Ultimate Universe News #48

Szentséges Újvilág! Ez lenne az Ultimate Universe News 48. kiadása? Komolyan ILYEN hosszú? Szinte hihetetlen, de igaz: rengeteg friss infóval, előzetessel és képpel jelentkezem a héten, olyan mennyiséggel, amilyenre rég nem volt példa. Hétvégén lezajlott Amerikában egy újabb San Diegó-i képregényfesztivál, ahol jó pár újvilági hírrel is gazdagítottak minket, így volt miből válogatnom bőven. Nézzük ezt részlegekre bontva! ULTIMATE SPIDER-MAN: A Csodálatos Pókember legfrissebb, 85. számának bemutatása, valamint az októberi szám és egy új videojáték előzetese, amely érinti persze az Újvilágot is! ULTIMATE AVENGERS: bemutató és elemzés a 2. kötet újonnan megjelent 5. számából, és persze az októberi szám előzetese! NEW ULTIMATES: a régóta várt 3. szám bemutatása és elemzése (egy kicsit másképp, mint megszokhattátok), és egy új kiadás híre! ULTIMATE X: a 2. szám legújabb kiadásának borítója és bemutatója, továbbá az októberi 5. szám előzetese! MINISOROZATOK: az Ultimate Mystery 1. és 4. számainak előzetese, valamint hírek és képek két új sorozatról, melyeknek címe Ultimate Doom és Ultimate Thor! BRUUUÁÁÁÁRRR, MENNYI HÍR!!! Vágjunk is bele!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

A CSODÁLATOS PÓKEMBER

És már itt is van a 85. szám, pedig csak nemrég írtam nektek a 84.-ről! Pörögnek idehaza is az események, mi? Na, lássuk, mit kínál nekünk a legújabb A Csodálatos Pókember, amelynek borítóján egy fenyegető Gwen Stacy pózol. Folytatódik természetesen egy kis időugrással A szimbióták háborúja, és végre mindenki megértheti, miért szimbiótákat említenek a címben többes számban, hiszen – ahogy a borítóból sejthető – visszatér Gwérontó is! Emlékeztek, amikor az Egy Manó halála című sztoriban Gwen is megszökött a Triskelionból? Arra az időre ugrunk most vissza, hogy megtudjuk, mi történt vele utána… A második történet pedig most is az Újvilág: Hatalom lesz, immár a 7. résszel, ami egy új író, Jeph Loeb (Batman: Hush, Superman és Batman: Supergirl) érkezését is jelenti. Loebnek ez az első magyarul megjelent újvilági sztorija, úgyhogy köszöntsük őt nagy szeretettel a Szuperosztag világával vívott háború utolsó három részében!

A CSODÁLATOS PÓKEMBER #85
Fejezetcímek: A szimbióták háborúja (5. rész) / Újvilág: Hatalom (7. rész)
Írta: Brian Michael Bendis és Jeph Loeb
Ceruzarajz: Stuart Immonen és Greg Land
Borító: Stuart Immonen

Vérontó visszatér! A szimbióták háborúja megrázó, utolsóelőtti fejezetéhez érkeztünk, melyben Eddie Brock elmegy Peter iskolájába, hogy felkeresse egykori barátját. Azt követeli tőle, hogy segítsen neki visszaszerezni a Venom-szimbiótát, mely egykor az övé volt, különben szétkürtöli Peter titkát. És erre még megjelenik egy rég nem látott ismerős is a múltból… Valamint: Utolsó harmadába érkezik az újvilági hősök és a Szuperosztag csatája, méghozzá a Batman: Hush és a Superman és Batman: Supergirl írójának, Jeph Loebnek a tollából! Ebben a dimenziókat döngető háborúban bármi megtörténhet: lesz, aki túléli, lesz, aki meghal… és persze lesz egy győztes oldal is, de hogy melyik, az mindenkinek nagy meglepetés lesz, ezt garantáljuk!
Tetszetős, nemde? Ha pedig IGAZÁN tetszik, akkor mindenképp csapjatok le a Semic előfizetési akciójára, hogy nehogy úgy járjatok, mint én, aki még mindig a kihagyott 83. számot kutatom mindenfelé…

Legyetek előrelátóbbak, mint én! Ez a mai tanulság.

ELŐZETES

Egy újabb pletyka vált valósággá, hiszen az októberi szám előzetese alapján valóban egy hölgy, Sara Pichelli veszi majd át a sorozat rajzolását, bár valószínűleg csak ideiglenesen. Ő is aranyos, kissé manga stílusú rajzokat készít, így nem fog nagyon elütni az eddigi képi világtól. Kíváncsian várjuk őt! Ja, és itt az előzetes:

ULTIMATE SPIDER-MAN #15
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Sara Pichelli
Borító: David Lafuente
Várható megjelenés: 2010. október 27.

Szegény Peter Parker. Az összes barátja gyűlöli, a barátnője nem is szól hozzá, és mindennek tetejébe az egész világ újra Pókember ellen fordult. Mit tehetne ilyenkor? Mondjuk megmenthetné a világot, és találkozhatna élete új, nagy szerelmével! A rajongók kedvence, BRIAN MICHAEL BENDIS (New Avengers) és egy feltörekvő csillag, SARA PICHELLI (Runaways) vadonatúj, izgalmas Pók-sztorit készítettek nektek, amelyet semmiképp sem hagyhattok ki!

Na, ez most nagyon értelmetlen még nekem. Az rendben van, hogy a Kaméleon ügyködése miatt Pókembert megutálja a világ, de a barátai miért? Nem fogják megtudni, hogy valaki más vette fel Peter alakját? Vagy Peter nem mondja majd el nekik? Vagy mi? Azért fogják utálni, mert egy gonosz fazon az ő alakjában rosszalkodott? Ezért ő miért lenne hibás? Frankón nem értem.

Haha! Csakhogy ma nemcsak képregény-előzetest kaptok, ó, nem! Egy egészen különleges finomságot is tartogatok nektek… egy videojáték előzetesét, amelyben természetesen játszhatunk majd az újvilági Pókemberrel is – máskülönben miért írnék itt róla? Egy olyan játékról van szó, amelyről már hónapok óta jönnek az infók, és biztosan ti is hallottatok már róla. A címe Spider-Man: Shattered Dimensions lesz, és az érdekessége a korábbi Pókember-játékokhoz képest, hogy egyszerre NÉGY különböző univerzum Pókemberével játszhatunk majd benne. Amit eddig tudtunk, hogy benne lesz a klasszikus Pókember, a Noir-változat és a 2099-es jövő Pókembere – ám a napokban arra is fény derült végre, hogy a negyedik Pókember az újvilági lesz, méghozzá a fekete szimbiótaruhában! Kiváló, kiváló! Az előzetesek alapján az is tudható már, hogy az újvilági Pókember ellenfelei Vérontó és Deadpool (Holtbiztos a hazai képregényekben) lesznek. Vérontó nem meglepő választás, ha már a sztoriban ott lesz a Venom-szimbióta, de Deadpool…? Ő volt az Ultimate Spider-Man képregény egyik legbénább gonosza eddig (szerintem), és olyan baromi sok szerepe sem volt, és inkább tekintettem az X-Men ellenfelének, mint Pókemberének. Úgy vélem, ez csak egy ügyes marketingfogás, hogy valahogy a mostanában mindenhol ott kuksoló Deadpoolt is beleerőltessék a játékba… Mindegy, a játék attól még lehet jó, főleg mivel az írója az a Dan Slott, aki az Amazing Spider-Man-t is írja mostanság. A játék XBOX 360, PlayStation 3, Wii és Nintendo DS konzolokra fog megjelenni, úgyhogy én, szegény PC-s kimaradok majd belőle…

Mindenesetre most nézzétek az előzetes képeket és videókat (csak az újvilági részhez kapcsolódókat raktam be, bocsi)!

SPIDER-MAN: SHATTERED DIMENSIONS
Várható megjelenés: 2010. szeptember 7.


Oldalak: 1 2 3 4