Dark Horse 08/IX

Star Wars: Knights of the Old Republic

Az évezredekkel a filmek előtt játszódó sorozat 33. része lenne aktuális szeptemberben, erről viszont most (még) nem kaptok ismertetőt. Az ok: a sorozattal magyarul is találkozhatunk a Semic-féle Star Wars lapjain, fdave-vel pedig nem voltunk biztosak abban, hogy örülnétek neki, ha ellőnénk a majdan magyarul is olvasható történetek poénjait, netán keményebb szavakkal illetnénk egy-egy számot. Ellenben velünk lehet beszélni, szóval ha nem bánjátok a spoilereket, jelezzétek a kommentekben, és máris készítem a billentyűzetemet a jövő havi számról való értekezéshez. Mindent az olvasóért!

Star Wars: The Clone Wars #1

Fájdalmas hír, hogy a két legszínvonalasabb SW-cím, a megbízható Rebellion és az egészen kiváló Dark Times szünetel 2009-ig. Az indok: átadják a helyüket a Clone Wars animációs sorozathoz igazított új ongoingnak. Jól jártunk? Aligha. A képregény ugyanazt a bázist szólítja meg, akiket az új film és a tévésorozat is: a 8-14 éves korosztályt. A tinikonfliktusok mellé megkapjuk a Clone Wars képi világát is – naná, hogy ez leginkább a némileg torz fejekben nyilvánul meg (Scott Hepburnnek van épp megkötve a keze, a színezés legalább szép). A klónháborúk unalomig ismert receptjét kapjuk rögtön az első számban: X bolygót lerohanják a gaz szeparatisták, Anakin és Obi-Wan (kiegészülve a hiperidegesítő padawannal, Ahsokával) pedig odamennek rendet csinálni. Ennél már csak a karakterek lehetnek egyszerűbbek: Obi-Wan az okos diplomata, Anakin a vakmerő tehetség, Ahsoka a nagyszájú „viccmester” – ugyan már. A megtámadott bolygó egyébként a Togruta, ahol pont Ahsoka népe él. Obi-Wan birkózásban(!!!) legyőzi a szeparatista helytartót, Anakin lekaszabolja az összes droidot, de megtudjuk, hogy sajnos a bolygó lakóit idejekorán eladták rabszolgának, úgyhogy a következő részben jöhet a mentőakció. Tövig rágom a körmömet izgalmamban.

Conan the Cimmerian #3

A Sötét Lónál nemrégiben rebootolták a Barbár kalandjait, aminek elsődleges oka a koncepcióváltásban keresendő. Amint arra az új sorozat címe is utal, Conan hazája, a kies Kiméria az új helyszín, hősünk ide tér vissza külhoni vándorlásai, hódításai és egyéb elfoglaltságai után. Ezzel kapcsolatban előtérbe kerül az otthonhoz és családjához fűződő kapcsolata, ami egy ilyen baltával faragott arcú és lelkű figura esetében izgalmas és sokat ígérő ötlet. A már az előző Dark Horse-os Conan-sorozatnál több számot jegyző Tim Truman-Tomás Giorello alkotópáros kiegészült a tekintélyes karriert maga mögött tudó Richard Corbennel, aki a sztori szempontjából kulcsfontosságú flashbackeket rajzolja. Giorello komor, realisztikus rajzaival kontrasztot alkotnak Corben egyszerűbbnek tűnő, néhol groteszkbe hajló arcvonásai és látványos színű hátterei – jól érzékeltetve ezzel a megelevenedő történetek balladisztikus kiismerhetetlenségét, a múlt ködébe vesző részleteket. A harmadik számban Conan szarvasölés közben összefut élete első szerelmével meghódított nőjével, Caollannal. Hamar kiderül, hogy a sötét hajú szépség nincs egyedül, mert egyrészt terhes, másrészt üldözi a törzs, akik elől megszökött. Jöhet végre az, ami egy Conan-képregénytől el is várható: némi békebeli vérontás. A Barbár és Caollan végül egérutat nyernek, Conan pedig fölidézi nagyapja, a nem kevésbé harcias Connacht balul sikerült afférját egy Caollanhoz hasonlóan tüzes rabszolgalánnyal. A mese lényege röviden annyi, hogy Connacht reményteljesen elindul fölkeresni a nőt éjjel hálókörletében, ám a helyi papok épp máglyára vetik őt és még néhány másik rabszolgát. A tanulságos történet után visszaváltunk jelen időbe, és megtudjuk, hogy a felbőszült törzsi vezetők nem hagyják annyiban Caollan szökését: boszorkányuk megidézi a Skrae néven ismeretes randa szörnyetegeket. Rendkívül szórakoztató, egyre ígéretesebb képregény – folytatás jövő hónapban.

Oldalak: 1 2 3 4