A Bosszú Angyalai: Triumvirátus (NMK #60)

Cím: A Bosszú Angyalai: Triumvirátus (NMK #60)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Brian Michael Bendis, Alan Davis, Mark Farmer, Javier Rodriguez
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.04.09.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Az utóbbi időben nyugtalanság lett úrrá a Marvel Univerzumában. Asgard katasztrófához vezető ostroma után Amerika Kapitány, Vasember és Thor elvesznek a Kilenc Birodalom különböző szegleteiben.
A három egykori bajtársnak most félre kell tennie minden ellentétét, hogy legyőzhessék a világ szétszaggatásával fenyegető, halálos veszedelmet.

A gyűjtemény az Avengers Prime #1-5 számokat tartalmazza.

Előszó:

A Bosszú Angyalainak hosszúra nyúló története szinte mindig a három alapító tagról szólt: Vasemberről, Amerika Kapitányról és Thorról. Ők a jelmezes hősök triumvirátusa; bátorságuknál csak bajtársiasságuk, eltökéltségük és egymás iránti hűségük az erősebb.
Ami azt illeti, nem is lehetnének különbözőbbek. Egyikük egy régi vágású, született katona, a másik egy igazi pimasz, modern üzletember, aki imádja a hi-tech dolgokat, míg a harmadik a mágia és a mítosz világából származik. De különbségeik ellenére is a legodaadóbb barátok. Vagy legalábbis azok voltak…
2010-re a három hős barátsága látszólag végleg megszakadt. Az univerzumot pusztító események sokasága miatt, főként a 2006-os Polgárháború minisorozatnak hála a Kapitány, Vasember és Thor viszonya súlyosan megromlott. Azonban Asgard közelmúltbeli ostroma ismét egyesítette a hősöket. Miután a közjó érdekében egymás oldalán harcoltak, rá kellett ébredniük, mekkora szükségük van egymásra, tehát meg kell bocsátaniuk egymás múltbeli bűneit.
Ismerd meg a Bosszúangyalok Triumvirátusát! Az Ostrom eseményei után kapcsolódunk be a történetbe, ahol a három hős egy furcsa történet kellős közepén találta magát, amit csak együtt tudtak megoldani, lényegében ez egy csoportterápia volt a szuperhősöknek, amit a szerzők lenyűgöző fantasy kalandba csomagoltak.
Brian Michael Bendis védjegye, a frappáns, szókimondó stílus tökéletesen működik az egykori barátok párbeszédeiben, míg Alan Davis mindig káprázatos illusztrációi kiválóan ábrázolják a Kilenc Birodalmat és annak lakóit. Valójában ez egy nagyon személyes történet, ami a tetőpontjánál különösen epikussá válik, és ami lehetőséget adott a rajzolónak néhány lélegzetelállító csatajelenet elkészítésére. Ebben a képregényben tanúi lehetünk annak, ahogy a Bosszú Angyalai újra egyesülnek…

Előzmények:

A Bosszú Angyalai. Egy csapatnyi isten, szörny, katona és tudós, akit a gonosz legyőzése hozott össze, hiszen tudták, csak összefogva győzhetnek. A csapat felállása sokszor változott az évek alatt, de akárkik is voltak a csoport tagjai, egy gondolat vezérelte őket: A Bosszú Angyalai nem csak hősök, hanem egy nagy család.
Ám az utóbbi időben ez a család széthullott.
Csupán Norman Osborn asgardi ostromának leverését követően egyesültek újra a győztes Bosszúangyalok. De Steve Rogers, az egykori Amerika Kapitány, Vasember, az Arany Bosszúálló és Thor, a Mennydörgés Istene kénytelen belátni, hogy a győzelemnek ára van.
Asgard, az Istenek Arany Városa romokban hever, az egykor jó barátokon bizalmatlanság és gyanakvás hatalmasodik el. Hiába voltak ellenségek, hármuknak félre kell tenni az ellentéteiket, hogy szembenézzenek a leselkedő veszéllyel, ami nem csak a bolygó, hanem az egész Kilenc Birodalom pusztulásával fenyeget.
Vajon képesek lesznek újjákovácsolni a régi szövetséget, vagy feloldhatatlan viszályuk fogja a vesztüket okozni?

Előzetes: