A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 2. (NMK #20)

Cím: A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 2. (NMK #20)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Greg Pak, Carlo Pagulayan, Aaron Lopresti, Gary Frank, Jeffrey Huet, Sandu Florea, Jon Sibal, Chris Sotomayor, Laura Martin, Lovern Kindzierski, LadrÖnn, Bryan Hitch, Michael Turner
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 176 oldal
Megjelenés: 2018.09.27.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

A Sakaar felszabadítása folytatódik! Közeledik a végső összecsapás, Hulk és bajtársai egyesített ereje áll szemben a Vörös Király teljes hadigépezetével. Ám még ha meg is döntik a hatalmát, Hulk csakugyan békét hozhat erre a megtört világra?

A gyűjtemény a The Incredible Hulk (2. széria) 100-105. és az Amazing Fantasy 15. számát tartalmazza.

Marco M. Lupoi Panini-főszerkesztő előszava:

Megkezdődött a forradalom, az egyik sarokban a könyörtelen Vörös Királlyal és hatalmas seregével, a másikban pedig Hulkkal s az egyre gyarapodó lázadóival. Egy egész bolygó sorsa forog kockán, eljött hát az ideje, hogy beteljesedjen Hulk végzete, ő legyen a Sakaarfi.
A jelentős létszámhátrányban lévő szabadságharcosok küzdelme az elnyomókkal az egyik leggyakrabban visszatérő irodalmi elem. Legyen szó Spartacusról vagy a Csillagok háborújáról, ez a történet átível minden évszázadon, minden egyes nemzedék megírja a maga változatát. A Hulk világa még ezek közül is kiemelkedik azzal, ahogy Greg Pak minden egyes főbb szereplőjének komoly karakterrajzot adott. Ugyanilyen lenyűgöző az a részletesség, amivel a Sakaar világát kidolgozta, ahogy szinte tapinthatóan valóságossá tette minden egyes helyszínét és lakóját.
Persze mindez nem sokat ért volna Carlo Pagulayan és Aaron Lopresti tehetsége nélkül, akik a rajzaikkal életet leheltek a Sakaarba, és gondoskodtak arról, hogy a történet energiától duzzadó, részletgazdag képkockákon át haladhasson előre.
Hulk világa egy igazi eposz, mégis az apróságok adják a valódi erejét. Feltűnt például az első kötetben, hogy egyedül Hulk bőre és Caeira szeme világít élénk zölden? Ez a zseniális, mégis apró részlet remekül kiemeli Hulk kettős szerepét kívülállóként és a bolygó lehetséges megmentőjeként.
Térjünk hát vissza most a Sakaarra, s lássuk, valóban lehet-e hős egy szörnyetegből…
„Csak a gyűlöletet ismerik, zöld bőrű. Hozz nekik némi reményt!”


Előzmények:

Az Illuminátus, a hősök egy titkos gyülekezete úgy véli, a Föld érdekében egy másik bolygóra kell száműzniük a Hulkot. Habár eredetileg egy békés, lakatlan világot néztek ki számára, egy féreglyuk elterelte a pályájáról az űrhajóját, ami a Sakaarra, a kegyetlen Vörös Király uralta planétára zuhant.
Hulk lassan egyre több elnyomottat gyűjt maga köré, akik mind a Sakaarfi nak, a legendabéli megmentőnek hiszik őt. Hulk a vad pusztára, egy szabad földre vezeti őket, ám szorosan ott lohol a sarkukban Caiera, az őserő, a király orgyilkosa. Hulk és Caiera titáni összecsapását egy tüske, egy bárkit megfertőzni képes élő fegyver becsapódása szakítja félbe.
Caiera rájön, hogy a Vörös Király rendelte el a közeli civilek lakta falu bombázását, hogy így irtsa ki Hulk seregét. Ez a barbár tett undorral tölti el, ezért úgy dönt, hogy átáll és innen kezdve Hulk szövetségese lesz…

Előzetes: