Heti DC 08/47

Halihó, hull a hó, ez itt újra a Heti DC, immár tizedik alkalommal! Nézzük, mi vár ránk ezen a héten: Geoff Johns és Alex Ross Justice Society sztorijának két remek különszáma, a Justice Society of America Kingdom Come Special Superman és Magog. A RIP-pel szegről-végről rokonságban lévő komikokból sem lesz hiány. Batman and the Outsiders #13 valamint Robin #180, plusz Cassandra Cain kontinuitáson kívül eső kalandjai, a Batgirl #5 oldalain is bemutatásra kerülnek. Piros és kicsit gyors: Flash #246, valamint mivel Ti is annyira szeretitek a New Kryptont mint én: Supergirl #35. Továbbá belenézünk a hetente megjelenő sorozat új epizódjába, a Trinity #25-be, ha múlt héten úgyis olyan sikeresen felzárkóztunk a témából. Emellé tartogatok nektek szép háttérképeket (amikből kettő a nagy Alex Ross munkája) és előzetes oldalakat, valamint ne feledjétek, december 9.-én jön DVD-re az év filmje, a Sötét Lovag, ennek apropóján a lemez extráiba is belekukkanthattok, csak itt, csak most! S mivel közeleg 2009, itt az idő, hogy megszólaljon Dan Didio, a DC főszerkesztője, értékelve az évet, és beavatva minket a kiadó jövőt illető terveibe. Huh, na hajrá!

Nem hiszem, hogy egy álmodhatunk szebb karácsonyi ajándékról, mint az extrákkal duzzasztott, kétlemezes Sötét Lovag DVD (netán Blueray). Ha nem hozza a Jézuska, lepjétek meg magatokat vele bátran! A Batman: Kezdődik! igazán igényes, sokszornézős kiadvány volt, így kizárt, hogy az azt is túlszárnyaló, minden idők egyik legnagyobb hollywoodi produkciójának hazavihető verziója csalódást okozzon. a kötelezőnek mondható előzetes és fotógaléria mellé hosszú interjúfilmeket láthatunk az alkotókkal. Nyilván sokan vagytok kíváncsiak rá, hogy az év elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Heath Ledger, aki Joker szerepében brillírozott, nyilatkozik-e a dvd-n. Sajnos, azt kell mondjam, csupán kollégái, a forgatókönyvírók és Chris Nolan rendező idézi fel, hogy is feljlődött a karakter, miképp folyt a munka. A közel egymilliárd dollárt kaszáló szuperprodukció végre minden rajongó gyűjteményének kötelező darabja lehet!

Az első klipben Christopher Nolan rendező, és a címszereplőt alakító Christian Bale mesélnek arról milyen megpróbáltatásokkal is kellett szembenéznie Batmannak a film elején. A forrongó gothami alvilág, az őt utánozó önbíráskodók nem könnyetítették meg a dolgát, miközben saját kettősségével is harcban állt:

A második klip a Sötét Lovag kulcsfigurájára, Harvey Dentre koncentrál. Nolan mesél a szereplőválogatásról, a karaktert megformáló Aaron Eckhart pedig a kihívásról, melyet gotham Fehér Lovagjának megelevenítése jelentett:

A harmadik filmrészlet pedig ki másról is szólhatna, mint a bohócról, akiről az egész világ beszél; Nolan kifejti véleményét, szerinte miért a legveszélyesebb ellenfél Joker, valamint beavatja a nézőt a folyamatba, hogyan is alkották meg ezt a kegyetlen, gátlástalan meg nem értett őrültet, akinek egyetlen célja a káosz előidézése és a pusztítás:

A Sötét Lovag két különböző borítóval, kétféle különleges díszdobozos kiadásban jelenik meg Magyarországon, december 9.-én.
(The Dark Knight) 2008
rendezte: Christopher Nolan
főszerepben: Christian Bale, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal, Michael Caine, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Eric Roberts, Cillian Murphy, Anthony Michael Hall
Extrák (magyar felirattal ellátva):
* Kisfilm – Gotham leleplezve: Batman technika (kb. 45 p.)
* Kisfilm – Batman maszk nélkül (kb. 45 p.)
* Kisfilm – Gothami Híradó: 6 klip a Gothami kábeltévé hírműsorából (kb. 45 p.) –
* Képgaléria
* Előzetes
* Tévészpot (televíziós előzetes)
Hangsávok:
* Angol 5.1
* Magyar 5.1
* Cseh 5.1
Feliratok:
* Magyar
* Angol
* Cseh
* Román
Képarány:
* 16:9
* 2:40:1

Oldalak: 1 2 3 4 5 6