Ultimate Universe News #48

ÚJ MEGJELENÉS

Ugyan ebben a hónapban „csak” egy új szám jelent meg a 2. kötetből, ettől függetlenül is vitathatatlan, hogy Leinil Francis Yu a leggyorsabb rajzoló, aki valaha az Újvilágban dolgozott. Na jó, Mark Bagley mellett. Az Ultimate Wolverine vs. Hulk után most is megmutatta, hogy Villámkezű Yu is lehetne a neve, és – bár ebben nem vagyok biztos, csak tippelem – megalkotta a legpörgősebben megjelenő Millar-sorozatot. Még egy fejezet van egyébként hátra a 2. kötet cselekményéből, és alig várom, hogy lássam, hová vezet ez a pokoli háború a Sátán és az Angyalok között!

ULTIMATE AVENGERS 2 #5
Fejezetcím: Crime and Punishment (5. rész)
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: Leinil Francis Yu
Borító: Leinil Francis Yu

A Bosszú Angyalainak pokoli árat kell fizetniük, amikor Nick Fury új osztagaként szembekerülnek a démoni Szellemlovassal! A Pokol küldöttje lelkeket gyűjt, és a következő személy a listáján Blackthorne alelnök! Sólyomszem, a Megtorló, Hadigép és a Fekete Özvegy készen állnak, hogy legyűrjék a Sátán szolgáját… de mi van akkor, ha kettő van belőle?! Még szerencse, hogy immár velük van a vadonatúj Hulk is! Ki ne hagyjátok ezt az ördögien jó fejezetet a mesteri MARK MILLAR (Civil War, Kick-Ass) és LEINIL FRANCIS YU (Secret Invasion) párosától!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Izgalmas fejlemények, látványos csaták, gyönyörű rajzok… Minden a helyén volt szerintem ebben a fejezetben, és az új szupergonosz felbukkanása csak a hab volt a tortán. Akinek eddig tetszett a sorozat, az most sem fog csalódni, és hozzám hasonlóan biztosan tűkön ülve várja a befejezést jövő hónapban!

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Bizony ám, ismét elemzés, hiszen az elemzés jó, az elemzés részletes, az elemzés minden karakterre kitér. Szeretjük az elemzéseket – de csak ha nem akarunk előre lelőni magunknak minden poént. Szóval csak óvatosan!

Monica Chang / Fekete Özvegy: Míg legutóbb csak megsajnáltam Monicát a múltja miatt, mostanra már egészen megkedveltem, és azt kell mondjam, a csapatban már szoros versenyben áll nálam Sólyomszemmel a legkirályabb tag címért. Az pedig már el is dőlt, hogy jelen pillanatban ő a kedvenc felnőtt női karakterem a teljes Újvilágban. Nincsenek hatalmas lökhárítói (persze ez a rajzolótól is függ), kemény, érdekes és tragikus múltja van, nem nyavalyog, és még Furyt is meg tudja szorongatni. Szerintem teljesen realisztikusan van ábrázolva: ILYEN egy női katona. Persze a tény tény marad, hogy egy igazi szemétláda tud lenni néha, de mostanra már szerintem mind értjük, miért lett ilyen. A jelenlegi akcióban is egyébként ő a legmenőbb és a leghatékonyabb. A Bosszú Angyalait kirendelték a Fehér Házhoz Blackthorne alelnök védelmére, aki retteg a hamarosan érte is eljövő Szellemlovastól. A férfi végül újra üzletet köt a Sátánnal, hogy belőle is csináljon olyan démont, mint Blaze-ből, és amikor átalakul, az Angyalok össze is tévesztik őt az eredeti Szellemlovassal. Őt hiszik tehát a célpontnak, és a Fekete Özvegy az, aki először ráveti magát. Sajnos a fegyverei mit sem érnek ellene, de legalább ismét megmutatta, hogy milyen fából faragták, és egyből az akció sűrűjébe ugrott. Nem csoda, hogy az első Hulk annyira rá van gerjedve a hölgyre.
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – tévedésből ellenség

James Rhodes / Hadigép: Uh, Rhodey… Próbálok visszaemlékezni egy olyan akcióra, amikor hasznosnak bizonyult a Hadigép-páncél. Amerika Kapitány lezúzta, a Vörös Koponya lezúzta, az első Hulk lezúzta… és most a démoni erőkre szert tett Blackthorne is lezúzta. De komolyan: ennyi? Mikor fog már végre GYŐZNI is valaki ellen abban a monstrumban? Egyelőre páncélok terén egyértelműen Tony Stark áll nyerésre Gregory ellen, mert a Hadigép-páncél óriási bukta mindenféle ellenséggel szemben. Amikor Blackthorne a démoni hatalomtól megvadulva kitör a Fehér Házból, és a Bosszú Angyalai utána vetik magukat, szerencsétlen Rhodey csak úgy tud bevinni egy lövést Blackthorne-nak, hogy azt előtte lefogja Hulk. És még az a lövés sem ér semmit végül. Nagyon ciki, nagyon-nagyon ciki, már zsinórban sokadszor…
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – tévedésből ellenség

Sátán: A történet főgonosza méltó „hírnevéhez”, és tovább szövi a pokoli szálakat a háttérben – majd hátradőlve szórakozik a halandók csatáin. A Szellemlovas bosszújától rettegő Blackthorne alelnök ismét a Sötét Nagyúr segítségéért könyörög, és ő meg is adja neki, amit kér, cserébe az élete utolsó, halovány reménysugaráért (amiről még nem tudjuk, micsoda). Blackthorne rábólint az üzletre, és a Sátántól megkapja ugyanazokat a démoni erőket, melyekkel Blaze is bír. Ezután a megvadult alelnök ámokfutásba kezd, Lucifer apó pedig röhög a markába, hiszen ő mindenképpen csak nyerhet: Blackthorne lelke már az övé, Blaze lelke már az övé, és amúgy sem árthat neki senki. Ördögi…
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – szolgája és tulajdona

Bobby Blackthorne: Ő már ugye az előző számban felbukkant, de most vált belőle elég érdekes és fontos karakter ahhoz, hogy írjak is róla. Az Egyesült Államok alelnöke a 4. fejezetben megismert történet szerint a Sátánnal kötött alkujának köszönhetően jutott el egészen a Fehér Házig és jelenlegi posztjáig – ám ehhez egy ifjú motoros, Johnny Blaze feláldozására volt szükség. Blaze pedig most visszatért Szellemlovasként, és már levadászta Blackthorne összes régi társát, akikkel együtt ölte meg akkoriban – már csak maga Blackthorne van hátra. Érthető, hogy az alelnök most reszket, mint a nyárfalevél, és még az sem nyugtatja meg, hogy a Bosszú Angyalai testőrködnek mellette. Nincs mese, ismét a Sátán segítségét kéri, bár jól tudja, hogy ördögi ura már korábban is kijátszotta azzal, hogy megteremtette a Szellemlovast a lelkének begyűjtésére. Blackthorne egyetlen esélye, hogy átadja a Sátánnak élete utolsó reménysugarát is, ami még melegséget adott neki, majd ezzel ő is megkapja a Szellemlovas démoni hatalmát. Lángoló motor, tüskés bőrszerkó, égő koponya, gyilkos fegyverekként használható láncok… Minden megvan! Az új erejétől megrészegült Blackthorne kitör a Fehér Házból, hogy maga keresse meg a Szellemlovast – ám új kinézete miatt a lakosztálya előtt állomásozó Bosszú Angyalai őt hiszik Blaze-nek, és rátámadnak. Blackthorne persze mindegyiküket elintézi, de amikor már azt hiszi, vége, megjelenik az igazi Szellemlovas… Na, vajon melyik démoni motoros fog győzni? És vajon hogyan simítja majd el ezt az ügyet a S.H.I.E.L.D.? Washington utcáin két lángoló koponyájú fazon kis híján letarolta a teljes várost… Nem lesz könnyű eltussolni!
Neve: Bobby Blackthorne
Személyazonossága: Démonként titkos
Foglalkozása: Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke
Állampolgársága: Ismeretlen, valószínűleg amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Kapcsolatai: Johnny Blaze / Szellemlovas – ellenség, Monica Chang / Fekete Özvegy – tévedésből ellenség, James Rhodes / Hadigép – tévedésből ellenség, Leonard Williams / Hulk – tévedésből ellenség, Clint Barton / Sólyomszem – tévedésből ellenség, Frank Castle / Megtorló – tévedésből ellenség, Sátán – ura és lelkének birtokosa
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Szeme színe: Fekete
Haja színe: Emberként ősz, démonként nincs haja
Első megjelenése: Ultimate Avengers 2 #4 (2010)
Különleges képességei / felszerelése: Blackthorne immár képes démoni alakot felvenni, és ilyenkor mindenhová lángoló motorján közlekedik, amivel bárhová el tud jutni. Saját hatalmas testi erején kívül a mindig nála lévő láncokat is gyakran használja fegyverként. Testét folyamatosan lángok borítják. A Bosszú Angyalai legerősebb fegyverei sem voltak rá hatással.

Clint Barton / Sólyomszem: Clint nem volt most csúcsformában, és nem igazán tudott mit kezdeni a démoni motorossá változott Blackthorne-nal. Sokkal érdekesebb volt a beszélgetése a Megtorlóval még az akció előtt: ismét szóba került, hogy Sólyomszem a S.H.I.E.L.D.-hez kerülése előtt valamiféle bűnöző vagy rosszarc volt, akárcsak Frank. Aztán beszervezték, irányíthatóbbá tették, és most ő a szervezet egyik legjobb ügynöke. Bár a Megtorló szerint ez nem jelent mást, mint hogy beidomították őt, mint egy kiskutyát, és ő bizony nem kér ebből… Lehet benne valami, de még mindig nem tudjuk pontosan, hogyan zajlott Clint beépítése a S.H.I.E.L.D.-hez, és mit csinált azelőtt, pedig most már engem nagyon érdekelne ez a téma. Ja, de persze előbb még el kéne kapni Blackthorne-t. Illetve a Szellemlovast. Vagy valakit.
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – tévedésből ellenség

Frank Castle / Megtorló: Nem, még most sem tudjuk meg, mit mondott legutóbb a Szellemlovas Franknek! Ami biztos, hogy amikor Sólyomszem megpróbálja meggyőzni, hogy jót tenne magának azzal, ha beállna a S.H.I.E.L.D.-hez, ő nincs elragadtatva, mert úgy érzi, ezzel csak az engedelmes kiskutyájuk lenne. Aztán már jön is a Fehér Házból előtörő démoni Blackthorne, akit persze a kinézete miatt mindenki a Szellemlovasnak hisz, és Frank is utánaered, amíg Clint leellenőrzi, mi van az alelnökkel a lakosztályában. Ha tudnák, hogy magával az alelnökkel szállnak harcba… Persze a Megtorló sem tud sokat tenni Blackthorne ellen, és rendesen kiakad, amikor megérkezik az igazi Szellemlovas. Na, most kinek fogsz segíteni, Frank?
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – tévedésből ellenség

Johnny Blaze / Szellemlovas: A Szellemlovas bosszúja utolsó célpontjához érkezik… Blackthorne alelnökhöz! Ám ahelyett, hogy ő menne el érte a Fehér Házba, Blackthorne megelőzi, és démoni hatalmat kapva a Sátántól maga indul el felkutatni Blaze-t. Most, hogy Johnny és Blackthorne ugyanolyan erőkkel bírnak, könnyen lehet, hogy a Bosszú Angyalai fogják eldönteni a csatát. Egyelőre nem tudják, ki kicsoda, csak azt látják, hogy két ugyanúgy kinéző démon harcol egymás ellen. Blackthorne-t nem tudták megállítani, és az kis híján megölte őket, de a Szellemlovas érkezésekor megmentette a csapat tagjait azzal, hogy kifektette az alelnököt. Így van rá esély, hogy esetleg a csapat tagjai neki fognak majd segíteni… vagy nem? A Sátán kuncogva figyeli az eseményeket, a két lángoló koponyájú démon egymást gyepálja, a Bosszú Angyalai nem értenek semmit… Sokan még most sem hiszik el az Angyalok közül, hogy itt valami természetfeletti hatalom bújik meg a háttérben, és úgy vélik, a Szellemlovas egyszerűen egy bivalyerős mutáns, így biztosan nem fogja majd vissza magát senki, ha harcra kerül a sor vele. Johnnyt mindenesetre csak a bosszú érdekli: végezni akar Blackthorne-nal, aki annak idején megölte őt és a szerelmét, és szerintem semmi sem állhat majd az útjába… (Igen, Johnny barátnőjét, Roxanne-t a jelek szerint szintén megölték régen Blackthorne-ék, és csak azért térhetett vissza a nő az élők közé egy boldog házasságba, mert Blaze így kötött alkut a Sátánnal.)
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – ellenség
Különleges képességei / felszerelése: Mint láthattuk, Johnny még most is képes felvenni régi, emberi alakját, és csak akkor változik Szellemlovassá, ha szükséges.

