Ultimate Universe News #48

ÚJ MEGJELENÉS

Vitathatatlan az Ultimate X sikere Amerikában, hiszen immár a 2. szám harmadik kiadása is megjelent odakint. Meg is értem teljesen, nekem is ez a kedvenc újvilági sorozatom jelenleg, és véleményem szerint ez a szép teljesítmény magáért beszél. Jól van, fiúk.

ULTIMATE X #2 (HARMADIK KIADÁS!)
Az új borítót rajzolta: Arthur Adams

Milyen kár, hogy a 4. szám csak szeptemberben fog megjelenni… Szipp.

ELŐZETES

Kissé kétkedve fogadtam a hírt, hogy októberben már jön az 5. szám, amikor a 4. fejezet is ugye szeptemberre csúszott, de legyen: a remény hal meg utoljára, nem igaz? Pedig tényleg jó lenne, ha mihamarabb kézhez kaphatnánk ezt a számot, mert egyrészt ebben zárul majd a sorozat első sztorija, másrészt ebben tér vissza egy nagyon rég nem látott ismerős is… Hulk! (Az eredeti, szürke, Banner-féle Hulk!)

ULTIMATE X #5
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz: Arthur Adams
Borító: Arthur Adams
Várható megjelenés: 2010. október 6.

És most következzen… HULK?! Miféle lehetetlen helyzetbe kerülnek hőseink, hogy pont az Újvilág legerősebb és legveszélyesebb személyéhez kell fordulniuk? Egyáltalán irányítható valahogyan Hulk, vagy lezúz majd mindenkit? A kritikailag is elismert sorozat első sztorijának egetrengető befejezését most is az Eisner-díjas Jeph Loeb és a mesteri illusztrátor, Arthur Adams hozzák el nektek!

És akkor most drukkoljunk, hogy tényleg megjelenjen októberben!

ULTIMATE DOOM

Bryan Hitch visszatér az Újvilágba! Hurrá! De nyugi: csak borítókat fog rajzolni, méghozzá az Ultimate Doom című, decemberben induló minihez. Aki figyelmesen követi az UUN-eket, az tudja, hogy ez a sorozat lesz a harmadik, és egyben végső felvonása a Brian Michael Bendis és Rafa Sandoval által elindított trilógiának. Az első felvonás, az Ultimate Enemy ugye nemrég ért véget, a második, az Ultimate Mystery pedig hamarosan kezdődik – az Ultimate Doom pedig lezárja majd az egészet. Vajon ki a rejtélyes Ellenség? Mi a célja? Megállíthatják őt az újvilági hősök? Decembertől kiderül, amikor is kezdetét veszi az Ellenség elleni gyilkos összecsapás…

És addig is: íme Bryan Hitch szép, széles borítója a sztorihoz annak az összes szereplőjével! Nick Fury, Mahr Vehl, Pókember, a Póknő, Ben Grimm, a Láthatatlan Nő, Fáklya, az idegen támadók és persze a vezetőjük, az Ellenség… akit még egyelőre kitakartak. A csuda vigye el! Ki lehet az???

Lehet, hogy Fátum tér vissza, és ezért Ultimate Doom…?

ULTIMATE MYSTERY

Persze az Ultimate Doom előtt még vár ránk a trilógia második felvonása, az Ultimate Mystery, amely a héten veszi majd kezdetét. Visszatér egy rég nem látott ismerős, Mahr Vehl, aki bizony nekem már nagyon hiányzott, és újra szerepet kap a Pegazus Projekt is. Íme a szöveges előzetes!

ULTIMATE MYSTERY #1
Várható megjelenés: 2010. július 28.


A rejtély fokozódik, a tét egyre nő… az Ellenség pedig készülődik a színre lépésére! (De mit keres a Mjölnir a Pegazus Projektnél?) De nézzük is gyorsan az októberi finálé, a 4. szám előzetesét, amelyben állítólag már TÉNYLEG lelepleződik a színfalak mögött ténykedő gonosztevő!

ULTIMATE MYSTERY #4
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Rafa Sandoval
Borító: Humberto Ramos
Várható megjelenés: 2010. október 27.

Az Újvilág Ellensége felfedi kilétét!! Itt és most kerül sor az egyik legmegrázóbb, ha nem A legmegrázóbb fordulatra az Újvilág tíz éves történetében! És a történtek után ez az univerzum már sosem lesz olyan, mint eddig. Soha. Brian Michael Bendis és Rafa Sandoval elhozzák nektek a trilógia második felvonásának észvesztő befejezését, amelyről még garantáltan éveken át fogtok beszélni!

Igen, igen, az Újvilág megint örökre megváltozik, ahogy azt 2-3 havonta teszi. De jól jegyezzétek meg a szavaimat: szerintem Reed Richards az Ellenség!

