A Bosszú Angyalai: Ultron születése (NMK #72)

Cím: A Bosszú Angyalai: Ultron születése (NMK #72)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Roy Thomas, John Buscema
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.09.24.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Ebben a kötetben visszaviszünk titeket a múltba, hogy ott lehessetek a Bosszúangyalok leghalálosabb ellenségének, az őrült robotnak, Ultronnak születésénél.
Megtudhatjátok, mi sarkallta ezt a fémtestű gonosztevőt arra, hogy felforgassa és örökre megváltoztassa a Bosszú Angyalainak életét.
De a változás ezzel nem ér véget: a csapathoz két új rejtélyes tag, Vízió és Fullánk is csatlakozni szeretne.

A gyűjtemény az Avengers (1. széria) 54-60. és az Avengers Annual 2. számát tartalmazza.

Előszó:

Hacsak nem egy barlangban éltél az elmúlt években, bizonyára tudod, hogy a második Bosszúállók film az Ultron kora alcímet viseli. Képregényrajongók számára nem meglepő, hogy Joss Whedon ezt a gépesített gonosztevőt választotta a folytatás antagonistájának. Minden kétséget kizáróan Ultron az egyik legikonikusabb ellenfele a csapatnak — egy őrült, hihetetlen hatalmat birtokló robot, aki komoly istenkomplexusban szenved.
Közel fél évszázada tartja rettegésben a Marvel Univerzumot. Noha világuralmi tervei mögött jéghideg logika rejlik, Ultront emellett egy meglepően emberi érzelem, a bosszú is motiválja, amit főleg „apja”, Dr. Hank Pym iránt érez. Mivel új teste adamantiumból készült, a Bosszú Angyalai számára igencsak kemény dió legyőzni ezt az elektronikus ellenfelet. Még ha sikerült is tönkre tenni látszólag sebezhetetlen testét, Ultron már nem egyszer legyőzte a halált úgy, hogy egy új testbe töltötte fel programját.
Ultron születésekor a Bosszú Angyalait sosem látott kreativitás jellemezte. Ebben a gyűjteményes kötetben nem csak az ő első megjelenésének lehettek tanúi, de itt bukkan fel először a bűnözőből hőssé lett Fekete Lovag, a Marvel első szintetizoid Angyala, Vízió, valamint a rejtélyes, mégis furcsán ismerős Fullánk. Mindemellett ebben a kötetben olvashatjátok a Bosszú Angyalai klasszikus második különszámát, amiben az eredeti csapat az új Angyalokkal küzd meg (a Skarlát Centurió időfolyammal történő játszadozásának köszönhetően).
Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezeket a képregényeket mesteri történetmesélés jellemzi, amiből egyértelműen kitűnik, hogy az író — és későbbi főszerkesztő — Roy Thomas és a rajzoló John Buscema pályájuk csúcsán voltak. Ők ketten egy sereg olyan karakterrel és koncepcióval gazdagították a sorozatot, amelyek évekig meghatározóvá váltak a Föld legnagyobb hősei számára.
„Ultron-5 vagyok… de te szólíts… Gazdámnak!”

Előzmények:

A Bosszú Angyalai. Egy istenekből, szörnyekből, tudósokból álló csapat, akik azért léptek szövetségre, hogy legyőzzék azokat az ellenségeket, akiket egyedül nem tudnának. Noha a tagok jöttek és mentek az évek során, a csapatot változatlanul egyetlen egy eszme kovácsolta egybe: a Bosszú Angyalai nem csak hősök, de családtagok is. Számos tartalékos mellett, mint amilyen Amerika Kapitány, Vasember vagy Thor, a jelenlegi csapat a következő tagokból áll:

Dr. Henry Pym — Góliát – Dr. Henry „Hank” Pymet joggal tartják a földkerekség egyik legnagyobb elméjének. A „Pym részecskék” feltalálójaként képes drasztikusan megváltoztatni a tárgyak méretét, saját testét is beleértve. Barátnőjével, Janet Van Dyne-nal, a Darázzsal együtt részt vett a Bosszú Angyalai megalapításában. Mostanában a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásoknak szenteli idejét.

Janet Van Dyne — a Darázs – Barátja csodálatos találmányainak köszönhetően Darázs képes összezsugorodni, repülni és bioelektromos csapást mérni az ellenfeleire. A Bosszú Angyalai egyik alapítótagjaként, Janet sokszor a csapat élő lelkiismerete és összetartó ereje. Civilben világszerte megbecsült divattervező.

Clint Barton — Sólyomszem – A jó útra tért bűnöző, Clint Barton az élő példa, hogy a fegyelem és a kitartó edzés következtében egy halandó is vállt vállnak vetve harcolhat az istenekkel. Jártassága az íjászat terén párját ritkítja, ennek köszönhetően elnyerte a világ legjobb íjásza címet.

T’Challa — Fekete Párduc – A fejlett technológiájú afrikai nemzet, Wakanda királyaként T’Challa csak azért csatlakozott a Bosszú Angyalaihoz, hogy saját szemével lássa, az újonnan megjelent szuperhősök milyen fenyegetést jelentenek nemzetére. Az eltelt idő alatt azonban a kételyei elcsitultak, és már többször bizonyította hűségét és elkötelezettségét a csapat iránt.

A csapat ötödik, tiszteletbeli tagja Jarvis, Tony Stark egykori inasa. Jarvis gondoskodik a csapat főhadiszállásának, az Angyalok Kúriájának a rendjéről és tisztaságáról a csapat megalakulása óta.

Előzetes: