HULK: Világháború (NMK #52)

Cím: HULK: Világháború (NMK #52)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Greg Pak, John Romita Jr., Klaus Janson, Christina Strain, David Finch, Danny Miki, Frank D’armata
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 224 oldal
Megjelenés: 2019.12.19.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Az Illuminátus, avagy a szuperhősök titkos összeesküvő testülete túl veszedelmesnek találta Hulkot, ezért a vad Sakaar bolygóra száműzték. Csakhogy most visszatért a Földre, hogy szörnyű, tomboló bosszút álljon az árulókon azok leírhatatlan bűneiért. Ebben nemcsak a sakaari hadiesküje van a segítségére, de a megfékezhetetlen dühe is.

A gyűjtemény a World War Hulk 1-5. számát tartalmazza.

Előszó:

Amikor először merült fel a legbefolyásosabb szuperhősöket tömörítő Illuminátusban Hulk űrbe lövésének gondolata, egyedül az atlantiszi Namor herceg fordított hátat az elképzelésnek. A barátjuk meggyógyítása, nem pedig száműzése mellett kardoskodott. A felháborodott távozása előtt még azt is megjósolta, hogy Hulk előbb-utóbb úgyis visszatalálna, hogy bosszút álljon.
A szavai egy éven át Damoklész kardjaként lebegtek a Marvel világa felett. Miközben a földi hősök épp a polgárháborújukkal voltak elfoglalva, az univerzum túlfelén Hulkból rabszolga, majd szabadságharcos, végül király vált. Csakhogy a sors legcsúfabb fintora egészen eddig váratott magára… valami, ami aztán egy csapásra a volt „hősi barátai” ellen fordította őt.
Hihetetlen várakozás előzte meg a Hulk: Világháború megjelenését. A Hulk-rajongók egy éve vártak erre a pillanatra. A Sakaarfi visszatért a Földre, dühösebb volt, mint életében valaha, és már alig várta, hogy lezúzza azokat, akik hátba döfték.
Grek Pak és ifj. John Romita műve minden szempontból megfelelt az elvárásoknak, minden porcikája nyers erőt és energiát sugároz. Láthatjuk, amint a Marvel legerősebb szuperhősei a képregénytörténelem legbrutálisabb ütközeteit vívják egymás ellen.
Lapozzatok hát, hogy tanúi legyetek Hulk visszatérésének, amit egy olyan csillapíthatatlan harag vezérel, ami félő, hogy az egész bolygót kettéhasítja…
„Nézzenek oda! Úgy látom, most már mind szörnyetegek vagyunk.”

Előzmények:

A Föld legnevesebb hőseit tömörítő Illuminátus tagjai attól tart anak, hogy Hulk túl nagy pusztítást vihet végbe, ezért elhatározzák, hogy a világűrbe száműzik. Reed Richards (a Fantasztikus Négyes vezetője), Vasember, Dr. Strange és a nememberek felett uralkodó Fekete Villám közös erővel egy paradicsomi bolygóra terelik a zöld behemótot, ahol senki se zargatja többé, és békés magányban élheti le az életét.
Csakhogy egy navigációs hiba miatt Hulk a Sakaar bolygó felszínén landol. Az úttól legyengült óriás a helyiek fogságába esik, akik arra kényszerítik, hogy gladiátorként szórakoztassa a bolygót uraló Vörös Királyt. Hulk minden ellenfelét legyűri, majd egy saját csapatot alkot pár hasonszőrű túlélővel közösen. Miek, egy névtelen fészeklény, Elloe Kaifi, Lavin Skee, Hiroim és Korg, illetve a szintén hozzájuk csatlakozó Ezüst Utazó segítségével legyőzi a Vörös Királyt, és eltörli annak korrupt, kizsákmányoló rendszerét.
A lázadás során egyre több helybéli véli úgy , hogy Hulk nem más, mint a megjövendölt felszabadító, a Sakaarfi. Újdonsült felesége, a gyermekét váró Caiera oldalán már ő is kis híján elhiszi a próféciát, miszerint ő hoz majd békét a planétára. Ám ekkor a Hulkot a bolygóra szállító űrrakéta meghibásodik és felrobban; milliók vesznek oda, köztük Caiera is.
Hulkot annyira feldühíti ez az árulás, hogy azon nyomban útra kel a Föld felé, hogy rettenetes bosszút álljon az árulóin. A szíve megszakadt, az ereje sosem látott méreteket öltött, ráadásul hű
bajtársai is mellette állnak, így semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a maga könyörtelen módján megtorolja az elesett sakaariakat, avagy…
HULK ZÚZ!

Előzetes:

A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 1. (NMK #19)

A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 2. (NMK #20)