Ultimate Universe News #32

Újra itt van, újra itt van, újra itt van az UUN! Bizony, Ultimate Universe News immár 32. alkalommal, úgyhogy kössük fel a gatyót, és ne is húzzuk az időt: lássuk az e heti tartalmat! Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekció lesz most a legtartalmasabb, először is a ti ítéletetekkel a 7. és 8. számról, másodszor pedig egy Bendis-interjúval – megspékelve néhány előzetes oldallal a 9. számból. A Póknő visszatér a sorozatba! Hurrá! Aztán örömteli hírekről számolhatok be, tudniillik érkezik a New Ultimates 1. számának második kiadása, valamint az Ultimate X 1. számának harmadik – igen, harmadik! – kiadása. Mindkettő új borítóval, persze. Úgy tűnik, azért olyan nagyon rosszul mégsem áll az újvilági sorozatok szénája… egyelőre. De elég a vészmadárkodásból, jöjjenek a hírek!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÍTÉLET: ULTIMATE SPIDER-MAN #7-8

Eredményhirdetés a múlt heti szavazásról!

Meglepődtem, hogy mennyire tetszett nektek (is) a Crossroad, mert a rengeteg, egész pontosan hat darab szavazóból hárman 4-est („Jó volt.”) adtak a sztorira, de volt pár 5-ösünk („Királyságos volt!”) is. Ez bizony így összegezve egy erős 4, ami azt jelenti, hogy a ti szemetekben is egy kifejezetten kellemes újvilági történet volt ez az Ultimatum utáni időszakból. Jól van, jól van, ennek örülök. Aki meg nem szavazott, magára vessen.

A ti ítéletetek:

Magyarul ti sem bánjátok, ha egy kicsit mangásabb a sorozat rajzstílusa? Vagy inkább a sztori volt annyira jó, hogy a rajzok már nem is számítottak nektek? Akármelyik is az igaz, gratulálhatunk a Bendis-Miyazawa párosnak.

INTERJÚ: BRIAN MICHAEL BENDIS

A jól megszokott Bendis-interjúnk következik, barátaim, hiszen úgy egy hónap sem telhet el úgy, hogy legalább egyszer-kétszer ne halljunk a mestertől pár infót egy riportban. A rengeteg képregény írása mellett még erre is van ideje, és mi ennek nagyon örülünk, igaz-e? No, akkor lássuk, mi hír mostanság Peter Parker és barátai háza táján – kiegészítve az interjút pár fekete-fehér előzetes oldallal az április 21-ére várható 9. számból!

Brian, mire számíthatunk az áprilisi 9. számban?
Azt hiszem, minden idők egyik legelborultabb kapcsolatát fogom felvezetni, ugyanis Fáklya rámozdul a legjobb barátja klónjára, anélkül, hogy tudná, mi is ő! Amikor Peter rájön erre, értelemszerűen kissé felfordul majd a gyomra. Imádom ezt a történetszálat, már azóta ezen dolgozom, hogy először színre lépett a Póknő a Clone Saga során. Pár kollégám is tudott róla, és akármikor találkozom például Jeph Loebbel, mindig azt kérdezi, mikor kezdődik már ez a vonal. És most itt az idő végre!

De tulajdonképpen mi is pontosan Jessica? Egy lány egy fiú emlékeivel vagy egy lánytestbe zárt fiú?
A saját érzései és emlékei már teljesen önálló karaktert csináltak belőle, nem egy Peter-másolat. Benne vannak persze Peter emlékei is, de lassacskán létrejön egy igazi, egyedi Jessica Drew, aki érez is valamit majd Johnny iránt, de nem tudja, mit. Fura az egész neki is és Peternek is. Főleg Peternek. Őt érinti talán a legkellemetlenebbül a dolog. Jessica története az Újvilágban olyan, amilyet máshol még nem láthattunk. Az önmagunkra találásról szól, az egyéniség kifejlődéséről, a helyünk megtalálásáról a világban – még ha egy ilyen bizarr teremtményről is van szó. Az ő szerepe az erő és felelősség szembenállásának tökéletes megtestesülése. Hiába ugyanaz a neve, mint a klasszikus Póknőnek, ők ennél különbözőbbek már nem is lehetnének egymástól.

Tehát egy teljesen egyedi, újszerű karaktert tisztelhetünk benne?
Igen, ne hasonlítsuk őt egyetlen klasszikus figurához sem. Mindig mondom, hogy folyamatosan új, eddig kiaknázatlan ötleteken agyalok, hogy olyan Pókember-sztorikat írhassak, amilyenek még soha, sehol nem jelentek meg. Ez az Újvilág lényege: váratlan, egyedi történetek – mint például az, hogy Peter most jó pár fiatal szuperhőssel osztozik egy házon. Nagyon büszke vagyok ezekre az új fordulatokra.

Hol láthatjuk még Jessicát a jövőben?
Nagy szerepe lesz még az Ultimate Enemy számaiban is, és az utána következő másik két miniben. Amolyan nyomozós figura lesz, és persze összeáll majd Pókemberrel, miután nem fog tudni újra hazatérni az Ultimate Enemy 4. számának eseményei miatt…

És mi lesz Peterrel?
Sok az új mellékszereplő, de biztosíthatok mindenkit, hogy továbbra is Peter marad a főszereplő. Lesznek majd közös kalandjai a többiekkel, nyilván, de mindig is Peter világszemlélete, élete lesz a középpontban. Az elkövetkező számokban például fontos szerepet kap a kapcsolata Gwennel és Mary Jane-nel, és egy nagy csapás is ér mindenkit majd, főleg Kitty Pryde-ot. Az Ultimatum óta mindenki megveti és gyűlöli a mutánsokat, jobban, mint eddig bármikor. Az amerikai kormány is ellenük fordult, és hamarosan Kittyért is elmennek, hogy egyszerűen kirángassák őt az iskolájából, és elzárják. Ez persze mindenkire hatással lesz majd. Peternek ezalatt más gondjai is lesznek, amikor felbukkan egy új gonosztevő, a Kaméleon, és teljesen lerombolja Pókember jó hírnevét, ami a sorozat újraindulása óta jellemezte. A Kaméleon nevéről persze mindenkinek a klasszikus figura jut eszébe, de annyira más lesz az Újvilágban, hogy talán nem is ezt a nevet kéne használnom…

Tehát véget ér Pókember jó szerencséje?
Úgy van, elég durván. Pedig az előző számokban többször is mondogatta, hogy kényelmetlenül érinti a gyorsan jött népszerűség, de ez nem azt jelenti, hogy azt akarta, hogy véget érjen. Márpedig vége lesz, váratlanul és hirtelen. A Kaméleon ott teszi tönkre az életét, ahol csak tudja, sőt nemcsak az övét, hanem mindenkiét a környezetében. Lesz majd egy teljes szám, ahol a Kaméleon Peterként épp Peter titkát próbálja megfejteni. Átveszi a szerepét, anélkül, hogy tudná, hogy ő Pókember, és így akarja megtudni, mi is van vele. Visszafelé kezd el nyomozni tehát.

Érdekesen hangzik! Köszönjük, Brian!

(Forrás: http://www.marvel.com)

Oldalak: 1 2