Ultimate Universe News #30

Hali! Jelentem, elkészült a legnépszerűtlenebb kepregeny.net-es rovat, az Ultimate Universe News 30. kiadása! Ahhoz a kilenc emberhez szólok most tehát, akik szeretik az újvilági hírrovatomat, és kíváncsian várják, vajon mit hoztam ezen a héten nekik. Lássuk csak: van itt először is ugye az ULTIMATE SPIDER-MAN szekció, benne a sorozat frissiben megjelent 8. számának bemutatójával, elemzésével, értékelésével, miegymással. Igen, kiderül még az is, milyen szuperhős-nevet vett fel Rick Jones! Aztán robogunk tovább, és lesz egy kis galéria a NEW ULTIMATES szekcióban, egy második kiadás híre, valamint egy pár oldalnyi előzetes az ULTIMATE X részlegben (vajon kicsoda valójában Karen Grant?), végül pedig a februári eladási listát is láthatjátok majd, bár örülni neki nem fogtok… Amilyen népszerűtlen ez a rovat, olyan népszerűtlenek most Amerikában az újvilági képregények is, szóval csodát ne várjatok. De mint tudjuk, a remény hal meg utoljára, úgyhogy tekintsünk bizakodva a jövőbe!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÚJ MEGJELENÉS

Ééééés ezzel zárul az új sorozat második története, a Crossroad! Brian Michael Bendis és a vendégrajzoló, Takeshi Miyazawa (aki nyugodtan lehetne tőlem állandó rajzoló is) a frissen megjelent 8. számban fejezik be az Újvilág legújabb szuperhőse, Rick Jones eredettörténetét. De vajon ki ő? Miféle erőkkel rendelkezik? És mi lesz a sorsa új képességeinek birtokában? Ki ne hagyjátok a 8. számot, ha érdekelnek a válaszok!

ULTIMATE SPIDER-MAN #8
Fejezetcím: Crossroad (2. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Takeshi Miyazawa
Borító: David Lafuente

Pókember és csodálatos barátai szemtanúi lesznek egy vadonatúj hős születésének!! De ki ő? Mi a neve? Segítünk egy kicsit: a neve hallatán az olvasók tapsviharban törnek majd ki!! Hamarosan az Újvilág egyik legfontosabb karaktere lesz, úgyhogy ki ne hagyjátok a szuperpáros, BRIAN MICHAEL BENDIS (Ultimate Spider-Man) és TAKESHI MIYAZAWA (Runaways) legújabb fejezetét!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Izgalmas befejezés volt ez, és sokkal jobb szerintem, mint a klisészagú első rész. Nem kell minden sztorinak hosszú hónapokon át tartania, hogy jó legyen – két rövid fejezet, szép rajzok, és ennyi. Azért ti is észrevettétek azt, hogy az olyan újvilági sztorik sokkal nagyobbat ütnek, amelyek nyugisabbak, kevesebb szereplővel operálnak és rövidebbek, mint a nagy megaesemények, vagy harcokra koncentráló, több fejezeten át tartó eposzok? Lehet, hogy most, az Ultimatum után inkább ezekre kellene gyúrni, és több olyat írni, mint az Ultimate Spider-Man vagy az Ultimate X… De ez csak egy vélemény.

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

A jól megszokott elemzés következik, barátaim, melyben górcső alá vesszük a fejezet fontosabb szereplőit és történéseit. Nosza, essünk neki!

