Heti DC 08/50-51

Hohohó, boldog karácsonyt mindenkinek! Örüljetek, örvendjetek, a kis Jézus megszületett, akárcsak a Heti DC, jó nehezen. Ez az összevont kiadás két hét legfontosabb megjelenéseire koncentrál, emellett hoztam nektek sok karácsonyi finomságot is, úgy mint eredettörténet képregényt, háttérképeket, avatarokat, motion comics trailert, sőt, drága jó Dan apánk is szól hozzátok néhány jó szót. A képregények, melyekről szó lesz. Action Comics, Detective Comics, Trinity, Nightwing, Secret Six, Supergirl, Final Crisis és tie-inje, a Revelations valamint a DC Karácsonyi különkiadása, a Holiday Special. Kellemes olvasgatást a bejgli melé!

Úgy gondolom, mivel annyi esemény folyik egyhuzamban a DC világán belül, itt a legfőbb ideje, hogy állandó helyet biztosítsak Dan Didio mester tanításainak a HETI DC keretein belül. Az ő állandó rovata hetente jelenik meg minden füzetben, DC Nation címmel, hogy éppen arra irányítsa becses figyelmünket, amire szerinte a leginkább érdemes. Ezentúl minden összefoglalót kedvenc kiadónk szeretve tisztelt főszerkesztőjének bevezetőjével indítjuk. Olvassátok, okuljatok, informálódjatok gyorsan, könnyen, egyszerűen. A piros sarokban Mr. Dan „Slaughterman” Didio:

DC Nemzet

Az egész múlt hét Batman hete volt (információk a RIP utáni tervekről itt), így itt az idő, hogy foglalkozzunk egy kicsit a világ legjobb párosának másik felével is! Ha azt hittétek, a Final Crisis következményei csak Batmant érintik, akkor gondoljátok át újra, hiszen Superman háza táján is alaposan felpörögtek az események, az ő világában is rengeteg minden megváltozik majd. Nos, tudom, hogy ez itt a DC Nemzet, és amit leírok, az mindig köztünk marad, de most különösen óvatosnak kell lennem. Nem mintha nem bíznék a Nemzetben, de semmiképp sem szeretném előre lelőni azokat a meglepetéseket, melyek Supermannel kapcsolatosak a 2009-es évben. Ezennel ünnepélyesen elkotyogok néhány információt, csak, hogy legyen mit megbeszélni csütörtökön a kávéautomatánál. Ez nem olyan, mintha spoilereznék, ugye? Nos, mit is mondhatok el nektek? Lássuk csak…

– Elárulhatom, hogy Új dinamikus dió jön Metropolisba, és igen sok akciónak néznek elébe a következő hónapokban.

– Azt is elmondhatom, hogy Superman elhagyja a Földet egy időre, fő címeit (Action Comics, Superman) legjobb barátaira hagyva.

– Megsúghatom, hogy új Kaland (Adventure!) vár ránk, és sok régi barát visszatér, hogy ezt megünnepelje velünk.

– Annyit mondhatok, hogy a legnagyobb szuperfenyegetés egy lány számára egy nő lesz.

– Emlékeztetnélek rá titeket, hogy a New Krypton több mint egy életstílus; egy új otthon 100 001 kriptoni számára.

– Végül bejelenthetem, hogy a Final Crisist követően Superman eredete nem lesz többé titok, Johns és Frank csodás csapatának végleges verziójában.

Na, nem árultam el túl sokat, ugye? Állat! Lássuk meg tudom-e ezt ismételni ilyen ügyesen jövő héten is, amikor is a Lámpások összes színárnyalatát érintem majd, és az eseményt, melyet kedvesen csak Blackest Night (Legsötétebb Éj) néven szoktunk emlegetni.

Folyt. Köv.

DD

Mielőtt belevágnánk a karácsonyi Heti DC-be, engedjétek meg, hogy köszöntsem új rovatunkat, mely karakterismertető adatlapok helyett rövid képregények formájában segít megismerni/átismételni egyes fontos DC szereplők eredetét. Nekem nagyon tetszenek, igazán frappáns, tömör komikok, remélem a Ti tetszéseteket is elnyerik majd. Köszönjük Német Attilának a remek munkát a beírással. Kattintsatok a zöld nyílra, hogy teljes méretben érhessétek el! Íme:

Animal Man

Oldalak: 1 2 3 4 5