Hulk: Az atom szíve (NMK #95)

Cím: Hulk: Az atom szíve (NMK #95)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Harlan Ellison, Roy Thomas, Archie Goodwin, Len Wein, Bill Mantlo, Peter Gillis, Herb Trimpe, Sal Buscema, Sam Grainger, John Severin, Sal Trapani, Joe staton, Mike Esposito
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 216 oldal
Megjelenés: 2021.08.12.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Egy olyan teremtmény számára, aki ahhoz szokott hozzá, hogy az emberek félnek tőle és messze elkerülik, a szeretet már régóta ismeretlen fogalom.
Így van ezzel Hulk is, míg aztán K’ai szubatomikus világába utazva meg nem ismeri Jarellát, a jádebőrű hercegnőt, aki meglátja a szörny mögött a hőst.
Így kezdődik a Marvel egyik legszokatlanabb románca, de vajon érdemes-e a szerelemre fogadni, vagy tragédia lesz a vége?

A gyűjtemény a The Incredible Hulk 140., 148., 156., 202-203., 205-207. és 246-248. számait tartalmazza.

Előszó:

Ha valamire nem számítasz, amikor fellapozol egy Hulk füzetet, az az, hogy a jáde óriásra gyengéd ölelés közben találsz rá. Dr. Bruce Bannertől természetesen nem idegen a romantika — feszült kapcsolata Betty Ross-szal sok klasszikus történet alapja lett —, de a tomboló Hulk egy harcos, nem szerető.
Bár persze ez sem teljesen igaz. Néha Hulk vad, zöld szívét is megszelídítette valaki más érintése. Ahogy azt a Hulk világában láthattátok, Őserő Caierának sikerült áttörnie a dühön, hogy megtalálja a szelíd lelket odabent, ám nem ő volt az első. Mielőtt bárki hallott volna Sakaarról és lakóiról, volt még valaki, aki beleszeretett a szörnybe. Jarella, K’ai mikroszkopikus világának
hercegnője.
A Rém, aki szerelmet vall az atom szívében (hogy a teljes, csodálatosan bombasztikus címét is megadjuk) az egyik legelragadóbb klasszikus Hulk-sztori. A szupersztár sci-fi írónak, Harlan Ellisonnak köszönhetően Hulk egyszer csak betör egy másik világba, ahol meglepő módon a megmentő szerepében találja magát. Ott ismeri meg a multiverzum egyetlen nőjét is, aki elfogadja Hulkot annak, aki, és még szereti is.
Ám a boldogság alig egy füzetig tartó röpke pillanata nem zárja le Hulk és Jarella történetét, a szerelem utat talál még egy hercegnő és egy szörnyeteg között is. A következő tíz évben Jarella időről időre belép Hulk életébe, ami egyaránt hoz örömöt és tragédiát is. Itt összegyűjtöttük valamennyi klasszikus találkozásukat, hogy részletesen bemutathassuk a pár tragikus románcának teljes eposzát. Lehet, hogy Hulk érzelmileg nem a legbonyolultabb lény, de kinek kell annak lennie, ha szerelemről van szó? Mindannyian vágyunk a társaságra, szükségünk van a támogatásra, és hogy legyen valakink, akivel jóban-rosszban osztozhatunk. A haraghoz hasonlóan ez egy olyan elemi érzés, ami nagyon alapvető szinten tud irányítani minket. Végső soron mindenkinek szüksége van rá, hogy szeressék, és ez elől senki, még egy szörnyeteg sem menekülhet el.
„Bár ez a lassú eszű behemót nem tudja megfejteni szavaidat, a belőlük áradó kedvességet megérti. Olyan univerzális nyelv ez, ami legyőzi az érthetőség bármilyen akadályát.”

Előzetes: