Ultimate Universe News #14

NEW ULTIMATES

Most pedig interjú! A New Ultimates írója, Jeph Loeb fog megosztani veletek ezt-azt az Új Különítmény leendő kalandjairól, a szereplőkről, a rajzolóról meg miegymásról. Közben pedig pár fekete-fehér előzetes képpel is megleplek titeket egyenesen Frank Cho kezei közül, amelyekben remélem, örömötöket lelitek majd. Szerintem szépek. Persze hogy mikor látunk TÉNYLEGESEN képregényt ebből az egészből, az még nem tisztázott, mert ugye nemrég még februárra ígérték az első számot, de az bizony nem jött össze… Talán márciusban?

Mit mondanál azoknak az olvasóknak, akik nem ismerik az Ultimatum történéseit?
Az Újvilág jelenleg romokban hever, és az emberek próbálnak újjáépíteni mindent. Egyes országok örökre elvesztek, mint például Wakanda, ahol földrengések pusztítottak, így a Fekete Párduc egy elveszett birodalom utolsó sarja maradt. A Vadföldet vulkánok pusztították el, ezért Ka-Zar, Shanna és a két Zabu kénytelenek voltak New Yorkba költözni. Hogy mi maradt a Vadföldből, az egyelőre rejtély. Leginkább persze a Magneto miatt elhunyt mutánsok száma a megdöbbentő. A kevés mutáns túlélő közül páran menekülnek és bujkálnak. Néhányan az Ultimate Spider-Man oldalain bukkannak fel majd. A mutáns regisztrációs törvényt szigorúan betartatják mindenkivel, és a kormány nem is fogja eltörölni. A törvény igen egyszerű: aki mutáns, annak fel kell adnia magát a hatóságoknál, ahol aztán nem meghatározott ideig bezárva tartják majd az illetőt. Azokat a mutánsokat, akik nem tesznek eleget a törvénynek, szabadon lelőhetik a rendfenntartók. Hogy meddig marad így ez az állapot, majd kiderül…

Aki meghalt, halott is marad?
Teljesen. A halott az halott. Ellentétben a klasszikus Marvel-univerzummal, itt minden elhunytat el is temettek. Vége. Itt az ideje, hogy az eddig háttérben ténykedő szereplők kapjanak most főszerepet, meg persze a katasztrófa túlélői. Az Újvilág mindig is egy valószerűbb univerzum volt, így nem lesznek hirtelen feltámadások sem. Ezért volt jóval sötétebb az Ultimatum hangulata is. A csaták már csak ilyenek. Véresek és kegyetlenek. A háború nem egy kellemes dolog. A gonosztevők tényleg gonoszak voltak, nem kegyelmeztek senkinek. Brutális véget ért az eddig ismert Újvilág. És most jöhet az újjáépítés. De tudnotok kell, hogy nem csak véletlenszerűen választottuk ki a katasztrófa áldozatait. Ahogy telnek majd a hónapok, és beizzítjuk az összes új sorozatot, kiderül, miért kellett behoznunk sok vadiúj karaktert, hogy miért kellettek valódi veszteségek mindkét oldalon. Egyébként már a The Ultimates első két kötete is meglehetősen erőszakos volt, úgyhogy szerintem nem távolodtam el annyira az eredeti elképzeléstől. Mindig odafigyelek, meddig feszíthetem a húrt egy sztoriban.

Mennyire halad párhuzamosan majd a történet mondjuk az Ultimate Avengers sztorijával?
Más csapat, más irány. Mark Millar és én átnéztük a csapataink felállását, megosztoztunk pár karakteren, és más-más jellegű sztorikat írtunk. Az ő csapata titokban ténykedik, a közvélemény nem is tud a létezésükről. Az én csapatom viszont mindig a reflektorfényben van, a média figyelme rájuk irányul, ami persze nem feltétlenül jó dolog. Lesznek új szereplők, új kapcsolatok, új szerelmek és egy új vezető. Ebben a megváltozott Újvilágban máshogy kell viselkedni majd a média előtt, de minél többet kapnak az újságok és tévék, annál nagyobb őrület kerekedhet valamiből. Egyébiránt a két sorozat történetei nem fognak összekapcsolódni. Úgy tudnám összefoglalni, hogy Mark csapata éjjel, titokban ügyködik, míg az enyém nappal, mindenki szeme láttára. Az Új Különítményben lesznek olyanok, akik nem is tudnak a Bosszú Angyalai létezéséről! A terveim szerint a sorozatommal legalább megközelítem majd Brian Michael Bendis sikerét a New Avengers-szel. Az fantasztikus lenne.


Mondanál pár szót a csapat új tagjairól?
Itt lesz például a Fekete Párduc, egy technológiailag fejlett társadalomból, aki azonban nem tud rendesen kommunikálni másokkal. Így persze nehéz barátokat szerezni, meg már amúgy is elárulta őt a S.H.I.E.L.D. és Nick Fury, amitől bizalmatlan is lett a környezetével szemben. Ka-Zar pedig egy amolyan mindenre rácsodálkozó figura, aki alig tud betelni New York nyüzsgésével. Rövid pórázon kell őt tartania Shannának! A régi tagok közül meg itt lesz nekünk persze Amerika Kapitány, Sólyomszem, Vasember… A sötét oldalon meg Loki figyel majd, aki most, hogy Thor eltűnt a Valhallában, visszatérhet bosszút állni!

A rajzolód pedig Frank Cho lesz, igaz?
Úgy van! Elképesztően tehetséges alak, akivel volt már szerencsém együtt dolgozni. A sztori egetrengető, hatalmas, mindent elsöprő lesz, és amikor meséltem róla Franknek, egyből a részese szeretett volna lenni! Szinte BÁRMIT meg tud rajzolni, komolyan. Amikor meglátjátok majd a dupla oldalát Loki seregeiről… Az nem semmi! Jégóriások, trollok, sárkányok és mindenféle lények Asgardról! (Zárójelben jegyzem meg, hogy Mr. Loeb pár sorral feljebb az Újvilág realisztikusságáról beszélt. – Maniac) Mintha A Gyűrűk Ura szabadulna New Yorkra! Persze ez nem csak egy amolyan mindent elsöprő támadás, konkrét célja van vele Lokinak… Ja, és visszatérve Frankre, mind tudjuk, milyen dögös női szereplőket rajzol. Nagyon dögöseket. Valkűr, Zarda és Shanna az ő kezei alatt igazán szemet gyönyörködtető teremtések lettek. Hú, és ha meglátjátok a gonosz női karaktereket…! A Helája például észveszejtő! Leginkább az tetszik itt neki, hogy míg a klasszikus univerzumban bizonyos szabályokat be kell tartanunk, addig az Újvilágban bármi megtörténhet! Mintha egy klasszikus Avengers-sztori lenne százszorosára felpörgetve! Frank minden karakter kinézetét teljesen újratervezte, kivéve Amerika Kapitányét. Tökéletes munkát végzett, és mindezt úgy, hogy közben hű maradt az eredeti kinézetekhez is, de mégis mindenki realisztikusabb lett. Amikor megkérdeztem tőle, kiket és miket akar rajzolni, és ő válaszolt, direkt úgy alakítottam a sztorit, hogy teljesülhessenek a kérései. Alkalmazkodtam hozzá, hogy kiélhesse a tehetségét több gigantikus csatajelenetben is, és az eredmény magáért beszél majd! Talán elég, ha annyit mondok, hogy az 1. számhoz készített, többoldalas borítójának eredeti mérete 60×213 cm… Őrült egy fazon!

Ez a sorozat felfogható a még jóval régebben meghirdetett The Ultimates 4. köteteként?
Valami olyasmi. Azt eredetileg Ed McGuinness rajzolta volna, de aztán az Ultimatum ötlete mindent megváltoztatott, és Ed átjött egy másik sorozatomhoz, a Hulk-hoz. A 4. kötet eredeti történetének egyes elemeit átraktam a New Ultimates-be, de például amit ott Zardával és Amerika Kapitánnyal szerettem volna megírni, azt végül az Ultimate Hulk Annual-ba raktam Hulkkal. Szegény Zardával úgyis elég mostohán bántunk mostanság… Nagyon szeretem őt, nem véletlenül cseréltük őt el Nick Furyra az Ultimate Power végén. Sajnos akkor már a The Ultimates 3 sztorijába időhiány miatt nem fért bele, és sehol sem tudtuk őt felhasználni. De most eljött az ő ideje! Egy igazi istennő, aki bárkivel elbír, és még Hulkot is le tudta nyomni – több értelemben is…

Köszönjük, Jeph, és sok sikert kívánunk az új sorozatodhoz!

Ennyi az interjú… Most pedig jöjjön egy nem várt meglepetés (persze ha várt meglepetés lenne, az nem lenne igazán meglepetés, nem?):

ULTIMATE X

Én mosom kezeimet: Isten bizony arról volt szó, amikor legutóbb írtam nektek erről a sorozatról, hogy még nincs tisztázva, mikor indul el, viszont a New Ultimates már tutira startol februárban. Erre most… itt az Ultimate X 1. számának előzetese, és igen, februárra ígérik, de a New Ultimates még sehol, és nem tudni, az mikor indul. Hajh…

Na mindegy, örüljünk, hogy érkezik pár hónap múlva az Ultimate X, Jeph Loeb és Arthur Adams vadiúj sorozata! A borító engem máris felcsigázott!

ULTIMATE X #1
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz: Art Adams
Borító: Art Adams
Várható megjelenés: 2010. február 3.

Ki vagy mi az újvilági X? A válaszok, és velük együtt újabb kérdések, ebben a vadonatúj, kéthavonta megjelenő sorozatban várnak rátok, melynek alkotói az álompáros JEPH LOEB és ART ADAMS! Rozsomák halott. Amerika Kapitány üldözött szökevény. A Fantasztikus Négyes feloszlott. Életek mentek tönkre, és már semmi sem lehet olyan, mint régen. Vajon van még remény? Minden egy teljesen új karakter utáni kutatással kezdődik, akinek a kiléte mindenkit a földhöz vág majd! És persze örökre megváltoztatja majd a teljes Újvilágot…

Igen, igen, az Újvilág ismét örökre megváltozik… A szokásos szöveg, de attól még lehet jó ez a sorozat. Vajon sikerül végre ezzel a címmel Jeph Loebnek régi fényében csillognia? Vajon mennyire fognak ütni Art Adams rajzai (szerintem ettől az egytől nem kell félnünk, biztos nagyon a zseniális borító alapján)? Vajon kik lesznek a sorozat főszereplői? Az ott egy fiatal Rozsomák lenne a borítón? Eddig bírták ki nélküle vagy egy hasonmása nélkül az Újvilágban? Hogy tud az a lány akkora rágógumilufit fújni (nekem sosem sikerül)? És persze: fogják tudni tartani a kéthavi megjelenési ütemet? Az okos húzás volt, hogy eleve nem havi sorozatnak hirdették meg, de majd meglátjuk… Reménykedjünk.

Oldalak: 1 2 3