Rick Jones / Nova: Igen, nem csalás, nem ámítás – Rick Jonesból lett az Újvilág Novája! Aki rá tippelt, annak gratulálok, helyes volt a megérzése (az én tippem Őrszem volt). Eleinte persze az ifjú Ricknek nemigen fűlik a foga a szuperhősködéshez, és eléggé kiakad a képességeitől. Válaszokat akar a Szemlélőktől, akik (vagy amik?) az erejét adták, ezért hirtelen felindulásból a wyomingi Devil’s Pointba teleportál Pókemberékkel együtt. Johnny elmondja neki ugyanis, hogy itt találkozott még régebben azzal a Szemlélővel, aki (vagy ami?) közölte, hogy kiválasztanak valakit a Földön, akiből majd nagy hős lesz. Ez a kiválasztott pedig ugye Rick. Ugyan a Szemlélő már nincs Wyomingban, a Pegazus Projekt titkos bázisán, de Rick ezt a saját szemével akarja látni. Szemlélő végül tényleg nincs, de helyette van pár régi és dögös ismerős: a Kígyókommandó hölgyeményei. Még mindig azt a valamit, a Kígyókoronát akarják maguknak, és még mindig kemény ellenfelek, de annyira azért nem, hogy Pókember, Fáklya, Jégember és Rick ne bánjanak el velük. Hazatérve aztán Rick teljesen felpörög a győztes csata élményétől, és úgy dönt, akkor már mégiscsak szuperhős lesz, sőt még új nevet is választ magának, pedig előtte igencsak vonakodott ettől. Ő lesz hát ezentúl Nova, aki most egy időre távozik a Földről, hogy felfedezze erejét. Könnyes búcsút vesz tőle családja, Nova pedig egy villanással odébbáll… de hamarosan talán viszontlátjuk!
Egyéb neve: Nova
Személyazonossága: Titkos, csak páran ismerik Novaként
Foglalkozása: Kalandor
Új kapcsolatai: Peter Parker / Pókember – baráti viszony, Johnny Storm / Fáklya – baráti viszony, Bobby Drake / Jégember – baráti viszony, Kígyókommandó – ellenséges csoport
Különleges képességei / felszerelése: Rick egyre biztosabban használja erejét, és immár repülni is képes, valamint könnyedén teleportálja magát vagy másokat bárhová.

Johnny Storm / Fáklya: Johnny van képben a leginkább továbbra is, mivel már találkozott ugye egy Szemlélővel. Elmesél mindent Ricknek erről a találkozásról, és felnyitja a fiú szemét, hogy milyen különleges erők kiválasztottja is ő. Amikor megemlíti Wyomingban a Pegazus Projektet, ahol látta a Szemlélőt, Rick egyből odateleportál mindenkit, hogy válaszokat kapjon, de Szemlélő helyett a Kígyókommandóba futnak a fiatalok. Őket is ismeri azonban már Johnny, az Ultimate Power elején már összecsapott velük ő és a Fantasztikus Négyes többi tagja. Akkor is legyűrték őket, és most sem történik másképp. Felbukkan aztán ismét a Pegazus Projekt védelmét (nem túl sikeresen) ellátó Wendell Vaughn S.H.I.E.L.D.-ügynök (szintén régi ismerős Johnnynak), de mielőtt kikérdezhetné az ifjú hősöket, azok Rickkel eltűnnek. Összességében jó nap volt ez Johnnynak: Ricket hőssé tették, a Kígyókommandót ismét legyőzték, és minden a legnagyobb rendben a történet végén. Szuper.
Új kapcsolatai: Rick Jones / Nova – baráti viszony

Peter Parker / Pókember: Pókember ma sok új figurával ismerkedett meg, még ha nem is ő volt most a középpontban. Először is, meglepődve hallgatta Johnny történetét a Szemlélőkkel, majd Rick teleportálása után ő is beszállt a Kígyókommandó elleni csatába, amiben szerencsére elég jól állta a sarat. Aztán jött a S.H.I.E.L.D. pár embere, de tőlük Rick újabb teleportálása mentette meg őket, és végül elérkeztek a nap legfontosabb győzelméhez: sikerült Ricket ráébreszteni ereje fontosságára, és szuperhőst „nevelni” belőle. Úgy tűnik, nagyon megy ez Pókembernek. Nem is olyan régen Liz Allent tette szuperhőssé, és megszületett Tűzcsillag, most pedig Rick Jonest, és megszületett Nova. Pókember – szuperhős, diák, valamint ifjú hőspalánták lelki támasza és pszichológusa! Már nyomtathatjuk is a névjegykártyákat.
Új kapcsolatai: Rick Jones / Nova – baráti viszony, Kígyókommandó – ellenséges csoport

