Ultimate Universe News #14

ULTIMATE ARMOR WARS

Semmi hír egyelőre a 3. számról, azt leszámítva, hogy a megjelenése decemberre csúszott, szóval türelem, barátaim, türelem… Hogy kitartsatok addig, itt van négy páncélterv a rajzoló, Steve Kurth alkotásában, amelyek valószínűleg szerepet kapnak majd a miniben (az elsőt ugye már láthattuk a 2. számban).

Egész pofásan néznek ki, nemde? Ti melyik felbukkanását várjátok a leginkább?

ULTIMATE ENEMY

Ez a mini is dübörög majd tovább februárban, és már itt is van nektek az előzetese borítóval együtt! Persze a konkrét sztoriról még mindig vajmi keveset tudunk, de így legalább annál nagyobb lesz a meglepetés ereje, és szerintem Bendisben bízhatunk, jó történetet fog nekünk szolgáltatni.

ULTIMATE ENEMY #2
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Rafa Sandoval
Borító: Ed McGuinness
Várható megjelenés: 2010. február 24.

A felkavaró minisorozat folytatódik!! Az Újvilágra mért rejtélyes támadások szuperhős túlélői most kénytelenek megbirkózni a semmiből rájuk szakadt problémákkal. De ki áll az egész mögött? Van egy személy, akinek már elege van a szenvedésből és a kínokból az életben, és nem bírja tovább. Ez a személy pedig Susan Storm, a Láthatatlan Nő… és most szét fogja rúgni valakinek a hátsóját! Csatlakozzatok ti is a méltán népszerű BRIAN MICHAEL BENDIS (Ultimate Spider-Man) és a feltörekvő csillag, RAFA SANDOVAL (Avengers: The Initiative) párosához, akik elhozzák nektek a következő lehengerlő fejezetet!

A februári termés tehát négy cím lesz elvileg. Hm, nem is rossz, nem is rossz.

Ismét izgulhatunk kedvenceikért! Eljött az ideje, hogy lerántsuk a leplet az októberi helyezésekről, és megtudjuk, melyik sorozat hogyan teljesített az eladási táblázatokon Amerikában. Nézzük:

2009. OKTÓBERI HELYEZÉSEK


15. Ultimate Avengers #3 (63 ezer eladott példány)

24. Ultimate Spider-Man #3 (53 ezer eladott példány)

75. Ultimate Armor Wars #2 (27 ezer eladott példány)

Nincs okunk különösebb örömre, igaz? Azért ne adjuk fel: az Ultimate Avengers (a csak Marvel-képregények listáján egyébként a 6. lett) PONTOSAN ugyanott maradt szinte ugyanannyi eladott példánnyal, és ha ez huzamosabb ideig így tud maradni, akkor az mindenképp sikerként könyvelhető majd el. Nem gyászos az Ultimate Spider-Man helyzete sem, hiszen az is PONTOSAN ugyanazon a helyen maradt, melyen legutóbb volt, és az eladott példányok száma is alig-alig csökkent. Ráadásul ha ezt az eredményt összevetjük az első sorozat 3. számának eredményével még 2000-ből…

Ultimate Spider-Man #3 – 17. helyezés, 52 ezer eladott példány

… akkor tényleg nem állunk olyan rosszul, sőt. A listához még az is hozzátartozik, hogy hosszú ideje az október volt a Marvel legrémesebb hónapja, mivel a Top 10 első hat(!) helyét DC-kiadvány foglalta el (a Blackest Night tarol), így még a legelső Marvel-képregény is csak a 7. lett az összesített listán.

De akit tényleg sajnálnunk és siratnunk kell, az szegény Warren Ellis, aki beleadott apait-anyait, és mégis az 1. szám 33. helyezése után az Ultimate Armor Wars 2. száma zuhanórepülésben a 75. helyen kötött ki… Ez pedig, ha emlékeim nem csalnak, a LEGROSSZABB helyezés, amit Ultimate-képregény VALAHA elért. Majd e témában kérnék tőletek egy kis segítséget a fórumban, mert ezt már tényleg fel nem foghatom. Nekem bizony tetszik ez a sorozat, ahogy általában Ellis írásai, és ha nem is üt akkorát, azért messze nem ezt mondanám minden idők legrosszabb újvilági sztorijának. Vagy elfogult vagyok? Nem vennék észre valami súlyos hibát a képregényben? Esetleg a rajzolóval van valami baj? Miért pártoltak el ennyien az 1. szám óta a sorozattól? Tényleg azt akarjátok mondani nekem, hogy ez a mini rosszabb, mint az Ultimate Power vagy az Ultimatum? És megismétlem: nem az történt, hogy már eleve senkit nem érdekelt, hiszen az 1. számot 51 ezren vették meg, de a 2. számra ebből már 24 ezren nem voltak kíváncsiak… Nem. Nem értem, és kész.

Nos, szerintem most lesz miről beszélnetek az Ultimate Marvel 4.0 fórumban, jól mondom? Új sorozatok, új karakterek, interjú, képek, borítók… Volt itt minden, mi szép és jó, és ha az istenek is úgy akarják, akkor jövő héten hasonló mennyiségű infóval jövök újra. Már csak annyi van hátra, hogy az e heti egyik fő hírforrásomat bemutassam, amely nem más volt, mint a Marvel Spotlight: Summer Events című kiadvány. Már jó ideje megjelent, úgyhogy szerintem bárki hozzá tud férni, aki akar. Az Újvilág új sorozatai a füzetecske egyik fő témája, de a Bendis- és Millar-interjúkban már semmi újat nem írtak, amiről ne tudnátok, így csak a Loeb-riportot közöltem most nektek belőle. A fekete-fehér előzetes képek, illetve az Ultimate Armor Wars páncéltervei is ebből a kiadványból lettek kiemelve (megint csak semmi újat nem láthatunk benne az Ultimate Spider-Man és az Ultimate Avengers előzetesein, hiszen azokat már mind láttátok, így azok is kimaradtak). Megéri beruházni rá, már csak Pacheco gyönyörű borítója miatt is.

MARVEL SPOTLIGHT: SUMMER EVENTS
Írta: John Rhett Thomas
Borító: Carlos Pacheco

Az Ultimatum véget ért. Hősök buktak el. Egy teljes világ átalakult. Ha azt hittétek, Jeph Loeb és David Finch csak szórakoztak az öt részen át tartó megaeseménnyel, akkor tévedtetek, méghozzá nagyot: egy vadonatúj Újvilág született! Ebben a különleges kiadványban megszólalnak az Újvilág legfontosabb írói, valamint előzeteseket kaptok az új rajzolóktól, akik eztán az új sorozatokban fognak ténykedni. Itt lesz többek között Brian Michael Bendis és David Lafuente (Ultimate Spider-Man), Jeph Loeb és Frank Cho (New Ultimates), továbbá Mark Millar és – hosszú idő óta újra a Marvelnél – Carlos Pacheco (Ultimate Avengers)! Kihagyhatatlan!

Na, de most már tényleg megyek! Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3