Leonard Williams / Hulk: Na, végre Hulk is visszatér aktívabb szereplőként! A Fehér Háznál összegyűlt csapattársaihoz egy Hummerrel érkezik meg (mi mással?) – de útközben azért még felszedett két feslett életű, de rendkívül csinos hölgyeményt, hogy szórakoztassák majd őt este. Kezeket fel, aki szeretne a helyében lenni! Bizony, én is felemeltem… Hulk érkezése után aztán nem sokkal megjelenik a démonná vált Blackthorne is, és kezdődhet a bunyó. Hulk sem aprózza el, és a motorján száguldó alelnökre egy böszöm nagy kamiont hajít, majd lefogja, hogy addig Hadigép szétlőhesse a fejét. Így viszont Hulk is belekerül Hadigép fegyverének sugarába, és… hogy mi lett a sorsa, azt még nem tudjuk, de szerintem biztos nem halt meg. Csak nem írja ki ilyen gyorsan őt Millar, amikor csak most jelent meg, nem?
Új kapcsolatai: Bobby Blackthorne – tévedésből ellenség

Nick Fury és Gregory Stark: A két nagyokos semmit nem csinál igazából, csak biztonságos távolból koordinálják a csapat munkáját – szokás szerint. Persze ők sem szúrják ki, hogy az új lángoló démon nem a Szellemlovas, és Fury folyamatosan adja a parancsokat, hogy semlegesítsék őt. Csakhogy egy nagyváros utcáin ez nem olyan könnyű civil életek feláldozása nélkül… Az biztos, hogy az akció után komolyan el kellene gondolkodni azon, mennyire nevezhető még titkosnak ez a Bosszú Angyalai. Már feldúlták Párizst, most feldúlták Washingtont, romokat hagynak maguk mögött mindenhol… Ha erre nem figyel fel a média, akkor nem tudom, mire.

Hínnye, ez az elemzés se lett rövid… és ne feledjétek: jövő hónapban jön az izgalmas finálé, a 2. kötet utolsó fejezete!

ELŐZETES

És akkor most ugorjunk októberre és a 3. kötetre, hogy lássuk, mi vár a csapatra a 3. számban! Vajon hogy alakul majd a vámpírok elleni harc? Borító és előzetes!

ULTIMATE AVENGERS 3 #3
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: Steve Dillon
Borító: Olivier Coipel
Várható megjelenés: 2010. október 13.

Az X Vámpír belemélyesztette fogait Amerika Kapitányba is! Most, hogy a nemzet legnagyobb szuperhőse már használhatatlan, a tét még magasabb lett. Vajon képes lesz Penge segíteni a Bosszú Angyalainak, hogy együtt levadásszák az éjszaka gyermekeit? Vagy hamarosan minden egyes hősből a vámpírok főfogása válik? Fogak és hús csapnak össze úgy, ahogyan arra csak a két szupersztár, MARK MILLAR (Kick-Ass) és STEVE DILLON (PunisherMAX) képesek!

Vámpírok, vámpírok, vámpírok mindenütt! De most egyelőre ennyi, és lapozhattok.

Oldalak: 1 2 3 4