Ultimate News #104

Ultimatum… akarom mondani Ultimate News, ezúttal már a 104. alkalommal! Nem véletlen a kis elírásom az előző mondat elején, tudniillik sok-sok (na jó, nem olyan sok, de azért jó pár) friss hírrel szolgálhatok nektek ezen a héten a közelgő minisorozatról. Bemutatásra kerül például az Újvilág eddigi történelmét leíró March on Ultimatum Saga, az Ultimatum 3. számának vérfagyasztóan hatásos borítója, valamint egy kedvcsináló előzetes magyar aláírással. Na de lesz azért más is itt nektek: egy interjúval nyitunk majd az Ultimate Spider-Man Annual 3. számának rajzolójával, David Lafuentével, aztán jönnek a hírek és előzetesek a The Ultimates jövőjéről, az Ultimate Captain America Annual 1. számáról, és zárásként még egy Top 10-es listát is kaptok az Újvilág legnépszerűbb gonosztevőiről. A rengeteg, szebbnél szebb hátteret pedig még nem is említettem… Van, aki ezek után még nem került izgalmi állapotba a kíváncsiságtól?

Ez pedig már a 104. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Juhú.

INTERJÚ – DAVID LAFUENTE

Ugye még emlékeztek ennek az úriembernek a nevére? Bizony, ő az Ultimate Spider-Man Annual 3. számának rajzolója, amelynek megjelenése már nemsokára esedékes. Most egy vele készült interjút olvashattok árgus szemekkel.

Pókember a képregényes világ egyik legnagyobb alakja. Te hogyan viszonyulsz hozzá?
A Marvelnél a kedvenc karakterem! A Lee-Ditko páros történetei róla egyszerűen zseniálisak, de az idősebb Romita időszakát is nagyon kedvelem… és persze a fiatalét is! Egyik nagy kedvencem a Spider-Man 2099, ami szerintem sokkal nagyobb népszerűséget és figyelmet érdemelt volna. Aztán meg jött az Ultimate Spider-Man, amibe egyből beleszerettem. Nagy rajongója vagyok Bendisnek és Bagley-nek is, és eleinte furcsálltam, hogy ők ketten együtt dolgoznak, de aztán remek párossá váltak.

Hogyan rajzoltad a harmadik Annual-t?
Mindent beleadtam. Először sokat gondolkoztam, ki milyen legyen. Persze, voltak általánosságok, mint hogy Mary Jane haja vörös, a teste vékony, tizenöt éves, egy átlagos gimnazista… Aztán kialakult róla a fejemben egy kép, és inkább azt használtam fel, ahelyett, hogy Bagley, Immonen vagy Brooks rajzait tanulmányoztam volna. Így az eredmény meglehetősen különböző lett az övékétől, de azért nem annyira különböző, hogy ne lehessen felismerni. Sok, manapság népszerű tinisorozat is közrejátszott egyébként a rajzolásban. Nézegettem ezeket a sorozatokat, aztán megalkottam a saját tinédzsereimet, átlagos, de mégis divatos ruhákban, nem túl sok sminkkel, satöbbi. Aztán elkészültek a vázlatok, a ceruzarajzok, majd jött a tuskihúzás, amit magam csinálok mindig. Az utolsó lépés közben még sokat szoktam változtatni. Nekem a ceruzarajz és a tuskihúzás egy munka. Addig nincs befejezve egy oldal, amíg nem áll készen a színezőnek. Nem tehetek róla, az európai vérem így kívánja…

Mondhatsz nekünk valamit a történetről?
Ugyan, úgyis tudjátok, hogy nem árulhatom el, hogy Peter szüzessége… ó, a fenébe! Na jó, akkor akár már azt is elmondhatom, hogy JÖN MYSTERIO!

Még valamit a tinédzserek megalkotásáról?
Nem volt könnyű munka. Sokat szenvedtem Peter Parkerrel, hogy tényleg tizenöt évesnek tűnjön, de a többiek is nagy kihívást jelentettek. A tinik ugye alacsonyabbak, vékonyabbak, mint a felnőttek, de Peterre azért kell némi izomzat is, főként az álruhájában. Mary Jane-ről meg már beszéltem, őt igazán aranyosnak, kedvesnek akartam ábrázolni. Kitty Pryde is nehéz volt, főleg Mary Jane mellett. Különbözőnek kellett lenniük, de úgy, hogy mindkettő tinis maradjon. Aztán meg ott volt Jessica Jones, aki egy valóságos kis emo. Ja, és Kong! Na, az ő rajzolását nagyon élveztem!

Milyen volt Bendisszel dolgozni?
Hatalmas öröm és megtiszteltetés! Szerintem ez az Annual is szokásához híven kiváló iromány lett, és remélem, hogy az olvasóknak is tetszeni fog. Érdekes élmény volt olvasni Bendis vágatlan forgatókönyvét, amiből aztán a képregény lett. Azt hiszem, most már közelebb kerültem hozzá, és jobban értem a munkáját. Tényleg igazi profi a fickó.

Köszönjük, David!

THE ULTIMATES

Egy egészen aprócska infómorzsa: Jeph Loeb a napokban elhintette, hogy az új Különítmény-sztorija valószínűleg a New Ultimates címet fogja majd viselni. Hmm… Vajon mikor jön majd a Mighty Ultimates, a Young Ultimates és esetleg a The Ultimates: The Initiative?

MINISOROZATOK ÉS EGYÉB KÜLÖNSZÁMOK

Ultimate Captain America

…és egyéb különszámok, igen, mert az Amerika Kapitányról és Hulkról szóló idei különszámokat már egyszerűen nem tudtam hova berakni. Mert ugye két olyan Annual-ról van szó, amelyekből NINCS IS sorozat, de még minisorozat sem. Ennélfogva nem értem, minek kellett őket Annual-nak elnevezni, ami egy sorozat, esetleg minisorozat éves különszáma… ámbátor nem ez az újvilági szerkesztőgárda első, számomra megmagyarázhatatlan döntése, úgyhogy ugorjunk. Méghozzá az előzetes oldalakra a soron következő különszámból, az Ultimate Captain America Annual 1. számából! Hohó… Ha azt hittétek, a The Ultimates 3 befejezése után ti már frankón vágjátok, ki volt a Fekete Párduc, akkor bizony nagyot tévedtetek… De nagyot ám! Nézzétek csak:


És ha azt hittétek, ezzel vége, akkor megint csak nagyot tévedtetek! Itt van ugyanis még egy szemkápráztató háttér nektek a borítóról háromféle felbontásban, amit ezen az oldalon el is érhettek! Hiába, velem mindennap karácsony, igaz-e?

Oldalak: 1 2 3