Ultimate Universe News #2

Ultimate Universe News, vagyis UNN már második alkalommal! Kedvenc újvilági rovatotok gőzerővel száguld Maniac mester irányítása alatt, és ha nem is annyit, mint legutóbb, de pár érdekes infót ezúttal is szállítok nektek, szóval érdemes lesz velem tartani. Az ULTIMATE SPIDER-MAN szekciót ezúttal egy interjúval nyitom, amelyben Brian Michael Bendis fog majd értekezni nektek az új sorozatról és annak jövőjéről. Kaptok ezután pár hátteret is, mert azokból úgysem volt túl sok mostanság, és még egy örömhírről, az Ultimate Spider-Man 1. számának második kiadásáról is be tudok számolni. Az ULTIMATE AVENGERS szekció hasonló hírrel nyit majd, hiszen az Ultimate Avengers 1. számából is készül a második kiadás, és ennek örömére ott is közkinccsé teszek majd néhány hátteret. A zárásban pedig az amerikai eladási listát mutatom meg nektek júliusból, már ami az Ultimate-kiadványokat illeti. Juj, de jó lesz nektek!!!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

INTERJÚ: BRIAN MICHAEL BENDIS

A megújult összefoglaló első interjúja kivel mással is készülhetett volna, mint Brian Michael Bendisszel, az Újvilág egyik atyjával, az Ultimate Spider-Man egyeduralkodójával, a megállíthatatlan kopasz krapekkal! Amikor meghallotta, hogy ez a heti rovatocska nem szűnt meg, csak átalakult, nagyot nevetett, és megpaskolta a vállam, hogy jobban átvertem őt, mint ő minket Pókember halálával. Ezután elkészítettem vele az interjút, majd elmentünk együtt Skandináv Lottót játszani.

Most, hogy az Ultimatum véget ért…
Tényleg? Mi történt benne? Én nem olvastam.

Hehe, nos, rengetegen meghaltak, de a jelek szerint Pókember, vagyis Peter Parker nem.
Igen, és ez nagyon király. Mókás volt egy kicsit megkavarni az embereket azzal, hogy elhitettük, hogy Pókember talán tényleg meghalt. Annyi nagy, ikonikus karakter vesztette életét, hogy akár ő is köztük lehetett volna. De ehelyett Peter inkább az esemény egyik nagy hőse lett, és ennek most fogja megérezni a pozitív hatásait majd. Az új sorozatban az emberek egyszerűen imádják őt. Persze ki tudja, meddig tart majd ez… Ám egyelőre ő az egyik legnépszerűbb szuperhős az Újvilágban, úgyhogy örüljünk.

Ez meglehetősen nagy különbség a klasszikus univerzumhoz képest.
Na igen, tudjátok, én szeretek egy szomorú történet után valami vidámabbat írni, aztán egy tragikusabbat megint, és így tovább. A nagy szörnyűségek után jöjjön valami komikusabb és lazább. Az Ultimatum után logikus lépésnek tűnt, hogy az Ultimate Spider-Man egy fényes, lehengerlő sorozat legyen sok-sok vidámsággal Peter és barátai körül, amiből persze nem maradhat ki némi középiskolai dráma sem olykor. Megkezdődött Peter Parker életének következő fejezete, új megítéléssel a közvéleményben, új mellékszereplőkkel és teljesen új, eddig sosem látott felállással. Rengeteg új lehetőség nyílt most meg előttünk. Egy élvezetes és izgalmas sorozat elé nézünk!

Kik is lesznek ezek az új mellékszereplők?
Azt hiszem, David Lafuente csodálatos, kétoldalas borítója az 1. számból megválaszolja ezt a kérdést. Itt van nekünk Fáklya, Jégember, Kitty Pryde, Gwen Stacy, Mary Jane Watson, Kong és a Póknő. Hogy ki milyen viszonyban lesz a többiekkel, arra az első néhány szám után kapunk majd magyarázatot, de ígérem, minden teljesen egyedi és váratlan lesz. Senki sem számít majd ilyesmire, mert ilyet még nem láthattatok sehol. Természetesen mindezek mellett a főhős továbbra is Peter Parker marad, akármennyit is szerepeljenek a többiek.

Milyen a helyzet jelenleg Kitty és Mary Jane között?
Nos, aki túlél egy olyan katasztrófát, mint az Ultimatum, az hajlamos megbocsátani a korábbi apró-cseprő ügyeket. Meg aztán ugrottunk is az időben, eltelt már hat hónap, úgyhogy mindenki nagyon megváltozott. Új barátságok és új ellentétek születtek. Ahogy haladunk előre, lassan az is feltárul előttünk, mi minden zajlott le az elmúlt hónapokban az Újvilágban.

Új rajzolód is van David Lafuente személyében.
Igen, és nem győzöm magasztalni őt! Direkt azért esett rá a választásunk, mert a stílusa egészen egyedi, és teljesen elüt a korábbi rajzolóink, Mark Bagley és Stuart Immonen stílusától. Valami mást, valami újszerűt kerestünk az új sorozathoz. A rajzok engem most egy spanyol mangára emlékeztetnek, ami tényleg új színt visz a sztoriba. A karakterek is csodálatosak, szóval minden nagyon a helyén van.

Gondolkozol azon, hogy valaha is itt hagyod a sorozatot?
Többször felmerült már bennem, és a Marvel értekezletein is szokásom megkérdezni, hogy akarják-e, hogy menjek, de a válasz mindig nemleges. Amikor Mark Bagley távozott, talán akkor gondolkoztam el először komolyan a dolgon, de végül maradtam. Most már muszáj lesz megdöntenem Peter David rekordját az Incredible Hulk-kal! Imádom ezt a sorozatot, és úgy kell majd kitépnetek a halott, merev ujjaim közül!

Köszönjük, Brian!

(Forrás: www.marvel.com)

ELŐZETES

Talán nektek sem lesz nagy meglepetés a hír, miszerint az Ultimate Spider-Man 1. számából bizony minden egyes példány elkelt a tengerentúlon, ezért természetesen a képregény most megy vissza a nyomdába, és készül a második kiadás vadiúj borítóval. Az új borító pedig mi más is lehetne, mint a sztori egyik oldala, amelyen Peter és Gwen épp a szájon át lélegeztetést gyakorolják elsősegély órára!

ULTIMATE SPIDER-MAN #1 (MÁSODIK KIADÁS!)
Az új borítót rajzolta: David Lafuente
Várható megjelenés: 2009. szeptember 23.

HÁTTEREK

Régen kaptatok már csillogó-villogó, három felbontásban élvezhető, csodálatos hátteret is tőlem, ezért most az 1. szám borítójából készült alkotásokat nyújtom át nektek nagy-nagy örömmel. Itt van mindenki a sorozat hősei közül, tessék hát kitenni őket háttérnek! Balról jobbra haladva a felbontások 800×600, 1024×768 és 1280×960:

Ennyit erre a hétre Pókemberből – lapozzatok, és jöhetnek a Bosszú Angyalai!

Oldalak: 1 2 3