Az ördög jobb és bal keze – San Joaquin völgye

Cím: Az ördög jobb és bal keze – San Joaquin völgye
Szerző(k): Leonardo Baldelli, Alberto Baldisserotto
Kiadó: Frike
Ár: 4000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 84 oldal
Megjelenés: 2020.04.30.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Április végén jelenik meg a Frike Comics gondozásában a San Joaquin völgye című képregény, melyben Bud Spencer és Terence Hill térnek vissza – ezúttal rajzolt kalandjukban.

A két testvér, Szentlélek és Bumburnyák – azaz Az ördög jobb és bal keze – története valójában e Képregényben kezdődik. Innen, a San Joaquin völgyéből indul legendásan kalandos életük.
Ekkor Szentlélek öltözéke még kifogástalan, és Bumburnyák sem viseli a seriff-csillagot…
A képregény ötlete 2005-ben született meg, majd a rajongói kiadványhoz később maguk a színészek is hozzájárultak, így a kezdeményezés kinőtte magát, és széles körben is megjelenhetett. A történet a Terence Hill – Bud Spencer páros örök klasszikus filmjeinek előzményének tekinthető…

A két testvér először találkozik a Vadnyugattal a bordélyházon kívül, Perlától távol a nyílt vadonban. Itt kezdődik a történet, amelyből megtudjuk, hogyan váltak legendává. Szentlélek ruhái még kifogástalanok, és lassacskán fény derül arra, hogyan vált kinézete Az ördög jobb és bal keze történetében megismertté.

2005-ben kezdődött minden, először csak szenvedélyből, majd a színészek hozzájárulásával és Az ördög jobb és bal keze első valamint második részének jogtulajdonosainak beleegyezésével idővel kinőtte magát a kezdeményezés. A filmművészetből kiindulva a képzőművészet segítségével ábrázoljuk a két színészt, akik ily módon egy újfajta kommunikációs eszközön keresztül vihetnek derűs pillanatokat a mindennapokba.

A B&T Style Pictures a budterence.tk és a Dalí Arts (daliarts.net) közötti művészeti együttműködésből születik. Célunk, hogy a hozzánk hasonló rajongók és az új generációk számára is közvetíthessük az egyszerű élet pozitív filozófiáját, melyet a Terence Hill – Bud Spencer páros örök klasszikusnak tekinthető filmjeiben tapasztalhatunk.

A kötet előrendelhető a budesterencefrike@gmail.com e-mail címen. Aki januárban rendeli elő, 3500 Ft-ért juthat hozzá, februárban pedig 3800 Ft-ért.

További infók a Facebookon.