ULTIMATE THOR

A pletyka valósággá vált! A hétvégén lezajlott San Diegó-i képregényfesztiválon a Marvel fejesei megerősítették, hogy októberben indul egy új, négyrészes minisorozat, az Ultimate Thor, melynek írója Jonathan Hickman, rajzolója pedig Carlos Pacheco lesz. Azt is világossá tették, hogy igen, valóban Thor eredetét mesélik majd el, és még a II. világháború is fontos szerepet kap az eseményekben. Máris itt van nektek egy interjú az íróval, aki még teljesen szűznek számít az Újvilágban, és ez lesz az első dobása ebben az univerzumban. Izgatottan várjuk, hogy vélekedik erről a projektről! Ja, és mindenképp nézzétek meg alaposan olvasás közben Pacheco előzetes vázlatait is a szereplőkről!

Jonathan, új érkezőként mit gondolsz a Marvel újvilági sorozatairól?
Szerintem mindegyik kiváló, és mindig nagyon, NAGYON jó rajzolóik vannak – és nem lesz ez másképp az Ultimate Thor esetében sem. Nagyon tetszik nekem az Újvilágban, hogy foghatunk bármilyen klasszikus Marvel-karaktert, aztán teljesen átdolgozhatjuk őket. Egészen más megvilágításba kerülhetnek, és szerintem az ilyesmiben én egész jó vagyok. Persze most azért óvatosabbnak kell majd lennem, hiszen ez a mini egy eredettörténet, tehát a vége már adott. Ráadásul Jeph Loeb is épp most van egy Thor-történet közepén a New Ultimates számaiban, és azt is figyelembe kell vennem. Mindazonáltal hatalmas lehetőség ez nekem, hogy kipróbáljam magam más területen is, és persze hogy egy fantasztikus rajzolóval dolgozhassak. Szeretnék azért majd egyszer teljesen új újvilági karaktereket is kidolgozni, és ki tudja, talán idővel lehetőséget is kapok rá.

Tehát egy eredettörténetről lesz szó, így a múltban fog játszódni a sztori, igaz?
Pontosan. Az Újvilág egyik legfontosabb szereplőjének múltjában. Thor az olvasók szeme láttára nő majd fel és változik majd meg, és közben persze a világ is nagyban megváltozik majd körülötte. Amit mindenképpen helyre szerettem volna rakni, az az, hogy hogyan kapcsolódik össze a mitológiai Thor, a hippi Thor és Jeph Loeb Thorja egyetlen karakterben. Elégedett vagyok, mert azt hiszem, sikerült elérnem a történettel ezt a célomat. Igen, épp a héten fejeztem be az utolsó számot is, úgyhogy én startra kész vagyok!

Milyen más szereplőkkel találkozhatunk majd a miniben?
Egyrészt természetesen Lokival. A sorozat elején Thor, Loki és egy harmadik asgardi, Balder mind bajtársak és barátok, és Odin királyságának talán a három legfontosabb figurái. Aztán rossz dolgok kezdek történni, nagyon rossz dolgok… és végül Thor és Loki olyanokká válnak, amilyeneknek ma ismerjük őket. Megmutatom majd, hogy Loki ördögi terveit más is hajtja, nemcsak a vágy, hogy mindenhol káoszt okozzon. Egyébként itt fog először szerepelni Odin, itt láthatjuk először Asgardot, és sok-sok istent. Remek lesz!


Mi lesz a mini fő témája?
Több is lesz. Először is ugye Thor és Loki kapcsolata: ha Thor a rend és a hit, akkor Loki annak az ellentéte. De lényeges szempontnak tartom, hogy szerintem Thor nem „jó” és Loki nem „gonosz”. Az ilyen jellemzések túlságosan lebutítják a karaktereket – ennél azért jóval összetettebbek mindketten. Fontos elem lesz még az apa-fiú és az emberek-istenek viszony is. Emlékezhetünk, hogy amikor először láttuk Thort a The Ultimates 1. kötetében, még inkább volt ember, mint isten. A páncélja és a pörölye nélkül erőtlen volt. Aztán valahogy a 2. kötet végére több lett belőle, akkor már tényleg isten volt – de hogy miért, azt itt fogjuk elmagyarázni. Próbáltam minél jobban elvonatkoztatni a klasszikus Thortól, és aki ismeri és szereti az újvilági Thort, az szerintem nem fog csalódni. Tudjuk, hogy az újvilági Vasember nem különbözik olyan nagyon a klasszikustól – persze, vannak változtatások, de a párhuzamok egyértelműek. Amerika Kapitánynál ugyanez a helyzet: az újvilági ugyan sokkal durvább és militaristább, de ezt leszámítva nem üt el annyira az eredetitől. Thort viszont mindig is különbözőnek tartottam a klasszikus Thortól, talán a legjobb újvilági karakter véleményem szerint, és ennek megfelelően és ezt tiszteletben tartva írtam ezt a sztorit is.

