Ultimate Universe News #53

Hoihoi! Végre tudtam egy kicsit több időt szakítani rátok, és elkészült egy friss, ropogós, még gőzölgő Ultimate Universe News! Az 53. kiadásban három szekcióra koncentráltam, és mindháromban egy-egy új megjelenés kapott helyet. Az ULTIMATE SPIDER-MAN részlegben továbbra is a legújabb Pókember-videojáték, a Spider-Man: Shattered Dimensions a főszereplő, azon belül is természetesen az újvilági pályák és ellenségek. Aztán ugrunk az ULTIMATE AVENGERS oldalára, ahol a 3. kötet 2. számát mutatom be és elemzem vámpírostul, Pengéstül, mindenestül. Véresen jó lesz! Végül a MINISOROZATOK következnek, egész pontosan az Ultimate Mystery, amelynek a 2. száma kerül a boncasztalomra, majd lesz egy kis előzetes is a 3. számból. Na jó, rendben: kaptok még egy Ultimate Thor-előzetest is! De csak mert jók voltatok.

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

REKLÁM

ÚJ MEGJELENÉS

És még mindig Spider-Man: Shattered Dimensions! Amikor ezen sorokat olvassátok, talán már itthon is kapható a legújabb Pókember-videojáték a négy különböző világ Pókemberének főszereplésével – köztük az újvilágival! E héten bemutatom nektek az Újvilág másik gonoszát, aki a múltkor felvillantott Deadpoolnál is keményebb ellenfélnek ígérkezik a játékban. Íme Vérontó!

SPIDER-MAN: SHATTERED DIMENSIONS
Platformok: XBOX 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS

Vérontó:

Valódi neve: „Kis Ben”, később a Stacy-kísérlet
Csoporthoz tartozása: Nincs
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #61 (2004)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #49 (2. sorozat, 2007)
Szinkronhangja a játékban: Fred Tatasciore

Története: Miután az ifjú szuperhős, Pókember, vagyis Peter Parker egy csata során súlyosan megsérült, felkereste tudós ismerősét, dr. Curt Connerst, és megkérte, hogy ápolja le a sebeit. Conners így is tett, majd miután fiatal barátja távozott, megvizsgálta annak vérét. Elképesztette Peter különleges vérmintája, és az engedélyét kérte, hogy pár kísérletet hajthasson rajta végre. A fiú beleegyezett, és Conners az elkövetkező két hónapot azzal töltötte, hogy kitenyésszen a vérből egy önálló létformát. A kísérlet sikeresnek bizonyult, és megszületett „Kis Ben”, akit Conners laborasszisztense, Ben Reilly után neveztek el. A lényt Conners és Peter DNS-éből, valamint Peter elhunyt apjának, a szintén tudós Richard Parkernek a mintái alapján hozták létre. Sajnos a kísérlet nem sokkal később tragédiába csapott át: „Kis Ben” valahogy megszökött a laboratóriumból, és esztelen mészárlásba kezdett. Végzett a laboratórium biztonsági őrével, egy városban sétálgató párral, majd amikor előtörtek belőle Peter emlékei, elment a fiú házához, ahol megölte a Parkeréknél lakó lányt, Gwen Stacyt is. Mindezt azért tette, mert a DNS-e még nem volt teljes, ezért más emberekből kellett „elszívnia” az életet, hogy magát táplálja.

Conners felkereste Petert, aki ekkor már Gwent gyászolta, és elmondott neki mindent „Kis Benről”. A fiú nem akart hinni a fülének, és kis híján megölte a tudóst, amiért a véréből egy ilyen szörnyeteget teremtett, ám ekkor újra felbukkant a lény, és rájuk támadt. Peter egy egész New Yorkot átszelő csatába kezdett vele, míg Conners visszarohant a laboratóriumba, hogy keressen valamit, amivel elpusztíthatják a teremtményét. Közben „Kis Ben” megölt még két rendőrt is, és ezzel már majdnem teljessé vált. Ahogy alakult a teste, Peter döbbenten tapasztalta, hogy nem az ő, hanem apja képére kezd formálódni. A fiú ezután elcsalta a lényt egy gyárkéményhez, amelybe korábban már behajította apja egy korábbi találmányát, a gyilkos Venom-szimbióta mintáit is. Így tett „Kis Bennel” is: a lény a mélybe zuhant, és elpusztult.

Az ügy után Conners munkatársával, Reillyvel üzletet kötött az FBI és a CIA, aki cserébe a szolgálataiért megtarthatta szabadságát. Újra elkészíttették vele a „Vérontónak” keresztelt teremtményt, ám ezúttal felhasználták hozzá az általa meggyilkolt Gwen Stacy DNS-ét is, hogy emberi teste legyen. A kísérletek dr. Otto Octavius, vagyis Doktor Octopus felügyelete alatt zajlottak, aki szintén az FBI és CIA részlegein dolgozott Pókember klónjain, hogy így teremtsenek maguknak saját szuperkatona-sereget. A Stacy-kísérlet azonban instabil volt, kitört a fogságból, és az eset során megszökött az összes Pókember-klón is.

Az új Vérontó Gwen Stacy testében és emlékeivel zavarodottan a Parker-házba ment, ahol korábban lakott az eredeti Gwen. Itt találkozott Peterrel, aki eddig halottnak hitte, és nem tudta mire vélni az egészet. Felbukkant Peter nagynénje, May néni is, és hogy kimagyarázzák a helyzetet, Peter kénytelen volt felfedni előtte, hogy ő Pókember. Hogy még zavarosabb legyen a helyzet, megjelent Peter szintén rég halottnak hitt apja is, Richard Parker, majd őt követte egy seregnyi katona és robot a S.H.I.E.L.D. nevű kémszervezettől, hogy letartóztassák Petert és az összes klónt. A stressz hatására Gwen Vérontóvá változott, May néni pedig szívrohamot kapott. Vérontót végül sikerült megfékezni, és visszaszállították a S.H.I.E.L.D.-hez további megfigyelésre. Amikor azonban a S.H.I.E.L.D. egyik foglya, a Zöld Manó kitört a fogságból, a káoszt kihasználva Gwen-Vérontó is megszökött, és ismét Peterékhez ment, ahol kénytelen volt összecsapni a fiút terrorizáló másik szimbiótával, Venommal…

A játék fejlesztőinek kiegészítése: „Amikor azon gondolkodtunk, hogy ki Pókember leggyilkosabb ellensége, egyből mindnyájunknak Vérontó ugrott be. Az újvilági Vérontó még érdekesebb az eredetinél tervezési szempontból, hiszen genetikailag teljesen instabil.

A pályához, amin megjelenik, a S.H.I.E.L.D. egyik létesítményét választottuk, több okból is. Először is, így adva volt egy menő, high-tech katonai környezet, amiben mindenféle gépek, járművek és még Pókirtók is felbukkanhatnak. Másodszor, azzal akartunk csavarni egyet a történeten, hogy épp azok a S.H.I.E.L.D.-katonák válnak fertőzött, Vérontó által irányított zombikká, akik arra esküdtek fel, hogy megvédik az emberiséget az efféle veszélyes szuperlényektől.”

Az újvilági Vérontóval már találkozhattunk az Ultimate Spider-Man című játékban is – vajon mennyire lesz más ez a mostani változata? Az eredeti vagy a Gwen-féle Vérontóval kell majd összecsapnunk? Aki beszerzi a játékot, mindenre választ kaphat!

Oldalak: 1 2 3