Ultimate Universe News #31

Vapvapvapsuvappa, barátaim! Az Ultimate Universe News immár 31. alkalommal jelentkezik, és igyekeztem most is kitenni magamért, hogy ne okozzak csalódást kedves olvasóimnak. Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekcióban például ítéletet mondok majd a kétrészes Crossroad című sztori felett, majd ti magatok is szavazhattok, hogy közösen eldöntsük, mennyire is volt jó az új sorozat második története. Aztán vár még rátok egy Top 10-es lista a Különítmény jelenlegi és egykori tagjairól népszerűségi sorrendben a Marvel honlapjának szerkesztői szerint – mindez persze a NEW ULTIMATES részlegben. És amire bizonyára mind nagyon vártok már: igen, elhoztam a júniusi előzeteseket is borítókkal együtt! Négy új szám három sorozatból… Hö? Nem, nem írtam el, az egyikből kettő is meg fog jelenni a nyár első hónapjában… de vajon melyikből? Segítek egy kicsit: a címe „U”-val kezdődik, és „ltimate Avengers”-re végződik!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÍTÉLET: ULTIMATE SPIDER-MAN #7-8

Mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a sorozat pörög a leggyorsabban az összes közül, mint hogy itt már másodszor mondhatok ítéletet egy teljes sztori fölött, míg a többieknél még odébb van az első ítélet is. Igaz, ez a mostani csak kétrészes volt – de attól még egy történetet alkot a Crossroad két fejezete is!

CROSSROAD (#7-8)
Megjelent:
2010. február – 2010. március
Írta és rajzolta: Brian Michael Bendis – Takeshi Miyazawa

Csúcspont: A két fejezet közül egyértelműen a második ütött nálam nagyobbat, és abból is a csata a Kígyókommandóval. Egyrészt jó volt ismét azt látni, hogy Bendis a rég megkezdett történetszálakról sem feledkezett meg (Pegazus Projekt, Kígyókorona), másrészt maguknak a kígyós csajoknak is örültem – már csak azért is, mert én csípem Miyazawa mangás stílusát. Egyébiránt úgy teljes mértékben nagyon elégedett voltam a rajzokkal, sokkal jobban, mint az első hat szám Lafuente-féle képkockáival. De mindegy, Miyazawa sajnos csak két fejezet erejéig maradt… Visszatérve azonban a pozitívumokra, még mindenképp kiemelném a második fejezetből Jégember humoros beszólásait, amiken nagyokat derültem, és persze a tényt, hogy Rick Jonesból Nova lett. Érdekes, váratlan fejlemény, amiből még számtalan király sztori születhet. A Pókember-Fáklya-Jégember trió pedig átment az első vizsgán, tényleg jó csapatot alkotnak ők így!

Mélypont: Az első fejezet volt tehát a gyengébb szerintem, mert sok újdonság nem volt benne (Pókember és pár barátja ismét elmegy segíteni egy erejével ismerkedő fiatalnak, ahogy már láthattunk ugyanilyet a Tűzcsillag-sztoriban is), de a leginkább Peter és Mary Jane jelenete fárasztott le. A két fiatal MEGINT civódik, hogy szeressék-e egymást, vagy ne, miközben Peternek már másik barátnője van, MJ pedig aggodalmaskodik és nyafog minden miatt, még May néni viselkedése miatt is… Öregem, sosem csíptem különösebben az újvilági MJ-t, de ez már sok, ahogy az unalomig nyúzott szerelmi háromszög témája is. PETER, MJ – DÖNTSÉTEK MÁR EL, MIT AKARTOK, AZTÁN LÉPJÜNK TÚL EZEN!!! Bah.

Sztori:
Rajz:

És bizony, jól sejtitek: most ismét RAJTATOK a sor, hogy ítélkezzetek a Crossroad fölött, és elmondjátok: nektek hogy tetszett ez a sztori?

[poll id=”193″]

ELŐZETES

Érdekes fordulatokat tartogat a nyár első hónapja kedvenc falmászónk és barátai életében, amelyekről már a júniusi szám borítója is sokat elmond… De inkább olvassátok az előzetest ti is!

ULTIMATE SPIDER-MAN #11
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente
Várható megjelenés: 2010. június 9.

Miután lehull a lepel a Kitty Pryde-ot érintő megrázó drámáról, új rendelet születik: „Elég volt a hősökből!” De vajon képesek lesznek Peter és barátai örökre megválni szuperhős-jelmezeiktől? Főleg akkor, ha kiderül az is, hogy J. Jonah Jameson a legkomolyabb fenyegetés Pókember eddigi életében? Olyan Pókember-kalandot akartok, amilyet még soha, sehol nem láthattatok? Hát ne keressetek tovább, mert az Eisner-jelölt Brian Michael Bendis és a nagy kedvenc, David Lafuente újabb fergeteges történetet alkottak nektek!

Most akkor Jameson megint Pókember-gyűlölő lesz? Ne már… De hé: PETER VÉGRE ELMEGY FODRÁSZHOZ!!! Vagy tíz év után először!!! El se hiszem… Nagyon ideje volt.

Oldalak: 1 2 3