A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 1. (NMK #19)

Cím: A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 1. (NMK #19)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Greg Pak, Carlo Pagulayan, Aaron Lopresti, Michael Avon Oeming, Alex NiÑo, Marshall Rogers, Jeffrey Huet, Danny Miki, Sandu Florea, Mike Allred, Tom Palmer, Chris Sotomayor, Laura Martin, Lovern Kindzierski. LadrÖnn, Bryan Hitch, Michael Turner
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2018.09.13.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

A barátai elárulták és a Sakaar bolygóra száműzték, ahol Hulk a könyörtelen Vörös Király rabszolgájává válik. Miután arra kényszerítik, hogy gladiátorként harcoljon a Nagy Arénában, a bolygó elnyomott népességének akaratlan vezéralakjává lép elő. De vajon a világ felszabadítója vagy pusztítója válik belőle?

A gyűjtemény a The Incredible Hulk (2. széria) 92-99.számát tartalmazza.

Marco M. Lupoi Panini-főszerkesztő előszava:

Az átlagember szemében talán Hulk a második legismertebb Marvel-hős (az első helyen természetesen a csodás hálószövő, Pókember áll), aki ugyanolyan vonzerővel bír akár három-, akár százéves valaki.
De miért kedvelik a Hulkot? Szerintem azért, mert ő személyesíti meg mindazt, amit a gonoszsággal, tudatlansággal és igazságtalansággal szembesülve tennénk: mérgesen LEZÚZNÁNK mindent! Évezrednyi civilizációs normák megtanították, hogyan fojtsuk el az indulatainkat, ám legbelül továbbra is ott lángol a harag, ami csak arra vár, hogy előtörhessen. Ez a legszebb Hulkban: mind együtt érzünk a dühével, és beleborzonghatunk abba, ahogy átadja magát a legelemibb tombolásnak.
Nekem a Hulk világa testesíti meg a legesszenciálisabb Hulk-sztorit az elmúlt két évtizedből. A Földről kiszakadtan egy olyan közegben találja magát, ahol már nem ő a legnagyobb szörnyeteg, ezért felülemelkedik a féktelenül tomboló rém szerepén. Elszabadul minden indulata, hogy aztán abból egy klasszikus hősmesén keresztül valami nemesebb kovácsolódjon: egy igazságért kiáltó harag, ami egyesítheti, de akár ketté is hasíthatja az egész világot.
Lapozzatok hát, s ne feledjétek, bármekkorának hiszitek magatokat, mindig akad valahol egy nagyobb szörnyeteg…
Ez a Zöld Szikla története. A harag tekintete, a világ pusztítója… Harkanon, Haarg, Holku… Hulk. A hazatérésének eposza.

Előzmények:

Habár Hulk többször is hősiesen viselkedett, továbbra is veszedelmes és kiszámíthatatlan szörnyetegnek tekintik. Hisz minden egyes, a zöld behemót által megfékezett földönkívüli-invázióra és szuperbűnözőre járulékos kárként legalább ezernyi romba döntött otthon, iskola, iroda és gyárépület jut.
Emiatt aztán a közvélemény szinte sosem áll dr. Bruce Banner oldalára, ám a szuperképességű bajtársai között jó pár olyan barátja és szövetségese akad, aki számos kísérletet tett arra, hogy megszabadítsa Bannert a zöld bőrű alteregójától.
A bolygó leghatalmasabb hőseinek egy csoportja évek óta titokban számos alkalommal összegyűlt, hogy megosszák egymással az ismereteiket és kitalálják, hogyan védelmezzék meg a Földet a nem szokványos veszedelmektől. Az Illuminátusnak elkeresztelt csoport tagjai: Tony Stark (Vasember), Charles Xavier professzor az X-Menből, Dr. Strange (a földi főmágus), a nemembereken uralkodó Fekete Villám, Namor atlantiszi király, valamint a Fantasztikus Négyest vezető Reed Richards.
A legutóbbi tanácskozásukon az Illuminátus megállapította, hogy aligha gyógyítják ki valaha Bannert, ezért kieszeltek egy tervet arra, hogy örökre megszabaduljanak Hulktól. Namor azonban nem volt hajlandó részt venni ebben, és óva intette a többieket.
Bruce Banner elfogad egy felkérést, hogy a Hulk erejével rombolja le a SHIELD egyik elszabadult műholdját. A munka végeztével azonban arra eszmél, hogy az Illuminátus átprogramozta a hazatérő űrhajóját, ami a benne rekedt Hulkkal együtt elhagyja a Föld vonzáskörét és egy idilli, lakatlan bolygó felé veszi az irányt, ahol végre békén hagyják Hulkot.

Előzetes: