmaznak majd: Rozsomák és a Megtorló együtt szállnak szembe a Predator X-szel, Vasembert egy jövőbeli Vasemberrel hozza össze a sors, az egykori Új mutánsok, Ágyúgolyó és Napfolt pedig Mojoworldön harcolnak majd életükért.

Black Panther (Reginald Hudlin, Ken Lashley, február 4.): Az idén a Secret Invasion alatt véget ért negyedik sorozat írója indítja útjára az ötödiket is, aminek középpontjában, legalábbis eleinte, egy női Fekete Párduc lesz (lásd a borítókat lent), aki a sérült T’Challa helyét veszi majd át – természetesen számíthatunk Dark Reign-kapcsolatokra.

Dark Avengers (Brian Michael Bendis, Mike Deodato, január 21.): Az új Bosszú Angyalai csapat, a hatalmat magához ragadott Norman Osborn irányítása alatt, bővebben lásd fentebb, borítók és egy koncepciós rajz pedig itt.

Punisher (Rick Remender, Jerome Opena, január 7.): Remender kiváló író (ld. Fear Agent), Opena kiváló rajzoló (ld. ugyanazt), a Megtorló pedig hálás téma, szóval nem látom, mi sülhet el rosszul. A War Journalnek a 26. résszel befellegzett, és Remender, aki a vége felé annak társírója volt Fractionnel, most egyedül veszi kezébe az új sorozatot. A Secret Invasion következményei mindenhol megemelték a tétet, az író elmondása szerint Frank is nagyobb ellenségekkel, nagyobb fenyegetésekkel száll majd szembe, és egy új társnak köszönhetően nagyobb hatékonysággal. Egyrészt egy új alvilági birodalom emelkedik a skrull invázió hamvaiból, másrészt az első szám borítóján láthatjuk, hogy a Megtorló magát a Sentryt veszi célba. Hogy miért, az az eszméletlenül dögös és ígéretes előzetes oldalakból kiderül.

Secret Warriros (Jonathan Hickman & Brian Michael Bendis, Stefano Caselli, február 4.): Eredetileg ez egy Nick Fury szóló sorozat lett volna, de aztán változott a koncepció. De nem is Bosszú Angyalai, inkább kémsztori lesz ez a Nightly News írójának közreműködésével, Furyról és új csapatáról. Bővebben szintén fentebb, lentebb pedig előzetes oldalak: érdekesség, hogy a második rész borítója tartalmaz egy webcímet (agentofnothing.com) és egy jelszavat is (eagleeye), ezek használatával pedig némi plusz tartalomhoz jutunk, ami a további ügyes marketingfogásokat követően folyamatosan bővülni fog.


Spider-Woman: Agent of S.W.O.R.D. (Brian Michael Bendis, Alex Maleev, bizonytalan): Bendis azóta írni akar egy Spider-Woman sorozatot, hogy a Marvelhez került – annak idején ő lett volna a káromkodó magánnyomozó, akivel kapcsolatban kénytelen volt meggondolnia magát, így aztán jobb híján megszületett Jessica Jones (Alias). Aztán 2006-ban jött a Spider-Woman: Origins című ötrészes minisorozat, aminek utolsó oldala azzal kecsegetett, hogy a Spider-Woman ongoing útjára indul 2007-ben. Nem indult. Most viszont, a Secret Invasion farvizén már (merjem ezt mondani?) 100%, hogy végre beindul a szekér. Ráadásul Bendis egy hangulatában a Daredevil sorozatához hasonló képregényt ígér. Úgy legyen! (Borítók, tervek itt sajnos még nincsenek.)

War Machine (Greg Pak, Leonardo Manco, január 2.): Az Iron Man a War Machine-t szerepeltető Secret Invasion tie-innel véget ért (Vasembert ugye Matt Fraction írja tovább az Invincible Iron Manben), idén pedig Rhodey saját sorozatot kap. Greg Pak, aki a Herculesben mostanság komikus vénáját csillogtatja (de ne feledkezzünk meg a jelenleg is futó, lenyűgöző Magneto Testamentről), egy hardcore szuperhős-képregényt ígér, afféle Vasember-Megtorló hibridet. Vagyis War Machine nem fog szarakodni. Ehhez is vannak tetszetős borítók, sőt, előzetes oldalak is.

Wolverine: Weapon X (Jason Aaron, Ron Garney, április): Hát szüksége van a világnak még egy Rozsomák sorozatra? Valószínűleg nem. De ezt Jason Aaron írja, és már csak ezért is érdemes lesz esélyt adni neki, ráadásul a koncepció nem tűnik rossznak. Aaron a karakter múltjában akar vájkálni, de nem olyan barbár módon, mint Daniel Way: többnyire önálló sztorik füzéreként képzeli el a sorozatot, pár visszatérő (Maverick, Agent Zero), és pár új karakterrel. A kontinuitás része lesz, ugyanakkor távol marad a mainstream univerzumtól és annak eseményeitől, és bizonyos történetei a most futó Wolverine: Manifest Destinyből nőnek majd ki. Aaron azt ígéri, hogy ez a sorozat olyan lesz Rozsomáknak, mint a Megtorlónak Ennis Punisher MAX-a. Nagy szavak, kíváncsian várjuk, sikerül-e megfelelni nekik! A sorozat időzítését egyébként természetesen a májusban bemutatásra kerülő Rozsomák mozifilmhez igazították (ld. még a tavalyi Invincible Iron Mant). Katt az első képre:

És végül egy spekuláció: az Abnett-Lanning duó azt nyilatkozta, hogy ahogy az Annihilationből kinőtt a Nova, az Annihilation Conquestből pedig a Guardians of the Galaxy, úgy nem kizárt, hogy a War of Kingsből kinő majd egy Darkhawk sorozat. Elvégre a karakternek lesz saját minije (C. B. Cebulski tollából) a crossoverhez kapcsolódóan. Helyes, csak bővüljön az az űrrészleg…

Oldalak: 1 2 3 4