Heti DC 08/46

Sziasztok, kedves olvasók! Itt a HETI DC, benne sok minden földi jóval. Felzárkózunk a DC Univerzum egyik legfontosabb eseménye, a heti megjelenésű Trinity kapcsán, hisz erről már rég esett szó. Batmanből e héten sem lesz hiány, a Detective Comics cím a „Hush Szíve” fináléjával jelentkezik, míg a szárnyas igazságosztó korai évet elétek táró Batman: Confidential Jokerrel ijeszteget. A Bűn Bohóchercege visszaköszön Kevin Smith vadonatúj, 3-részes minijének nyitányában is: Batman Cacophony. A Superman és New Krypton fanok örömére megjelent az Action Comics új száma is, természetesen erről is ejtünk szót, továbbá személyes kedvencemről, a Secret Six-ről is megosztok veletek néhány gondolatot. A Detective Comics nem az egyedüli RIP tie-in melybe belenézünk, hisz’ megjelent a Nightwing jubileumi, 150. száma. És ha mindez nem volna elég, hoztam némi ismertetőt a magyar piacra frissen betörő Watchmen új, külföldi kiadásáról, valamint megnézhetitek a film legújabb trailerjét. Emellet bemutatóoldalak és háttérképek is várnak rátok. Ha ezek közül bármelyik érdekel titeket, ide legyetek szívesek kattintani:

Mind tudjátok, mit is jelent a képregények világában a Watchmen, így nem is mennék bele, micsoda áttörést jelentett Alan Moore és Dave Gibbons műve. Amiért szóba hozom, az egyrészt a magyar kiadás, másrészt az amerikai, keményborítós „Absolute” újrakiadása, melynek apropója nyilvánvalóan a jövő márciusban a mozikba kerülő Watchmen-mozifilm, melynek rendezője a 300-at is jegyző Zack Snyder. A 12 részes sorozat eredeti színezője, John Higgins a Wildstorm FX-szel karöltve újraszínezte a teljes kiadványt. Aki ismeri a DC „Absolute” sorozatát, tudja, hogy nagyjából mire számíthat: a kötet mérete lényegesen nagyobb, mint a standard, így a rajzok jobban érvényesülnek. A könyv tartalmaz továbbá ötvenoldalnyi extrát, ami fekete-fehér tervoldalakat, forgatókönyvrészleteket és dokumentációkat tartalmaz. Ha még nincs meg a Watchmen, nyugodtan tekintsétek gyűjteményetek hiányosnak, jobb alkalmat nem is találhatnánk a pótlásra. Törjön ki a Watchmen-láz; a hamarosan második kötettel jelentkező háromrészes kiadvány, vagy az eredeti nyelvű Absolute, a fejlesztés alatt álló videojáték, The End is Nigh címmel, valamint a jövőre bemutatásra kerülő mozifilm rátok vár, melyből egy vadonatúj előzetest máris megnézhettek:

És, ha már Watchmen, íme egy szép háttérkép is a részetekre, szokás szerint 4 különböző méretben. Ezért, és további új háttérképekért látogassatok el ide!

Oldalak: 1 2 3 4 5