Mekkora időegységet ölel majd fel a történet?
A sztori a régmúltban, korszakokkal ezelőtt veszi majd kezdetét, azokban a mitikus időkben, amikor Thor, Loki és a többi isten még csak gyermekek voltak, és kábé a The Ultimates 1. kötetének kezdetekor ér majd véget. Szóval igen, meglehetősen nagy időugrások lesznek majd hosszabb-rövidebb szöveges dokumentumokkal tarkítva. Egy igazán nagy, epikus művet szerettem volna alkotni, és Carlos Pacheco rajzaival talán ez sikerült is.

Mennyire kapcsolódik majd az egész az északi mitológiához?
Természetesen sok ilyen jellegű utalás lesz. Minél több mitológiai elemet szerettem volna a történetbe rakni, és aztán az egészet hozzákötni a nácikhoz, akiket tudvalevőleg nagyon érdekeltek az ősi, mitikus kultúrák. Elég, ha az SS-re gondolunk, amelynek jele a misztikus germán „sig” rúnából (jelentése „győzelem”) alkotott kettős villám volt. Ezeken keresztül próbálom majd bemutatni az emberek istenekhez való viszonyának megváltozását, és azt, milyen események kapcsolhatók Thorhoz és Lokihoz a Földön. Gyakorlatilag az emberek mitológiával kapcsolatos hite fog majd vezetni bizonyos dolgokhoz egyes karaktereknél.

Említetted a nácikat… II. világháború?
Úgy van. A II. világháború időszaka is fontos szerepet kap majd a történetben, és megmutatjuk majd, hogyan idézték elő a náci seregek a Ragnarököt, azt az apokaliptikus eseménysort, amely végül az északi istenek halálához vezetett. Hehe, egy ideig még náci jégóriásokon is gondolkodtam! Na jó, csak viccelek, ilyesmi azért nem lesz, de jó pár meglepő fordulat igen – például Zémó Báró szereplése!

Láthatunk majd más hősöket is Thoron kívül?
Igen, hiszen egészen a modern időkig halad majd a sztori. A többi fontosabb istenen kívül a Különítmény tagjai – Amerika Kapitány, Vasember, Hulk – is szerepet kapnak majd, de még az európai szuperkatonák is, köztük Britannia Kapitánnyal, vagy az egész atyjával, professzor Braddockkal. Bizonyára mindenki emlékszik még rájuk a The Ultimates 2. kötetéből. Szóval lesz itt mitológia, Thor eredete, és mellettük még sok más egyéb, amelyekből reményeim szerint egy fantasztikus nagy egészet hoztam létre.

Hogy tekintesz vissza a sorozat írására?
Szeretek minisorozatokat írni, mert van kezdetük és végük. Elmesélhetek egy izgalmas, rövidebb, de kerek történetet, amelybe beleadok apait-anyait. Ez mindenképp nagyon szimpatikus volt nekem, egy ideje már nem írhattam így. Mindig keresem az új, izgalmas kihívásokat, és örültem, hogy most találtam egyet!

Sok sikert, Jonathan!

És akkor most lássuk, hogyan is veszi kezdetét majd az Újvilág legújabb sorozata októberben: íme az 1. szám borítója és előzetese!

ULTIMATE THOR #1
Írta: Jonathan Hickman
Ceruzarajz: Carlos Pacheco
Borító: Carlos Pacheco
Várható megjelenés: 2010. október 20.

A The Ultimates oldalairól itt van nektek maga Thor! Ki ne hagyjátok a két szupersztár, JONATHAN HICKMAN és CARLOS PACHECO közös történetét, amelyben egészen a kezdetekig utazunk vissza, hogy megismerjük Thor, Loki és a többi asgardi eredetét! Kezdetét veszi a Ragnarök, amely könnyen teljes Asgard pusztulását jelentheti. Mi lesz így Thorral és a Három Harcossal? És vajon mire készül Zémó Báró, a náci seregek rejtélyes parancsnoka, és mi köze neki ehhez az egészhez? Az Ultimate Thor számaiban végre megismerhetitek Thor mennydörgő múltját!

Ígéretes, nemde?

Na, erről van szó! Szép, hosszú, tartalmas UUN. Ezt szeretitek, mi? Jól van, de azért az Ultimate Marvel 4.0 fórumról se feledkezzetek meg! Jól is jött ki, hogy ezen a héten ennyit tudtam írni nektek, mert így nyugodtabb szívvel utazok el nyaralni pár napra. Valamikor jövő héten térek majd vissza, és legközelebb majd utána lesz UUN, úgyhogy bírjátok ki. Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3 4