Bobby Drake / Jégember: Milyen kár, hogy Fáklya neve nem Tűzember, mert akkor Bobby, Peter és Johnny lehetnének „A Három Ember”. Na, de komolyra fordítva a szót… Illetve nem, nem is kell komolyra fordítani, hiszen Jégember volt egyértelműen ennek a fejezetnek a legkomikusabb figurája. Végre kezd magára találni jégcsaphajú barátunk, és folyamatosan lökte a humorbonbonokat, még többet, mint Pókember szokott tréfásabb hangulatában. Ugyan valószínűleg a Szemlélők sztorijából nem sokat értett, de Wyomingban a Pegazus Projekt bázisán a Kígyókommadó hölgyei miatt nem is nagyon tudott másra koncentrálni. Levették a lábáról a csinos kígyólánykák, ahogy annak idején az Ultimate Power elején Johnnyt is. Ettől függetlenül persze eltángálta őket, de frenetikus volt egy-két beszólása a domború idomú hüllőladykkel kapcsolatban. Jó, hogy visszatért a vicces, bár kissé éretlen Bobby. Talán Peter mellett hamarosan ő is felnőttesebb lesz kicsit.
Új kapcsolatai: Rick Jones / Nova – baráti viszony, Kígyókommandó – ellenséges csoport

A Kígyókommandó: Milyen remek időzítés! Nemrég bukkantak fel először magyarul, és szinte azonnal jött is a visszatérésük Amerikában! Utoljára az Ultimate Power nyitányában láthattuk ezt az öt rejtélyes kígyóleányt, akik valamiféle Kígyókoronát akartak megszerezni a Pegazus Projekt bázisáról. Akkor a Fantasztikus Négyes állta az útjukat, most pedig Pókember és csodálatos barátai. Még mindig ezt az ismeretlen koronát akarják maguknak, és ugyan a bázist őrző katonákkal elbántak, az ifjú hősökkel már nem tudnak. De egyáltalán kik ők? Mire kell nekik a Kígyókorona? Egyáltalán MI ez a Kígyókorona? Honnan vannak a képességeik? Egyetlen dolog biztos csupán: akár Greg Land fotórealisztikus rajzain, akár Takeshi Miyazawa mangás oldalain szerepelnek, mindig dögösek! Csuhajja! És Bendist ismerve, ezt a történetszálat is kifejti majd idővel… már ha újból kiszabadulnak a S.H.I.E.L.D. fogságából.
Tagok: Ana, Fekete Mamba, valamint még három meg nem nevezett nő
Tevékenységük központja: Ismeretlen
Kapcsolataik: Peter Parker / Pókember – ellenséges viszony, Johnny Storm / Fáklya – ellenséges viszony, Bobby Drake / Jégember – ellenséges viszony, Rick Jones / Nova – ellenséges viszony, S.H.I.E.L.D. – ellenséges szervezet
Jelenlegi státuszuk: Fogságban
Különleges képességeik / felszerelésük: A Kígyókommandó mindegyik tagja valamiféle kígyószerű képességgel, gyorsasággal és nagyobb erővel bír. Kinézetük vagy részlegesen, vagy teljesen szintén kígyókra emlékeztet.

Csodálatos! És vége. A 9. számban új sztori veszi kezdetét a régi rajzolóval, David Lafuentével, valamint a Póknő visszatérésével. Erről a történetről azért még jövő héten szólok egyet s mást, de zárásként itt még annyit… az utolsó oldalon Pókember mire lőtte a hálóit az égen?

Oldalak: 1 2 3