A lenyűgöző Thor (NMK #54)

Cím: A lenyűgöző Thor (NMK #54)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Robert Rodi, Mike Choi, Frank D’Armata
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 128 oldal
Megjelenés: 2020.01.16.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Ego, az eleven bolygó a naprendszerünkbe érkezett, ami kis híján végzetes erejű viharokat kelt a Föld minden pontján. Vajon mi köze az öntudattal bíró planéta érkezésének a Gyűjtőként ismert kozmikus entitáshoz? Thor, a mennydörgés istene ered a rejtély nyomába, mielőtt Ego látszólag rendíthetetlen törekvései az emberiség végéhez vezetnek.
A gyűjtemény az Astonishing Thor 1-5. számát tartalmazza.

Előszó:

Mivel a marveles Thor alapjai a mítoszokban és legendákban gyökeredznek, sok olvasót meglep, amikor a számos sci-finek beillő kalandja valamelyikével hozza össze őket a sors. Csakhogy, ha alaposabban megvizsgáljuk a hatalmas asgardi múltját, akkor hamar szembeötlik, miszerint már a kezdetektől fogva mind a képregényeiben, mind a színfalak mögött számos futurisztikus elem húzódik. Jack Kirby korai Thorkalandjainak Asgardja már a legelején ötvözte az ötvenes évek sci-fi ponyváit a klasszikus stíluselemekkel. A Marvel főépítészének szemszögéből nézve az asgardiak nem igazán istenek, hanem egy másik dimenzióból érkezett, fejlett technológiájú lények, akiknek eszközei a primitív népség szemében varázslattal értek fel. Azt se feledjük, hogy a mennydörgés istene a mindenható kozmikus entitások, alakváltó űrlények és beszélő bolygók fiktív világában él, vagyis az útja óhatatlan keresztezi némelyikükét. Sőt, Thor legeslegelső kiadott kalandja a kronanok, vagyis a szaturnuszi kőlények elleni összecsapásáról szólt!
Amikor 2011-ben felkérték az ismert regényírót, Robert Rodit egy Thor-minire, egy olyan történet fogalmazódott meg előtte, ami tökéletes arányban vegyítette a villámisten megszokott fantasy és sci-fi kalandelemeit. Rodi régi Marvel-rajongó; ha fellapozzuk a hetvenes évek kiadványait, hamar belebotlunk az ifjú Bob Rodi nevébe valamelyik levelezési rovatban. Thor amúgy is nagy kedvence, mellette 2004-ben egyszer már írt egy minisorozatot Lokival. Ami amúgy olyan jól sikerült, hogy Tom Hiddlestone azt jelölte meg legfőbb ihletforrásaként, amikor az általa megformált csínyistenről faggatták.
Mivel A lenyűgöző Thor már koncepció szintjén sem zavarhatott be semmi más futó sorozatba, így szinte adta magát, hogy a világűrbe helyezzék. Ráadásul a szereplőgárda nagyja legalább olyan erős, mint a villámisten maga, így végre nem kellett visszafognia magát a kaland során. Mike Choi rajzai remekül visszaadják a sztori eposzi, kozmikus mivoltát. A lenyűgöző képi világ nemcsak a szereplők
gigászi erejét ragadják meg, de az űr végeláthatatlan szépségét is.
Avagy, ha egy merőben lenyűgöző képregényre vágytok, akkor higgyétek el, jó helyen jártok most.

Előzetes: