A Bosszú Angyalai: Gyermekek keresztes hadjárata (NMK #86)

Cím: A Bosszú Angyalai: Gyermekek keresztes hadjárata (NMK #86)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Allan Heinberg, Jim Cheung
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.04.22.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Hogy rejtélyes múltját feltárja, Wicca és az Ifjú Angyalok többi tagja egy eposzi küldetés során igyekeznek felkutatni az eltűnt Skarlát Boszorkányt.
De vajon a nő, aki szétbomlasztotta a Bosszú Angyalait és majdnem kiirtotta a mutáns faj egészét, akarja-e, hogy megtalálják?
Egy biztos, hihetetlen kalandjuk örökre megváltoztatja a Marvel Univerzumát.

A gyűjtemény a Uncanny X-Men 526., az Avengers: The Children’s Crusade 1-9. és az Avengers: The Children’s Crusade – Young Avengers 1. számokat tartalmazza.

Előszó:

A Bosszú Angyalai: Káosz tragikus eseményeinek romjaiból a Föld legnagyobb hősei 2005-ben az Új Bosszú Angyalaiként születtek újjá. Ugyanakkor nem ez volt akkoriban az egyetlen Bosszúangyal-sorozat, amit a Marvel piacra dobott. Ez idő tájt debütált az Allan Heinberg és Jim Cheung által jegyzett Ifjú Angyalok is.
Bár ennek a csapatnyi kamasz hősnek a jelmezeit és képességeit az eredeti Bosszúangyalok ihlették, személyiségük és kalandjaik nem is lehettek volna eltérőbbek elődjeikétől. A történetek telis-tele vannak a kamaszok dühével, kapcsolati gondokkal, és a Marvel mesterműveihez hasonlóan ez a képregény is számos szinten értelmezhető. A szupererőn és a harisnyás hősökön túl az Ifjú Angyalok történeteinek középpontjában olyan hétköznapi problémák állnak, amivel bárki képes azonosulni, különösen a kamaszok. Ez az új helyzet természetéből fakadóan is szép metaforája annak az életkori sajátosságnak, hogy keressük saját helyünket a nagyvilágban, ahogy igyekszünk elfogadni önmagunkat ― és ez bizony nehezebb feladat, mint amilyennek elsőre hangzik.
Bár a sorozat csak tizenkét számot ért meg, rendkívüli fogadtatásnak örvendett. A karakterek egy csapásra közönségkedvencekké váltak, kiváltképp Wicca és Hulkfi, akiknek nyíltan meleg kapcsolatát a rajongók szerint a képregény nagyon éretten kezelte.
Öt évvel a debütálást követően az Ifjú Angyalok csupán néhány minisorozatban bukkantak fel, pedig a rajongók már alig várták, hogy megtudják, mi fog történni hőseikkel, különösen miután fény derült a csapat két tagjának eredettörténetére. Az olvasók már régóta sejtették, hogy Roham és Wicca valójában Skarlát Boszorkány és Vízió „gyermekeinek” reinkarnációi.
A Bosszú Angyalai: Gyermekek keresztes hadjárata pont innen veszi fel a fonalat, Wicca ugyanis eltökélten keresi „édesanyját”, Skarlát Boszorkányt. Leszámítva néhány rövidebb epizódszerepet, Wanda a Mutánsvilág című sorozat óta nem szerepelt a Marvel képregényeiben, és a Marvel Univerzumában továbbra is úgy gondolnak rá, mint a Bosszú Angyalait és az X-ment fenyegető veszélyre. Ahogy a kötetből is kiderül majd, egyik csoport sem lesz elragadtatva attól, amire az Ifjú Angyalok készülnek. Lássuk hát, mi lesz Skarlát Boszorkány sorsa…

Előzmények:

Amikor Skarlát Boszorkány már nem tudta kordában tartani az erejét, a Bosszú Angyalainak szembe kellett nézniük fennállásuk legsötétebb napjával. Amikor megtudta, mi is történt eltűnt gyerekeivel, a nő teljesen megőrült , és megidézett ellenfelek egész sorával csapott le a hősök csapatára. Kitört a káosz, és rengetegen meghaltak, köztük Sólyomszem, Vízió és Scott Lang, az új Óriás is.
A katasztrófa ellenére a Bosszúangyalok újjászervezték magukat, és amikor visszatértek, erősebbek voltak, mint valaha. A tragédia után azonban nem csak az Új Bosszú Angyalai álltak össze, hanem a hősök új generációja is felvette a kesztyűt a bűnözőkkel szemben.

WICCA: tehetséges varázsló, szinte korlátlan hatalommal. Billy és ikertestvére, Thomas nemrég tudták meg, hogy Skarlát Boszorkány elveszett gyermekeinek reinkarnációi lehetnek. Romantikus kapcsolatot ápol a Hulkfi néven ismert csapattársával, Teddy Altmannal.

ROHAM: Thomas Shepard, aki szuperszonikus sebességgel képes mozogni, nemrég találkozott újra „ikertestvérével”. Fivérével ellentétben Tommy nincs meggyőződve arról, hogy valóban Skarlát Boszorkány
elveszett gyerekei lennének.

VÍZIÓ: Amikor a Vasfiú visszautazott a múltba, feltámasztotta Víziót, hogy segítsen neki társakat toborozni az Ifjú Angyalok közé. Az újjászületett Vízió beleszeretett Cassie Langbe, majd randizni kezdtek, amikor Nate visszatért a jövőbe.

HAZAFI: Eli, aki Isaiah Bradley (az amerikai hadsereg fekete gyalogsági tisztje, és a szuperkatona-program egyetlen túlélője) unokája, szupererős, kemény és kitartó.

SÓLYOMSZEM: miután a Central Parkban megtámadták, Kate Bishop intenzív edzésbe kezdett, és harcművészeteket tanult, hogy megvédhesse magát. Amerika Kapitány is megbizonyosodott Kate bátorságáról, így neki adta az eredeti Sólyomszem íját és nyilait.

ÓRIÁSLÁNY: Scott Lang lánya, Cassie apja örökébe lépett, és szuperhőssé vált. Még nem tudja kordában tartani képességeit, és ha zaklatott lelkiállapotba kerül, előfordul, hogy véletlenül magától is megnő vagy összemegy.

HULKFI: A szupererős Hulkfi ― aki Mar-Vell kree harcos és Anelle skrull hercegnő fia ― valójában alakváltó, de leginkább Hulk alakját szereti magára ölteni.

VASFIÚ: Nate Richards a távoli jövőben született, ellopott egy neurokinetikus páncélt és megszökött a múltba, ahol megtudta, hogy belőle lesz majd az időutazó gonosztevő, Kang, a Hódító. Rövid ideig járt Óriáslánnyal is, de aztán vissza kellett térnie a jövőbe, hogy megvédje az idővonalat.

Előzetes: