A Faith No More Képes Testamentuma

Cím: A Faith No More Képes Testamentuma
Szerző(k): Dudich Ákos, Oravecz Gergő
Kiadó: Konkrét könyvek
Ár: 3290 2800 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 82 oldal
Megjelenés: 2020.03.15.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Sokaknak lehet ismerős ez a képregény, akár valamelyik korábbi képregényfesztiválról, ahol a szerzők bemutatták nemzetközi piacra szánt munkájukat (The Scrolls of Faith No More) , akár a letölthető változata miatt. A jó hír az, hogy tavasszal végre megjelenik magyarul ÉS nyomtatásban!

Leírása:

A Faith No Man nevű együttes romjain alakult, azóta már zenei sarokkőnek számító Faith No More hőskorszaka 1982 és 1998 között volt, majd 2009-től újra aktivizálta magát és jelenleg is húzónévnek, főzenekarnak számít a fesztiválokon – már ahova éppen hajlandóak elmenni. A San Franciscó-i banda a hard rockot rappel, heavy metallal és funkkal turbózta fel, a csúcsra pedig második énekesük, Mike Patton egyedülálló hangja repítette őket. A zenekar igaz történetét Dudich Ákos zenei újságíró és fordító szedte össze, a Faith No More basszusgitárosának, Billy Gouldnak a segítségével, az izgalmas, 82 oldalas forgatókönyvet pedig Oravecz Gergely Alfabéta-díjas illusztrátor öntötte képregény formába.

“Ezt a képregényt pár éve kezdtük el Gergővel, és Szoldán Márk barátommal, aki tulajdonképpen megszponzorálta a projektet, de akkor még három különálló részben gondolkodtunk. Az első két rész meg is született, de angolul és e-book formátumban. Ezeket az Amazonról lehet megrendelni. Most, hogy készülőben van a 3. rész, úgy döntöttünk, hogy ezt már egyben, magyarul és fizikai formátumban is kihozzuk” – részletezi a szerző, Dudich Ákos.

A kötet már előrendelhető a kiadó honlapján. (Az adatlapban megadott dátum hozzávetőleges, egyelőre a megjelenés hónapja – március – ismert.)